CHP'den Operasyona İlk Tepki: "Şah" Değil "Mat" Operasyonu Olmuş - Son Dakika
Güncel

CHP'den Operasyona İlk Tepki: "Şah" Değil "Mat" Operasyonu Olmuş

CHP\'den Operasyona İlk Tepki: "Şah" Değil "Mat" Operasyonu Olmuş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Şah" değil "Mat" operasyonu olmuştur. 90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz" dedi.

22.02.2015 12:27  Güncelleme: 15:37

Türkiye bugün güne Süleyman Şah Saygı Karakolu'na düzenlenen tahliye operasyonuyla uyandı. Muhalefetten de operasyona ilk tepki geldi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki askerlerin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin, "Şah" değil "Mat" operasyonu olmuştur. 90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz, bu kabul edilebilecek bir durum değildir" dedi.

"ŞEHİDİMİZE RAHMET DİLİYORUM"

Şah Fırat operasyonu sırasında kaza sonucunda hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Halit Avcı'nın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Tekin, "Çok üzücü bir olay inşallah sadece Ahmet çavuşumuzdur. Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"İKTİDAR UYARILARI CİDDİYE ALMIYOR"

İktidarın uyarıları ciddiye almadığını savunan Tekin, "İktidar, uyarıları dikkat almış olsaydı bugün Türkiye Cumhuriyeti, bu kadar güçlü bir ülke kendi topraklarını kaybetmemiş olacaktı" iddiasında bulundu.

REYHANLI'YI HATIRLATTI

Reyhanlı patlamasını anımsatan Tekin, "Reyhanlı'da 53 vatandaşımız bombalama sonucu hayatını kaybetti. Daha sıcağı sıcağına AKP sözcü ve yöneticileri tek tek televizyonlara çıktılar, hedef şaşırtmak için 'yok Dev-Sol yaptı, şu yaptı, bu yaptı'. 'Yapmayın' dedik. Sadece zaman kazanmak için Türkiye'yi kötü noktaya götürmeyin. Bu, Rakka'da El-Kaide tarafından yapılmış ve 53 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Önleminizi alın. Hani sizin anlık istihbaratınız vardı?" diye konuştu.

"ŞAH" DEĞİL "MAT" OPERASYONU OLMUŞ SAVAŞMADAN TOPRAKLARIMIZI KAYBEDİYORUZ"

Tekin, "Şah" değil "Mat" operasyonu olmuştur. 90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz, bu kabul edilebilecek bir durum değildir" diye konuştu.

"15-20 gün önce Urfa'da Süleyman Şah Türbesi'nin işgal edildiğini söyledik. Bu mesele, Türkiye Cumhuriyeti meselesidir. Sadece bir iktidar meselesi değildir. 'Gelin burada ne yapılması gerekiyorsa el birliğiyle, güç birliğiyle bunun karşısında duralım' dedik. Buna da 'yalan' dediler. Maalesef üzülerek ifade etmek istiyorum, şah operasyonu, şah operasyonu değil, mat operasyonu olmuştur. Süleyman Şah Türbesi operasyonu, Türkiye için kabul edilebilecek bir durum değildir. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez kendi topraklarımızı, savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz. Şimdi bunu allamaya, pullamaya çalışıyorlar. 'Efendim biz küresel dünyanın bir parçasıyız. Ortadoğu'yu dizayn edeceğiz.' Yapmayın, etmeyin."

"KENDİ TOPRAKLARINIZA EL KOYUN"

Gürsel Tekin, iktidarın öngörüsüzlüğünün, bu coğrafyanın en güçlü ülkesi Türkiye'yi biçare hale getirdiğini, bunu kabul etmenin mümkün olmadığını savundu.

Tekin, "Birkaç AKP vekili, yolsuzluk, 17 ve 25 Aralıkla ilgili bu kadar ağır şeyler söylememize rağmen hiç rahatsız olmamışlar ama kirli, yasa dışı gazetelere el konulacak denince öfkelenmişler. Bir tanesi de 'Gürsel Tekin'e, 8 Haziran'da el koyacaklarmış'. Bana el koysanız ne olur. Kendi topraklarınıza el koyun eğer yüreğiniz yetiyorsa. Hodri meydan, gelin gidelim. 2 gün önce çağrı yaptım Dışişleri Bakanına, 'gelin Süleyman Şah Türbesi'ne hep beraber gidelim' dedik. Sorun yok diyorlardı. Maalesef bu durumla karşı karşıya geldik" diye konuştu.

MHP'DEN TEPKİLER

Adan: Vatan Toprağını Koruyamadılar

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Süleyman Şah Türbesi'ne düzenlenen operasyonu eleştirerek, "'Dünya lideriyim diye televizyonlarda gezen bugünkü Cumhurbaşkanı, Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerimizi aldı. Vatan toprağını koruyamadılar. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'dan büyüktür. Türkiye AKP'den büyüktür" dedi.

Celal Adan, partisinin Edirne il kongresiine katıldı. Partililer tarafından karşılanan Celal Adan, Ak Parti hükümetini eleştirirken, dün gece düzenlenen Süleyman Şah Türbesi'nin nakli operasyonuna da değinerek hükümetin, vatan toprağını korumadığını öne sürdü. Osmanlı'nın aynı coğrafyayı 400 yıl adaletli bir şekilde yönettiğini kaydeden Celal Adan, şunları söyledi:

"Cumhuriyet tarihinin en alçak idaresiyle karşı karşıyayız. Dört bakanı hırsızlıktan dolayı suçüstü yakalanmış bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Eğer bir ülkede bir yerde adalet yoksa, orada insan haysiyeti yoktur. İnsan şerefi yoktur. Orada kardeşlik, aile yoktur. Hırsızı yakalayan polisin sanık olduğu, hakimin savcının sürüldüğü, hırsızın elini kolunu sallayarak gezdiği Türkiye, bizim Türkiyemiz değildir. Şimdi sabah Başbakan'ı dinledim. Ne dediği belli değil, hangi bilgiyi verdiği belli değil. Süleyman Şah Türbesi, Edirne gibi vatanımız. Ağrı gibi, Elazığ gibi vatanımız. Öksürdüğümüzde sesi duyulan Süleyman Şah Türbesi'nin nasıl boşaltıldığı anlatılıyor. 400 yıl yönettiğimiz bu coğrafyada boynumuzun ne kadar eğik olduğunu ortaya koydular. Suriye, İran, Irak, Afganistan, Yunanistan, Bulgaristan bizim Erzurum gibi bildiğimiz yerler. Buralarını 400 yıl onurlu bir şekilde adaletli bir şekilde yönettik. Suriye'de uçağımız düşürülürken boyun büken iktidar, ' Mavi Marmara' gemisinde 9 vatandaşımıza kurşun sıkılırken, çaresiz kalan bir iktidar. 'Dünya lideriyim' diye televizyonlarda gezen bugünkü Cumhurbaşkanı, Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerimizi aldı. Vatan toprağını koruyamadılar. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'dan büyüktür. Türkiye AKP'den büyüktür."

Halaçoğlu: Yenilgiden Başka Bir Şey Değil

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, " İsrail, Amerika olsaydı, o toprakları bırakır mıydı? İngiltere bırakır mıydı? Vatan toprağını terk etmek yenilgi anlamına gelir; başka hiçbir şey değildir. Algı operasyonlarıyla büyük bir başarı gibi göstermek hükümetin her zaman yaptığı işlerden biridir." dedi.

Halaçoğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Türkiye sınırları dışındaki tek Türk toprağı olan Suriye içindeki Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi'ne bu sabaha karşı yaptığı 'Şah Fırat Operasyonu'nu değerlendiren Halaçoğlu, Süleyman Şah'ın nasıl Türk toprağı haline getirildiğini anlattı. "Getirilen sandukaların içi boştur. Sandukalarda herhangi bir şekilde ceset bulunmaz. hem İslami hem de Türk geleneğinde mezar türbenin altındaki topraktadır." diyen Halaçoğlu, "Üstte sembolik olarak sanduka yapılır. Getirilen bu sandukanın herhangi bir anlamı yoktur. En hazin olan şey, Türk toprağını koruyamamıştır." ifadelerini kullandı.

IŞİD tarafından türbenin bulunduğu toprakların işgal altında olduğunu dile getiren Halaçoğlu, 8 aydır asker değişiminin dahi yapılamadığını savundu. Kamyonlarla yiyecek götürüldüğünü anlatan Halaçoğlu, " IŞİD ile hangi pazarlıklarla bu yiyeceğin verildiğini düşünmek gerekir. Onlara karşılık ne verilmiştir, çekilme sözü verilmiş midir? Operasyonda herhangi bir çatışma olmamıştır." diye konuştu.

"Sanduka getirmek bir anlam taşımamıştır; siz vatan toprağını terk ettiniz." diyen Halaçoğlu, şöyle devam etti:

"IŞİD'e bırakılmadan farkı yoktur. Bunu algı operasyonu ile başarı gibi sunmanın bir anlamı yoktu. İsrail, Amerika olsaydı, o toprakları bırakır mıydı? İngiltere bırakır mıydı? Vatan toprağını terk etmek yenilgi anlamına gelir; başka hiçbir şey değildir. Algı operasyonlarıyla büyük bir başarı göstermek hükümetin her zaman yaptığı işlerden biridir. Türkiye'yi yönetenler, yarın zor duruma düştüğünde ana kara topraklarından bir kısmını Hakkari'yi PKK'ya teslim edecek anlamına gelir. Eviniz var, evinizin içindeki televizyonunuzu, koltuğunuzu alıp dışarı çıkıyorsunuz; evi havaya uçuruyorsunuz. Sonra evi kurtartık diyorsunuz, yani evi terk ediyorsunuz."

Uzunırmak: Bu Operasyon Adeta....

TBMM İdare Amiri MHP Aydın Milletvekili Ali Ali Uzunırmak, Suriye'de bulunan Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi'nin tahliye operasyonunu, Pirus Zaferi'ne benzetti.

Partililerle Aydın'da bir araya gelen Ali Uzunırmak, Süleyman Şah operasyonunu değerlendirdi.Süleyman Şah'tan askerlerin ayrılmasını bir toprak kaybı olduğunu söyleyen Uzunırmak,"Toprak kaybı hiçbir ülke için başarı olmaz. Terk edilen toprak başarı olmaz. Bunu başarı olarak sunmak Pirus Zaferi'dir." şeklinde konuştu. Uzunırmak, "11 aydır Süleyman Şah'taki askerlerimiz buralar IŞİD denetiminde olduğu için burada görev yapan çocuklarımız değiştirilemez durumdaydı. 11 aydır burada IŞİD kuşatmasından dolayı nöbet değişimi yapılamıyordu. Defalarca dile getirildi. En son IŞİD'in müsaadesiyle orası boşaltıldı. Bu Türk tarihindeki en büyük yüz karalarından birisidir. Konsolosluğumuz işgal edildiğinde IŞİD ile görüşüyor musunuz? denildiğinde inkar edildi. Sonunda ortaya çıktı, takas yapılmış. Dünya lideri olduğunu söyleyenler Türk halkının kafasını karıştırmaya devam ediyorlar." dedi.

Yalçın: Çok Yanlış Bir Operasyon

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Suriye'de bulunan Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yapılan operasyon ile ilgili olarak, "Bize göre bu bir vatan toprağının terk edilip boşaltılmasından başka bir şey değildir. Fevkalade yanlış bir operasyon" dedi.

Semih Yalçın, partisinin il kongresine katılmak üzere karayolu ile Tokat'a geldi. Kentte özel bir otelde gerçekleşen kongre öncesi MHP'li Yalçın, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yalçın, bir gazetecinin Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun tahlmiye tahliye edildiğini hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Maalesef son dönemde hükümet gaf üstüne gaf, yanlış üstüne yanlış yapıyor. Dikkat ederseniz sabahtan itibaren Tayyip TV'ler ardı ardına bu operasyonun çok başarılı operasyon olduğu hususunda bir algı yönetimi gerçekleştiriyor. Bize göre bu bir vatan toprağının terk edilip boşaltılmasından başka bir şey değildir. Yani hükümet oradaki tarihi bağlarımız olan bir toprak parçasını bırakıp terk etmek zorunda kalmıştır. Sebep ne olursa olsun, risk ne olursa olsun bu ülkenin silahlı kuvvetleri, bu ülkenin hükümetinin bu toprağı korumak gibi bir mecburiyeti vardır. Aklımıza bundan sonra her risk görüldüğünde, her sıkışıldığında hangi vatan toprağının sırada olduğu gerçeği geliyor. Bizi üzüntüye sevk ediyor. Fevkalade yanlış bir operasyon."








Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'den Operasyona İlk Tepki: 'Şah' Değil 'Mat' Operasyonu Olmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (54)

  • 2023: Pis adi vatan düşmanları 23 7 Yanıtla
  • DORU: DISARDA DÜSMAN ARAMAYA GEREK YOK G TEKINGIBILERI VAR ICIMIZDE HÜKÜMETE KARSIYIZ DIYE DEVLETI YIPRATIYORLAR ARTIK TÜRKIYEYE OY KULLANMAYA GITMEM FARZ OLDU CHP NE BICIM BI ZIHNIYETSIN SEN BELAMISINNNNN 22 7 Yanıtla
  • erkan: chp başa gelince bu ülkenin yüzölçümü kıbrıstan bile ufak olur. 24 4 Yanıtla
  • pepe: ak yalaklar kahramanlık yazısı yazanakadar karı gibi kaçtık deyinsene 12 15 Yanıtla
  • ahmet: savaşak istiyorsan sokaklara çıkıın çağrısı yapacağınıza türkü türke kırdıracağınıza alın tabanınızada gidin savaşın tutanmı var sizi mecliste konuşmak kolay kaç kezpolis aracında Molotof taş yedin kaç kez asker ile gece gündüz hareket etin çatıştın ancak laf ancak muhalefet eger bu yorumları okuyorsanız biraz toparlanırsınız zaten 21 6 Yanıtla
  • Reyim bu sefer ak olacak.: eger bunada muhalif olmasaydın şaşardım ayıptır yahu siz hangi ülkeye hizmet ediyorsunuz. 14 8 Yanıtla
  • ne mutlu türküm diyene kahrolsun yobazlar: HZ muhammed'in mezarının tek taşına zarar gelirse ORDUMLA inerim diyen ATA dan suriyede işidden korkup kaçan AKP ye !!!!! süleyman şah türbesiy le birlikte CUMHURİYET tarihimizin başından buyana ilk kez AKP döneminde kaybetmiş ve kaçmış olduk. . . . 10 12 Yanıtla
  • Tokatlı : Günümüzün muhalefeti peygamber efendimizin peygamberliğini ilan ettiği ilk yıllardaki Mekke kâfirleri gibi çalışıyorlar Ortaya fitne yaymak ortalığı karıştırmak için uğraşıyorlar sonları da tıpkı o kâfirler gibi olacak Mahşer günü birlikte haşr olacaklar 16 4 Yanıtla
  • 10.Köylü: Bozuk saat bile günde 1 sefer dogruyu gösterir, tekin sen ne zaman dogruyu görüp konusacaksin ? 17 3 Yanıtla
  • PÜTÜRGELİ: MAT OLAN SİZSİNİZ HER SEÇİMDE MAT OLUYORSUNUZ KIZIL KOYUNLAR 16 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement