15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde yer alan ve yaklaşık 10 yıldır firari olarak aranan FETÖ’cü eski yüzbaşı Burkay Karatepe yakalanarak tutuklandı. Emniyetteki ifadesinde etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirten Karatepe, örgütle bağlantılarını ve 15 Temmuz gecesine ilişkin bildiklerini anlatacağını söyledi. Yıllardır firari olan Karatepe’nin itirafçı olmasıyla birlikte, dosyada dikkat çeken yeni ayrıntılar da ortaya çıktı.
15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik Marmaris'teki suikast timinde yer alan eski yüzbaşı Burkay Karatepe, Afyonkarahisar'da yakalanmasının ardından Muğla'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast timinde yer alan ve 10 yıl sonra yakalanıp tutuklanan firari eski yüzbaşı Burkay Karatepe’nin ifadesi ortaya çıktı. 7 yıl boyunca bir evde hücre hayatı yaşayan darbeci hain, "Selim" kod adını kullandığını, Pensilvanya'da Gülen ile görüştüğünü ve o gece korumalara ateş açtığını kabul etti. Karatepe, "İmamın talimatlarına uydum, pişmanım" dedi.
15 Temmuz’da Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde yer alan ve 10 yıldır kırmızı bültenle aranan eski yüzbaşı Burkay Karatepe tutuklandı. Afyonkarahisar’da yakalanıp Muğla’ya getirilen Karatepe, ifadesinde "Suçum sabittir, pişmanım" diyerek "Selim" kod adını kullandığını, Pensilvanya'da Gülen ile görüştüğünü ve o gece koruma polislerine bizzat ateş açtığını itiraf etti. Hain darbeci tutuklanarak cezaevine gönderildi.
15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimine katılan firari FETÖ üyesi Burkay Karatepe, Afyonkarahisar'da yakalanıp Muğla'da tutuklandı. Suikast timinin son firari üyesi de cezaevine gönderildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'ye sunulan Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin yaptığı açıklamada, bu adımın Türkiye'yi terör tehdidinden kurtarmayı, milli birliği güçlendirmeyi ve huzur iklimini artırmayı hedeflediğini belirterek, sürece katkı verenlere teşekkür etti.
Meclis'e sunulan çerçeve yasaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye’yi terör tehdidinden kalıcı olarak kurtarmayı, millî birlik ve beraberliğimizi perçinlemeyi, ülkemizde ve bölgemizde huzur iklimini güçlendirmeyi hedefleyen bu adımın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
Kahramanmaraş'ta 15 Nisan'da Ayser Çalık Ortaokulu'nda düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden matematik öğretmeni Ayla Kara ile öğrencilerin aileleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ederek taleplerini dinlemesinden...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da kendisine düzenlenen suikast girişimine katılan ve 10 yıl sonra yakalanan FETÖ’cü Burkay Karatepe ile ona kaçışında yardım edenler hakkında suç duyurusunda bulundu. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede, darbeci terörist ve suç ortakları için "Cumhurbaşkanına suikast" ve "Anayasayı ihlal" dahil ağır suçlardan dava açılması istendi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısının ardından Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu’nun, Çerçeve Yasa hakkındaki “ihanet” çıkışına yanıt verdi. Çelik, “Birisi bu sürece karşı olabilir. Fakat ‘ihanet’ demek siyaset değildir. Siyasetçinin vizyonunun bittiği yerde söylemleri agresifleşir” dedi.
15 Temmuz darbe girişiminde Erdoğan'a suikast girişimine katılan FETÖ üyesi Burkay Karatepe'nin ifadesi ortaya çıktı. Pensilvanya'da Gülen ile görüştüğünü, örgütün deşifre olmamak için alkol almayı ve başı açık eş seçmeyi istediğini anlattı.
Kahramanmaraş'taki okul saldırısında oğlunu kaybeden Abdullah Cevdet Yeşil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüklerini, çocukların isimlerinin yaşatılması talebini ilettiklerini ve Erdoğan'ın olumlu karşıladığını söyledi.
15 Temmuz hain darbe girişiminde Muğla’nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi timinde yer alan ve 10 yıldır firari olan ihraç pilot yüzbaşı Burkay Karatepe’nin emniyetteki ifadeleri adeta kan dondurdu.
15 Temmuz darbe girişiminde suikast timinde yer alan Yüzbaşı Burkay Karatepe, itiraflarda bulundu.
15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi timinde yer alan ve 10 yıldır firari olan ihraç pilot Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin emniyetteki ifadesi açıklandı. Karatepe, etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini belirterek bildiklerini tüm açıklıkla anlatacağını söyledi.
15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast timinde yer alan ve 10 yıl sonra yakalanan eski Kurmay Yüzbaşı Burkay Karatepe, soruşturma kapsamında 69 sayfalık ifade verdi. Karatepe, darbe gecesi kendilerine "Görevimiz Cumhurbaşkanını alıp götürmek" talimatının verildiğini belirterek, çalınan sınav sorularından Pensilvanya ziyaretine ve kaçış sürecine kadar dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimine katılan ve 10 yıl sonra Afyonkarahisar'da yakalanan FETÖ'cü ihraç Yüzbaşı Burkay Karatepe, Muğla Adliyesi'ne sevk edildi. Ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanacak.
15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimine katılan ve 10 yıldır kırmızı bültenle aranan FETÖ üyesi Burkay Karatepe, Afyonkarahisar'da yakalanarak Muğla'da adliyeye sevk edildi.
15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast timinde yer alan eski yüzbaşı Burkay Karatepe, Afyonkarahisar'daki operasyonun ardından Muğla Adliyesi'ne sevk edildi. Karatepe'nin hücre evinde 6 milyon 445 bin lira değerinde altın ve döviz ele geçirilmişti.
Rize'nin Pazar ilçesinde kafes balık çiftliği projesine karşı 54 gündür nöbet tutan köylüler, verilen sözlerin tutulmadığını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Balıkçı kadınlar, 'Ocaklarımızı söndürmeyin, başka gidecek yerimiz yok' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Nisan'da Kahramanmaraş'taki okul saldırısında hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti; görüşmede Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de hazır bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Nisan 2026'da Kahramanmaraş'ta meydana gelen okul saldırısında hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Görüşmede, ailelerin acılarını paylaşan Erdoğan, taziyelerini iletti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’taki okul saldırısında hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerini Külliye'de kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı YAŞ kararlarıyla Albay Özlem Karapınar, Tuğgeneral rütbesine yükseltilerek Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarihinde bu rütbeye ulaşan ilk kadın general oldu. Ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda da Albay Armağan Özel'in Tuğgeneral yapılmasıyla kadın generallerin sayısı ikiye çıktı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Bu kapsamda Kayseri Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Hasan Volkan Güleryüz emekliye sevk edildi. Karar, askeri hiyerarşide önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yüksek Askerî Şûrada aldığımız kararlar ülkemiz, milletimiz ve kahraman ordumuz için hayırlara vesile olsun" dedi.
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, emekliye sevk edilen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nu kabul etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliye sevk edilen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nu Ankara'da kabul etti. Görüşme, Cumhurbaşkanlığı tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararları açıklandı. Alınan kararlar doğrultusunda Konyaspor-Fenerbahçe maçında Konyaspor'a destek için stadın üzerinde jet ve helikopter uçuran Tümgeneral Mete Kuş, kadrosuzluktan emekliye sevk edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı YAŞ kararlarıyla 25 general bir üst rütbeye terfi etti, 69 albay generalliğe yükseldi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu emekliye sevk edilirken, yerine Orgeneral Rafet Dalkıran atandı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.