Son dakika Ekonomi haberleri, Ekonomi son dakika, son dakika Ekonomi

Son Dakika Ekonomi Haberleri

Ekonomi Haberleri kategorimizde, finansal dünyadan en güncel bilgileri sizlere sunuyoruz. İş dünyası, piyasalar, yatırımlar ve ekonomi politikalarındaki kritik gelişmeleri kısa ve öz haberlerle takip ederek finansal geleceğinize şekil verin.

  • Yağmur ve kar yağmadı, barajlarda kuraklık alarmı verildi
    10:31 Yağmur ve kar yağmadı, barajlarda kuraklık alarmı verildi

    Adana'da bu sene kış mevsiminde yağışların azlığı nedeniyle barajlarda sular çekilmeye başladı. Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayıp, 'Yaz dönemlerinde barajlarda meydana gelen buharlaşma, tarımsal sulama ve enerji için kullanılan suyla birlikte ciddi sorunlar ortaya çıkarabilir' dedi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de iftar etkinliğine katıldı
    10:29 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de iftar etkinliğine katıldı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar etkinliğine katıldı. Şimşek, Denizli'nin büyüme potansiyeline dikkat çekerek, Başkan Osman Zolan'ın hizmetlerini övdü.

  • Yunusemre Belediyesi Halk Ekmek Büfeleri Hizmet Vermeye Devam Ediyor
    10:29 Yunusemre Belediyesi Halk Ekmek Büfeleri Hizmet Vermeye Devam Ediyor

    Yunusemre Belediyesi tarafından kurulan halk ekmek büfeleri, vatandaşlara ucuz ve sağlıklı ekmek imkanı sunmaya devam ediyor. Laleli Mahallesi'ndeki büfenin de hizmete girmesiyle birlikte toplamda 17 noktada hizmet verilecek.

  • Bursa'da 50 Bin Araçlık Otopark Yatırımı
    10:21 Bursa'da 50 Bin Araçlık Otopark Yatırımı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşan şehir için çalışmalarını yeni dönemde de sürdüreceklerini belirterek, otopark kapasitesini yapacakları 50 bin araçlık yatırımla üst seviyeye taşıyacaklarını açıkladı.

  • Fildişi Sahilleri ve Gana'da Kakao Üretimi Durduruluyor
    10:11 Fildişi Sahilleri ve Gana'da Kakao Üretimi Durduruluyor

    Fildişi Sahilleri ve Gana'da bulunan büyük kakao fabrikaları, artan tohum maliyetlerini karşılayamadığı için üretimlerini kısmaya ya da durdurmaya karar verdi. Bu durum, dünya çapında kakao üretimini ve tedarikini etkileyebilir.

  • BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı
    10:03 BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,18 düşüşle 8.702,35 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 15,77 puan ve yüzde 0,18 değer kaybederek 8.702,35 puana indi. Bankacılık endeksi ve holding endeksi yatay seyretti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,55 ile turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 0,85 ile ticaret oldu. Dün satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,25 değer kaybıyla 8.718,11 puandan tamamladı. Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında bulunuyor. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.700 ve 8.600 seviyelerinin destek, 8.800 ve 9.000 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:54 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,30 liradan, euro ise 35,17 liradan satılmıştı.

  • SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı
    09:49 SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan düzenlemeyle 36'sı yerli üretim olmak üzere toplam 47 ilacın geri ödeme listesine alındığını açıkladı. Yapılan düzenleme ile kanser, multipl skleroz, immunosupresan, antibiyotik, kan ürünü ve diyabet ilaçları geri ödeme listesine dahil edildi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor
    09:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cuma günü Kayseri'ye gelerek sanayici ve işadamları ile görüşecek. Ayrıca bir dizi program gerçekleştirecek ve iftar programına katılacak.

  • Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor
    09:33 Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor

    Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların...

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
    09:33 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • İçlerinde kanser ilaçlarının da olduğu 47 ilaç geri ödeme kapsamında
    09:29 İçlerinde kanser ilaçlarının da olduğu 47 ilaç geri ödeme kapsamında

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 36'sı yerli üretim olmak üzere 47 ilacın, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme listesine alındığını açıkladı. İlaçların 3'ü kanser ve 3'ü de diyabet hastalarının kullandığı ilaçlar olduğu belirtildi.

    1
  • Japonya Merkez Bankası 17 yıl sonra ilk kez faiz artırdı
    09:24 Japonya Merkez Bankası 17 yıl sonra ilk kez faiz artırdı

    Japonya Merkez Bankası büyük şirketlerdeki 33 yılın en yüksek seviyesindeki ücret artışları sonrasında radikal bir hamlede bulundu. BoJ olarak bilinen banka, 2016'da başladığı negatif faiz politikasını sonlandırarak faiz artırımına gitti. Bu karar ile birlikte dünyada negatif faiz uygulayan ülke kalmadı.

  • Akhisar Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi Açtı
    09:05 Akhisar Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi Açtı

    Akhisar Belediyesi, atıkların geri dönüşümü amacıyla 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi açtı. İlçe Belediye Başkanı Besim Dutlulu, merkezin doğayı koruyarak çöpleri geri dönüştürerek ekonomiye kazandıracağını belirtti. Atık yağların geri dönüştürülmesiyle elde edilen biyodizel katkı maddesi kullanılacak ve atıklar halkın kapısından toplanacak.

  • Dolar ve euro kuru ne kadar? İşte son durum
    09:03 Dolar ve euro kuru ne kadar? İşte son durum

    32,30 TL'den kapanan dolar kuru güne 32,3370 TL seviyesinden, 35,1710 TL'den kapanan euro 35,1300 TL seviyesinden başladı. Piyasalar Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı politika faizi kararını bekliyor.

  • Akaryakıta çifte zam! Tabelayı gören üzülecek
    08:43 Akaryakıta çifte zam! Tabelayı gören üzülecek

    Akaryakıta çifte zam geliyor. 21 Mart Perşembe günü geçerli olmak üzere benzine 1 lira 50 kuruş, motorine ise 1 lira 30 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor.

    8
  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Bakan Göktaş: 'Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık'
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz: 'Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret'
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz'
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Denizli'de Ziyaretlerde Bulundu
    22:35 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Denizli'de Ziyaretlerde Bulundu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de çeşitli ziyaretlerde bulundu ve iftar programına katıldı. Denizli Valiliği ziyaretiyle başlayan programında Vali Ömer Faruk Coşkun ile görüşen Bakan Şimşek, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. İftar programında yaptığı konuşmada Denizli'nin üreten bir şehir olduğunu vurgulayan Şimşek, kentin sanayi alanında daha da ilerlemesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Ayrıca, Denizli'nin gelecekte ülkenin en büyük büyüme motorlarından biri olacağını ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Zolan'ın da yeni yatırımlarla destek vereceğini ifade etti. İftar sonrasında ise Bakan Şimşek, iş dünyası temsilcileriyle Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

  • Enerji Bakanı Bayraktar: İliç'teki maden sahasında çalışmalar sürüyor
    22:23 Enerji Bakanı Bayraktar: İliç'teki maden sahasında çalışmalar sürüyor

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İliç ilçesindeki maden sahasında meydana gelen toprak kaymasının ardından çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Bayraktar, 35. gününde olan çalışmalarda önceliklerinin 9 işçiye ulaşmak olduğunu belirtti ve ailelerle birlikte oruçlarını açtıklarını söyledi. Bakan, ailelerin yanında olmaya devam edeceklerini ve bekleyişin bir an önce son bulmasını temenni etti.

  • ASO Başkanı: Enflasyonla mücadele programı sürdürülmeli
    21:55 ASO Başkanı: Enflasyonla mücadele programı sürdürülmeli

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, bu yılın Türkiye ekonomisi için son derece kritik olduğunu belirterek, 'Enflasyonla mücadele programının taviz vermeden sürdürülmesi, yerli ve yabancı yatırımcıların önünü açacak yatırım ikliminin iyileştirilmesi ve sanayimizin dönüşümü çok büyük önem taşımaktadır.' dedi. ASO'nun 60. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ödül töreninde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da hazır bulundu.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de Vatandaşlarla İftar Yaptı
    21:52 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de Vatandaşlarla İftar Yaptı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de vatandaşlarla iftar yaparak, iş dünyası temsilcileri ile buluştu. Şimşek, Denizli'nin sanayide daha ileri gitmesi için her türlü desteği vermek üzere çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

  • TOBB Başkanı: Ankara Sanayi Odası üyelerine Avrupa standartlarında hizmet veriyor
    21:42 TOBB Başkanı: Ankara Sanayi Odası üyelerine Avrupa standartlarında hizmet veriyor

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Sanayi Odası'nın üyelerine Avrupa standartlarında hizmet verdiğini belirterek, ASO'nun kurumsal yetkinliğini sürekli geliştirdiğini ve üyelerinin hak ve menfaatlerini koruduğunu söyledi. ASO'nun 60. kuruluş yıl dönümü töreninde 68 üyeye ödül verildi.

  • Üsküdar Üniversitesi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti
    21:24 Üsküdar Üniversitesi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti

    Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığındaki araştırma ekibi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti. Üniversite, sinirbilim alanındaki çalışmaları ve kişiselleştirilmiş tedavi stratejileri üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

  • Ankara Sanayi Odası Başkanı: Başkentimiz, 12 milyar doları aşan ihracat, 1 milyonu aşan istihdama ulaştı
    21:23 Ankara Sanayi Odası Başkanı: Başkentimiz, 12 milyar doları aşan ihracat, 1 milyonu aşan istihdama ulaştı

    Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, ASO'nun 60. yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada, Ankara'nın ihracat ve istihdam rakamlarının önemli bir seviyeye ulaştığını belirtti. Ardıç, ayrıca Ankara'nın sanayi ve teknolojinin başkenti olma hedefi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ve Türkiye'nin en büyük teknoloji üssünü kuracaklarını açıkladı.

  • Kilis Polateli Şahinbey OSB'ye yatırımcı bilgilendirme toplantısı yapıldı
    21:19 Kilis Polateli Şahinbey OSB'ye yatırımcı bilgilendirme toplantısı yapıldı

    Kilis Polateli Şahinbey OSB'nin hayata geçmesiyle kentin ciddi ivme kazanacağı belirtildi. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla enerji ve su sorununun çözüleceği ifade edildi. Yatırımcılara her türlü altyapının hazır hale getirileceği taahhüt edildi. Amanos Tünelleri'nin yapımıyla Mersin Limanı'na olan bağımlılığın ortadan kalkacağı vurgulandı.

  • Manisa OSB Köprülü Kavşağının temeli atıldı
    20:52 Manisa OSB Köprülü Kavşağının temeli atıldı

    Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde; OSB girişinde yaşanan trafik yoğunluğuna nefes aldırmak amacıyla hazırlanan 3 katlı kavşak projesinin temeli, törenle atıldı.

  • İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın En Yoğun Havalimanı Oldu
    20:43 İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın En Yoğun Havalimanı Oldu

    İstanbul Havalimanı, Eurocontrol'ün yayımladığı rapora göre şubatta günlük ortalama 1306 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu. Londra Heathrow, Amsterdam Schiphol ve Paris Charles de Gaulle havalimanları da yoğunluk listesinde yer aldı. Sabiha Gökçen Havalimanı ise Avrupa'daki 10. en yoğun havalimanı oldu.

  • İmamoğlu: Memleketini, Şehrini, Doğasını, Suyunu, Havasını Koruyan En Büyük Milliyetçidir
    20:14 İmamoğlu: Memleketini, Şehrini, Doğasını, Suyunu, Havasını Koruyan En Büyük Milliyetçidir

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, “Bugün Büyükçekmece Gölü'nün muazzam tabiatının bir bölümünü, 1 milyon 200 bin metrekaresini hizmete açıyoruz. Memleketini, şehrini koruyan en büyük milliyetçidir. Doğasını, suyunu, havasını koruyan en büyük milliyetçidir. Benim Atatürk milliyetçiliğim, memleketinin her insanını eşit gören milliyetçiliktir. Bir de kalkınmayı, icraatçılığı, ekonomik kalkınmayı, güvenlikle birlikte koruyan kavramdır milliyetçilik” dedi.

  • DP Genel Başkanı Gültekin Uysal İzmir'de iş insanlarıyla buluştu
    20:14 DP Genel Başkanı Gültekin Uysal İzmir'de iş insanlarıyla buluştu

    Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İzmir programı kapsamında Ege Genç İş İnsanları Derneği'ni ziyaret etti. Uysal, Türkiye'de yaşanan kurumsal çöküşün iş insanlarına en fazla bedelini ödediğini belirtti.

  • Meral Akşener'den Emeklilere Çağrı: 'Her Şey İki Dudağının Arasında'
    20:14 Meral Akşener'den Emeklilere Çağrı: 'Her Şey İki Dudağının Arasında'

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "10 bin lira emekli maaşı ile 5 bin lira kira veren bir insan geçinemez. Dolayısıyla Sayın Erdoğan'a diyorum ki; her şey iki dudağının arasında. Emeklilere bu bayramda 7 bin lira ikramiye vereceksin. Emeklilere 11 bin lira seyyanen zam yapacaksın. En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkaracaksın. Tutun elimi, 2028'e kadar muhalefet nasıl yapılırmış görün" dedi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Uzay Programı hakkında konuştu
    19:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Uzay Programı hakkında konuştu

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin Milli Uzay Programı ile stratejik bağımsızlığını güçlendireceğini ve küresel uzay ekonomisinden daha fazla pay alacağını belirtti. Kacır, Türkiye'nin genç nüfusunun kritik teknolojileri yerli ve milli olarak geliştirebilen bir ülke olmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay alanındaki başarıları ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

  • Kazakistan Dışişleri Bakanı Ermenistan'ı Ziyaret Etti
    19:18 Kazakistan Dışişleri Bakanı Ermenistan'ı Ziyaret Etti

    Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu, Ermenistan'ın başkenti Erivan'a çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Nurtleu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile bir araya gelerek ikili ilişkilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi konularını görüştü. Taraflar, siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda işbirliği yapma konusunda anlaşmaya vardı ve yatırım projeleri ile ticaret hacmini artırmak için imkanları değerlendirdi.

  • Yeniden Refah Partisi Üye Sayısı Artıyor
    19:14 Yeniden Refah Partisi Üye Sayısı Artıyor

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, son 6 ayda üye sayılarının 260 binden 480 bine ulaştığını söyledi. Partinin hızla büyüdüğünü ve 31 Mart seçimlerinde başarılı olacaklarını belirtti.

  • Erdoğan: CHP'nin Ankaramıza vereceği hiçbir hizmet yok
    19:01 Erdoğan: CHP'nin Ankaramıza vereceği hiçbir hizmet yok

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Keçiören'deki Atatürk Cumhuriyet Kulesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP'nin Ankaramıza vereceği hiçbir hizmet olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını belirtti. Erdoğan ayrıca, Ankara'nın yeni sembolü olan Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin açılışını gerçekleştirdi ve Ankara'nın sorunlarını çözecek bir dönemin kapılarını açacağını ifade etti.

  • BIST 100 Endeksi Günü Düşüşle Tamamladı
    18:59 BIST 100 Endeksi Günü Düşüşle Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 110,59 puan azalarak 8.718,11 puandan kapandı. Gün içinde en düşük 8.718,11, en yüksek 8.862,93 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,25 azalışla 8.718,11 puandan tamamladı. Altının ons fiyatı 2 bin 161 dolar olarak belirlendi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye, AR-GE ve inovasyon ekosistemini sıfırdan inşa etti
    18:49 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye, AR-GE ve inovasyon ekosistemini sıfırdan inşa etti

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin son 22 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AR-GE ve inovasyon ekosistemini sıfırdan inşa ettiğini belirtti. Kacır, Çamlık Uydu Kuluçka Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin küresel rekabet gücünü artıracak ve ekonomik bağımsızlığını tahkim edecek atılımların devam edeceğini vurguladı.

  • İspanyol Turizm Sektörü, Çin'in Normale Dönmesinden Memnun
    18:49 İspanyol Turizm Sektörü, Çin'in Normale Dönmesinden Memnun

    İspanya'daki seyahat sektörü profesyonelleri, İspanyol turistler için gözde turizm destinasyonlarından biri olan Çin'in normale dönmeye devam etmesinden memnun. İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen B-Travel turizm fuarında, tur operatörleri ve seyahat acenteleri Çin'e seyahati teşvik etmek amacıyla çeşitli turizm ürünleri ve seyahat paketlerini tanıttı. İspanyol seyahat acenteleri, Çin'in başlattığı vize muafiyeti politikasını da övgüyle karşıladı.

  • Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi Sicil Bilgi Sistemi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi
    18:35 Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi Sicil Bilgi Sistemi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, MATSO ile Antalya İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Sanayi Sicil Bilgi Sistemi, Sanayi Sicil Belgesi İş ve İşlemleri bilgilendirme toplantısında, Manavgat ekonomisinin güçlendirilmesi hedefine vurgu yaptı. Toplantıya MATSO üyeleri ve uzmanlar katıldı.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 1,25 Değer Kaybederek Tamamladı
    18:32 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 1,25 Değer Kaybederek Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,25 değer kaybederek 8.718,11 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,66 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 2,46 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,13 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 4,92 ile spor oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarını açıklayacağı haftaya pozitif bir seyirle başladığını belirterek, yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) alacağı para politikası kararlarının yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi. Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararı, ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri, Almanya'da ZEW endekslerinin piyasaların odağında bulunacağını dile getiren analistler, BoJ'un politika faizini 17 yıl sonra ilk kez artırabileceğinin tahmin edildiğini söyledi. Japonya'nın en büyük sendika grubunun son otuz yılın en güçlü ücret anlaşmalarını açıklamasının ardından BoJ'un negatif faiz politikasını sonlandıracağına yönelik beklentilerin kuvvetlendiğini ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.700 seviyesinin destek, 9.100 ve 9.200 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • İnşaat Mühendisleri Odası, Kahramanmaraş'taki Saidbey Sitesi ile ilgili bilirkişi raporunu açıkladı
    18:20 İnşaat Mühendisleri Odası, Kahramanmaraş'taki Saidbey Sitesi ile ilgili bilirkişi raporunu açıkladı

    İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, geçen yıl 6 Şubat'taki depremlerde 43 kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş'taki Saidbey Sitesi ile ilgili bilirkişi raporunu açıkladı. Binanın kentsel dönüşüm kapsamında yapıldığına ve yapı ruhsatı onayı alınmadığına dikkat çeken İnşaat Mühendisleri Odası, yapılan hataların 43 kişinin ölümüne sebep olduğunu belirtti.

  • Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 455 Bin Liraya Çıktı
    18:11 Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 455 Bin Liraya Çıktı

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 455 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon 222 bin lirayı, en yüksek 2 milyon 455 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı yüzde 1,6 artarak 2 milyon 455 bin lira oldu. KMKTP'de altın işlem hacmi 6 milyar 556 milyon 412 bin 10,83 lira olarak gerçekleşti. Tüm metallerde toplam işlem hacmi ise 6 milyar 557 milyon 180 bin 210,49 lira düzeyinde oldu. Bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında VakıfBank, Ahlatcı Metal Rafineri, Garanti BBVA, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası yer aldı.

  • Çin'in demiryolu-denizyolu intermodal trenleri hedefe vaktinden önce ulaştı
    17:59 Çin'in demiryolu-denizyolu intermodal trenleri hedefe vaktinden önce ulaştı

    Çin'de demiryolu-denizyolunun intermodal trenleri, Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru hattında 2.000 seferi tamamlayarak yılın ilk çeyreği için belirlenen hedefe vaktinden önce ulaştı. Guangxi Beibu Körfezi Uluslararası Taşımacılık Geliştirme Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Li Tailin, taşımacılık hacmindeki artışı açıkladı ve Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru'nun Çin'in batısında yer alan eyalet düzeyindeki bölgeler ve ASEAN üyeleri tarafından ortaklaşa inşa edilen bir ticaret ve lojistik geçidi olduğunu belirtti.

  • Ramazan Ayında Balığa Talep Artıyor
    17:39 Ramazan Ayında Balığa Talep Artıyor

    Samsun'da Ramazan ayında balığa olan talep geçen yıllara göre oldukça fazla. Havaların serin gitmesi ve diğer et ürünlerinin pahalı olması nedeniyle vatandaşlar balığı tercih ediyor. Özellikle somon balığı, uygun fiyatı ve doyurucu özelliğiyle en çok talep gören balık çeşidi olarak öne çıkıyor. Balık satıcıları da işlerin iyi olduğunu belirtiyor.

  • Ticaret Bakanı: Serbest bölgelerin ihracat geliri artıyor
    17:27 Ticaret Bakanı: Serbest bölgelerin ihracat geliri artıyor

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "18 serbest bölgemizden geçen yıl elde ettiğimiz ihracat geliri 12 milyar 700 milyon dolara ulaştı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Halkın taleplerinin kavgasını yapacağım
    17:20 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Halkın taleplerinin kavgasını yapacağım

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya Gazipaşa'da yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde Tayyip Erdoğan ile kavga etmek istemediğini belirterek, emeklinin, köylünün, işsizin ve gençlerin hakları için mücadele edeceğini söyledi. Özel, ayrıca Antalya'nın üvey evlat muamelesi görmemesi gerektiğini vurguladı ve emeklilerin ittifakının en güçlü ittifak olduğunu ifade etti.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Boyraz, Balıkesir'de yol açılışında konuştu Açıklaması
    17:12 Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Boyraz, Balıkesir'de yol açılışında konuştu Açıklaması

    Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Balıkesir Kuzeybatı Çevre Yolu'nun tamamının hizmete sunulmasıyla 13 kilometre katedilerek geçilen güzergahın 3 kilometre kısaltılacağını, seyahat süresinin ise 18 dakikadan 7 dakikaya düşeceğini bildirdi.

  • Sarıgöl'de Ata Tohumlu Kerevizler İlgi Görüyor
    17:08 Sarıgöl'de Ata Tohumlu Kerevizler İlgi Görüyor

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan Hüseyin Karcı, dedesinden kalan ata tohumu olan kerevizlerin lezzeti ve büyüklüğü nedeniyle yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Karcı, pazarda kerevizlerin tanesini 30-50 liradan sattığını ifade etti.

  • TCDD Taşımacılık, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde hızlı tren seferinde etkinlikler düzenledi
    17:02 TCDD Taşımacılık, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde hızlı tren seferinde etkinlikler düzenledi

    TCDD Taşımacılık AŞ, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Ankara-İstanbul seferini yapan hızlı trende çeşitli etkinlikler düzenledi. Oyuncu Ahmet Yenilmez, Çanakkale temalı mobil oyununu sergiledi. TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu, Çanakkale Zaferi'nin anlamını hatırlatmak istediklerini belirtti. Tren yolcularına ekmek ve hoşaf ikram edildi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tuzla'da yeni bir bilim merkezinin açılışını gerçekleştirdi
    17:01 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tuzla'da yeni bir bilim merkezinin açılışını gerçekleştirdi

    Bakan Kacır, bugüne kadar büyük ölçekli 12 bilim merkezini hizmete sunduklarını, ilçe ölçeğindeki bilim merkezlerinin de faaliyetlerine tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki atılımlarını vurgulayarak, gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmak için çeşitli projelerin hayata geçirildiğini ifade etti.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, EOSB'deki Fabrikaları Ziyaret Etti
    16:40 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, EOSB'deki Fabrikaları Ziyaret Etti

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, beraberindeki adaylar ile birlikte Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikaları ziyaret etti. Hatipoğlu, ziyaret sırasında çevre yolu, tramvay ulaşımı ve trafik sorunları hakkında projeler geliştirildiğini belirterek, Eskişehir'in yaşadığı sorunları çözeceklerini ve herkese eşit hizmet götüreceklerini ifade etti.

  • Gölcük Belediyesi Boş Araziye Buğday Ekerek İhtiyaç Sahiplerine Un Dağıtıyor
    16:34 Gölcük Belediyesi Boş Araziye Buğday Ekerek İhtiyaç Sahiplerine Un Dağıtıyor

    Gölcük Belediyesi, ilçenin farklı noktalarındaki boş arazilere ektiği buğdaylardan elde ettiği unları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Buğday tarlasına dönüştürülen boş alanlardan elde edilen 20 ton buğday, una dönüştürüldü ve sosyal projelerde kullanılmak üzere dağıtılacak.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Aydın'da ziyaretlerde bulundu
    16:32 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Aydın'da ziyaretlerde bulundu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aydın'da çeşitli ziyaretlerde bulundu, Aydın Valisi Yakup Canbolat'ı ziyaret etti ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Programlara AK Parti Aydın Milletvekili ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Seda Sarıbaş ile Ömer Özmen de katıldı.

  • Konut Fiyatları Ocak Ayında Arttı
    16:20 Konut Fiyatları Ocak Ayında Arttı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, ocak ayında konut fiyatları aylık yüzde 2,3, yıllık yüzde 68 artış gösterdi. Ankara'da konut fiyatları yıllık bazda yüzde 85,6 artarken, ortalama metrekare fiyatı 24 bin 373 TL'ye yükseldi. İzmir'de ise yıllık artış yüzde 70,4 olarak kaydedildi. İstanbul'da ise fiyatlar sınırlı bir artış gösterdi ve ortalama metrekare fiyatı 45 bin 129 TL oldu.

  • Eskişehir'de Yerel Tohumlar Üretici Marketlerde Talep Gördü
    16:18 Eskişehir'de Yerel Tohumlar Üretici Marketlerde Talep Gördü

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) Yerel Tohum Üretim Merkezi'nde üretilen tohumlar, Tohum Takas Günleri ve Tohum Takas Şenliği'nde Eskişehirlilere sunuldu. Üretici Marketler'de ise uzun kuyruklar oluştu.

  • TCMB verilerine göre kısa vadeli dış borç stoku azaldı
    16:15 TCMB verilerine göre kısa vadeli dış borç stoku azaldı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, kısa vadeli dış borç stoku yüzde 0,2 oranında azalışla 174,9 milyar dolar oldu. Kamu sektörünün kısa vadeli borcu ise yüzde 3,4 oranında artarak 35,7 milyar dolara yükseldi. Bankaların yurt dışından kullandıkları kısa vadeli krediler ise yüzde 5 oranında arttı.

  • Delik ayakkabısını gösteren emekli vatandaş isyan etti
    16:02 Delik ayakkabısını gösteren emekli vatandaş isyan etti

    Malatya'da yaşayan bir emekli, tabanı delik ayakkabısını göstererek ekonomik çıkmaza isyan etti. CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba'ya dert yanan emekli vatandaş, emekli aylığının asgari ücrete düştüğünü belirtti.

    21
Advertisement