2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika
Politika

2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu\'nda

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bütçesine ilişkin görüşmeler sürüyor

18.11.2013 18:14

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2014 Yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerine devam ediliyor.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, görüşmeler sırasında, Marmaray'ın AK Parti hükümetinin değil, Ecevit ve önceki hükümetlerin projesi olduğunu belirterek,  açılışa Ecevit hükümetinden kimsenin çağrılmamasını eleştirdi.

İletişim ve haberleşme özgürlüğünün büyük tehdit altında olduğunu iddia eden Ayaydın, telefon ve ortam dinlemelerinin yaygın bir hal almasının hukuk devletine yakışmadığını söyledi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Marmaray gibi büyük bir projenin siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyledi.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Türkiye'de yatırım projeksiyonunun İstanbul endeksli olduğunu iddia etti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün isim tartışmalarına da değinen Zozani, "Kusura bakmayın isim meselesi değişmediği sürece Türkiye'nin gündeminde kalacak. Neden ısrar ediyorsunuz? Bildiğim kadarıyla siz de memnun değilsiniz. Bu kadar önemli projelerin isimlendirilmeleri aceleye getirilmez. Vatandaşa trenin rengini soruyorsunuz da köprünün adını niye sormuyorsunuz. İstanbul halkına soralım" dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Marmaray'ın ekolojik dengeyi, balık göç hareketini bozacak bir proje olmadığını ifade ederek, Kanal İstanbul ve Marmaray'ın uluslararası olağanüstü projeler olduğunu söyledi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da Marmaray'a değinerek, "Biz MHP olarak milletimizin hayrına kim taş üzerine taş koyarsa tebrik ederiz ve tebrik de ediyoruz. Ama bununla ilgili evvelki aşamaları yok sayarak, bu işin tamamen sahiplenilmesi ve 'ilk adımı atmak bize nasip oldu' denmesi talihsizliktir.  Bu proje 57. hükümet döneminde harekete geçti unutmamak lazım. Mevcut iktidar bu projeyi hazır buldu" diye konuştu.

-"Hamdi ağa" tartışması

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de Türk Hava Yolları'ndaki (THY) bazı uygulamaları eleştirdi. Çetin'in THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'dan "Hamdi ağa" diye bahsetmesi tartışmaya yol açtı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, bunların şık ifadeler olmadığını belirtti. İzzet Çetin'in ifadesini tekrarlaması üzerine AK Parti milletvekilleri Çetin'e "Biz de sana İzzet Ağa diyelim" şeklinde tepki gösterdi.

Çetin ise, "Hamdi ağa yine boş durmuyor. Şimdi de tweet atarak grev kırıcılık yapıyor, sendikanın genel kurulunu etkilemeye çalışıyor" iddiasında bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı da  Kamu İhale Kanunu'nda "ödeneği bulunmayan hiçbir iş için ihaleye çıkılamaz" denildiğini, ancak Sayıştay raporuna göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ödeneği bulunmayan işler için ihaleye çıkıldığını söyledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement