Haluk Levent, Birleşmiş Milletler konferansında İsrail ve Netanyahu'yu kınadı - Son Dakika
Dünya

Haluk Levent, Birleşmiş Milletler konferansında İsrail ve Netanyahu'yu kınadı

Şarkıcı ve Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent, Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Örgütleri Konferansı'nda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya sert tepki gösterdi. Levent, konferansta Ahbap Derneği hakkında konuşma yapacakken son dakikada konuşma metnini değiştirip Gazze'deki İsrail katliamına ilişkin konuştu. Netanyahu'ya seslenen Levent, "10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı görebilirsiniz? Bu nedenle İsrail hükümetini, bu zulüm ve insani krizden dolayı kınıyorum." dedi.

09.05.2024 21:56  Güncelleme: 01:39

Birleşmiş Milletler (BM) Sivil Toplum Örgütleri Konferansı'na, şarkıcı ve Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent'in sözleri damgasını vurdu. Kenya'da düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Levent, Gazze'deki katliama tepki göstererek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya seslendi.

"SON DAKİKADA KONUŞMA METNİMİ DEĞİŞTİRME KARARI ALDIM"

Haluk Levent, Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenen BM Sivil Toplum Örgütleri Konferansı'nda konuşma yaptı. Sosyal medya hesabından konuşmasına ilişkin paylaşım yapan Levent, "Kenya'da Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Örgütleri toplantısında aslında Ahbap faaliyetleri konusunda konuşmam istenmişti. "Son dakikada konuşma metnimi değiştirme kararı aldım. İsrail'in Gazze ve Refah soykırımını protesto edeceğiz. Her yerde edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"GAZZE'YE YARDIM GÖNDERMEYİ DENEDİK AMA ENGELLERLE KARŞILAŞTIK"

Konferanstaki konuşmasında İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamlarına vurgu yapan Levent, "Buraya bazı proje ve önerilerimi sizinle paylaşmak için gelmiştim. Ama bu sabah uyandığımda Gazze'de 600 binden fazla çocuğun büyük tehlike altında olduğunu öğrendim. Biz Ahbap olarak Gazze'ye insani yardım göndermeyi denedik ama pek çok engelle karşılaştık. Ve bildiğiniz gibi yüzden fazla Birleşmiş Milletler çalışını hayatını kaybetti." dedi.

NETANYAHU'YA SESLENDİ

Gazze'deki katliamların mimarı olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya seslenen Levent, "Başbakan Netanyahu'ya bir soru sormak istiyorum: 10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı görebilirsiniz? Bu nedenle İsrail hükümetini, bu zulüm ve insani krizden dolayı kınıyorum. Ayrıca Gazze'deki savaşı protesto eden savaş karşıtı Yahudi toplumu da dahil olmak üzere, Amerikalı ve Fransız öğrencilerle dayanışma içerisindeyim." şeklinde konuştu.

Haluk Levent, Birleşmiş Milletler konferansında İsrail ve Netanyahu\'yu kınadı
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Dünya

Son Dakika Dünya Haluk Levent, Birleşmiş Milletler konferansında İsrail ve Netanyahu'yu kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • ferhat eser: Gittin katıldın kınadın herşey tamam güzel peki neden ingilizce konuştun sen ingilizmisin amerikalımısın neden TÜRKÇE konuşmuyorsun kendini dilini konuş bırak tercüme etsinler 19 181 Yanıtla
    Umut Dayıoğlu: Ne alakası var adam İngilizce biliyor ise suçmu başımızdaki bilmiyor diye kimse konuşamaz diye bir kanun mu var 96 17 ferhat eser: umut kendi dilinizi konuşmaktan utanmayın bırakın bu başkalarına benzeme çabalarını 23 86 Erhan Kırmızı: Bu arada eminim ingilizce bilmiyorsun hatta %100 eminim :) 66 5 Ali Yolun: İngilizce bilene de laf ediyoruz,diyanet başkanı da Arapça bilmiyor diye laf etmiştik milletçe.Bence sorun bizde.Dine dile ırka takıldıkça hep beraber hep birlikte emin adımlarla geriye gideceğiz 14 2 ferhat eser: Erhan kırmızı bende eminim sende benim bildiğimi bilmiyorsun kürtce bilmiyorsun hadi öğrende gel aslanım 2 2
  • Mesko Aljovic: Haluk bir tane 126 3 Yanıtla
  • Murat Yılmaz: sen var ya, adamsın adam 2 1 Yanıtla
  • Ramazan Gündoğan: Haluk Levent güvendiğimiz nadir insanlardan. 2 1 Yanıtla
  • Halil Güldik: teşekkür ederim konuşmaya devam dünyaya sesimizi duyuramadık işlerine gelmiyor 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement