Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramı'na Doğru

Erzurum'da birkaç gündür etkili olan sağanağın ardından zeminin çamurla kaplanması nedeniyle hayvan pazarına girmek isteyenler, galoş, poşet ve çizme giyerek tedbir alıyor.

01.10.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bölgenin önemli canlı hayvan pazarlarından birinin bulunduğu Erzurum'da hareketlilik devam ediyor.

Kurban Bayramı dolayısıyla çevre ilçeler ile Kars, Iğdır, Ağrı, Ardahan ve Erzincan'dan getirilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için kurulan hayvan pazarında, sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan hareketlilik gün boyu sürüyor.

Kurban Bayramı'nın 3. gününe kadar satışların devam edeceği pazarda, besiciler yüksek fiyata satabilmek, alıcılar ise uygun fiyata kurban kesebilmek için sıkı pazarlıklar yapıyor.

Çamur'a karşı "galoş"lu önlem

Küçükbaş hayvanların 400 ila bin 300 lira, büyükbaş hayvanların ise bin 700 ila 15 bin lira arasında alıcı bulduğu pazarda, besiciler, en çok çamur ve balçıktan şikayetçi.

Kentte birkaç gündür etkili olan sağanağın ardından zeminin çamur olması nedeniyle pazara gelenler, çizme giymenin yanında galoş alarak veya ayaklarına naylon poşet bağlayarak çamurdan korunmaya çalışıyor.

Pazar girişinde galoş satan Erhan Harmandar, yaptığı açıklamada, 50 kuruştan sattığı galoş sayesinde pazara giren vatandaşın ayağını kirletmediğini ve böylelikle bir hizmet sunduğunu söyledi.

Kurbanlık "kınalı" ile özçekim

Pazarda Tekman'dan getirilen 2 yaşındaki "Kınalı" adlı simental ırklı boğa da büyük ilgi görüyor. Besici Emrah Kılıç, 5 bin lira fiyat biçtiği boğayla satmadan önce özçekim yaptı.

Kılıç, "Satmadan önce de hatıra olsun diye son özçekimi yapalım istedik. Şimdi artık sattıktan sonra alıcısının özçekimini bekliyoruz" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement