30 Mart Genel Seçim Olsaydı CHP 42 İlde Olamayacaktı - Son Dakika
Politika

30 Mart Genel Seçim Olsaydı CHP 42 İlde Olamayacaktı

30 Mart Genel Seçim Olsaydı CHP 42 İlde Olamayacaktı

Ana muhalefet partisi CHP'de yapılan seçim analizlerinde birbirinden çarpıcı tespitler ortaya çıkmaya başladı.

14.04.2014 08:36  Güncelleme: 08:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Nisan'daki Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde profesyonel bir şirketten iller bazında seçim analizi alarak sonuçları değerlendiren CHP'de şok bir tespit ortaya çıktı.

ERDOĞAN'I HAKLI ÇIKARACAKLARDI

Akşam'da yer alan habere göre; Başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm kurmayların keyfini kaçıran tespite göre; eğer 30 Mart bir genel seçim olsaydı CHP'nin hiç milletvekili çıkaramadığı il sayısı 42'ye yükselecekti. CHP; böylece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye partisi değil" söylemine de adeta haklılık kazandırmış olacaktı.

33 İL ARASINA YENİ RAKAMLAR EKLENECEKTİ

12 Haziran 2011 genel seçim sonuçlarına göre toplam 33 ilde vekil çıkaramayan CHP'de 30 Mart yerel seçiminde ise projeksiyonu bu 33 ile Afyon, Isparta, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Sakarya, Sivas, Sinop ve Bartın'ın da eklendiğini gösteriyor. Ayrıca 2011'de iki milletvekili çıkardığı Samsun, Manisa ve Tunceli'de ise vekil sayısını bire düşürecekti.

SAYI ARTIYOR, TEMSİL DÜŞÜYOR

Genel seçim olsa 2011'e göre aslında milletvekili sayısını 135'ten 141'e yükseltecek olan CHP'nin, siyasi temsilde ise sadece "sahillere ve metropollere" sıkışması, "Parti ülkenin iç bölgelerinde, orta yerlerinde yıllardır kurumaya devam eden bir ağaç gibi. Buna önlem bulunmadan Türkiye partisi olma iddiası da havada kalıyor" yorumlarına yol açıyor.

DÖRT BÖLGEDE TUTUNAMIYOR

30 Mart seçim sonuçlarına göre başta İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Ordu gibi bazı metropol kentlerde oyunu artıran, bazı sahil belediye noktalarında gücünü koruyan, Trakya bölgesinde ise oyunu azaltmasına karşın başkanlık koltuklarını elde tutmayı sürdüren CHP başta tüm Karadeniz bölgeleri, Orta Anadolu ve Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da ise oy kaybına uğradı.

2011'DE VEKİL ÇIKARAMAYAN 33 İL

Ağrı, Aksaray, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Hakkari, Elazığ, Erzurum, Diyarbakır, Düzce, Iğdır, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Mardin, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Yozgat.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika 30 Mart Genel Seçim Olsaydı CHP 42 İlde Olamayacaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Züğürt aga memo: Halaa BİZ KAZANDIK havasındalar.. 45 9 Yanıtla
  • atakan: BAŞBAKANI HAKLI ÇIKARACAKTI DEĞİL,BAŞBAKAN BU DURUMDA ZATEN HAKLI. 41 7 Yanıtla
  • ezo: bunu birde ke malllllllllll anlasa ya BAŞBAKAN her zaman haklı bunu bi o anlamadı gitti 24 8 Yanıtla
  • ÇAPULCU: OLDUGU İLLERDE HANGİ HİZMETİ YAPIYORKİ OLMADIGI DAHA İYİ 22 8 Yanıtla
  • DOĞRUCU: BU MUHALEFET ERDOĞAN REİS İ CUMHUR OLMASIN DİYOR AMA.NEDEN BAHÇELİ VE KILIÇTAROĞLU ADAYIZ DİYEMİYORLAR.KENDİ ADAYLIKLARINDAN UTANANLAR BAŞKASINA NEDEN DİL UZATIYOR. 14 8 Yanıtla
  • kanarya: Atatürk kalkıp gelse chp başına geçse yüzde 27yi geçmez inanmıyorsanız deneyin 15 4 Yanıtla
  • DOĞRUCU: ALEVİ OLUPTA CHP YE OY VEREN DEN SÜPHE EDERİM ALEVİLERİ CHP PERİŞAN ETMEDİMİ 10 5 Yanıtla
  • ADANALIYIZ GARDAŞ: CHP DE HERKES DERHAL İSTİFA ETMELİ PARTİ YENİDEN KURULMALI ARTI İSMİNİDE DEGİŞTİRMELİ KASET PARTİSİ YADA KAVGA PARTİSİ OLMALI 12 2 Yanıtla
  • MERDO: CHP YE NASIL OY ÇIKIYOR ANLAMIYORUM ZATEN. BEYİNLERİ KEMİKLEŞMİŞ DÜŞÜNEMEYEN İNSANLAR ANCAK OY VERİR. HİÇBİR ŞEY ÜRETMEYEN PLANI PROJESİ OLMAYAN CİZGİSİ, LİDERİ OLMAYAN PARTİYE ÜSTELİK YOLSUZLUK VE KÖTÜ İDARE İLE MEŞHUR OLMUŞ GEÇMİŞİ KATLİAM VE ZULÜM DOLU PARTİYE NE İÇİN OY VERİRLER İZAHI VARMI. 10 3 Yanıtla
    cemil özcan: bu ülkede cumhuriyet tarihinde atatürkün dışında bir hizmetiniz yok halkların kardeşliği dersiniz silaha molotofa sığınırsınız düşünce özürlü olduğunuzu hatırlatmak için yazdım 35 yaşına kadar solcu olarak yaşadım sonra boş kafama saksı düştü insanlığı ve milliyetçiliği öğrendim.insanlara tepeden bakmamayı öğrendim eşitliği öğrendim komsyonla yaşamayı değilde insan gibi çalışıp yemeyi öğrendim.şimdi kafanı duvara vur belki benimgibi akıllanırsın birdaha allah chp oy vermeyi nasip etmesin der doğru yolu bulursun ama parazit olarak yaşayacaksan kendin bilirsin.fetoşun kucağına gidersiniz.allah size akıl fikir versin ıslah etsin. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement