NATO Karşıtı Gruplardan Madrid'deki Zirve Öncesi Barış Çağrısı - Son Dakika
Güncel

NATO Karşıtı Gruplardan Madrid'deki Zirve Öncesi Barış Çağrısı

NATO Karşıtı Gruplardan Madrid\'deki Zirve Öncesi Barış Çağrısı

MADRİD, 26 Haziran (Xinhua) -- Dünyanın dört bir yanından üyelerin katılımıyla oluşturulan Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) karşıtı bir grup, Cumartesi günü Madrid'deki kongresini tamamladı ve geniş kapsamlı barış çağrısında bulunan bir deklerasyon yayınladı.

26.06.2022 18:05  Güncelleme: 18:09

MADRİD, 26 Haziran (Xinhua) -- Dünyanın dört bir yanından üyelerin katılımıyla oluşturulan Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) karşıtı bir grup, Cumartesi günü Madrid'deki kongresini tamamladı ve geniş kapsamlı barış çağrısında bulunan bir deklerasyon yayınladı. " Nato, no" (NATO'ya hayır) temsilcisi Willy Meyer, "Yeni NATO, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin yetkileri dışında, daha önce Yugoslavya, Afganistan, Irak veya Libya'da olduğu gibi müdahalelerde bulunma niyetinde olduğunu teyit etti" dedi.

İspanya Komünist Partisi Genel Başkanı Jose Luis Centella da NATO'yu askeri harcamaların artırılmasını desteklemekle eleştirdi ve militarizmin terk edilmesi çağrısında bulundu. Grup, yaklaşan NATO zirvesi öncesinde Pazar günü büyük bir protesto planlıyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel NATO Karşıtı Gruplardan Madrid'deki Zirve Öncesi Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement