Stk'lar, Başbakan'ın Siirt Ziyaretini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Stk'lar, Başbakan'ın Siirt Ziyaretini Değerlendirdi

Stk\'lar, Başbakan\'ın Siirt Ziyaretini Değerlendirdi

Siirt’te sivil toplum kuruluşu ve meslek odası temsilcileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Siirt’e yaptığı ziyaretin fırsata dönüşmesi umudunu taşıdıklarını ifade etti.

13.03.2014 17:28

Siirt'te sivil toplum kuruluşu ve meslek odası temsilcileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Siirt'e yaptığı ziyaretin fırsata dönüşmesi umudunu taşıdıklarını ifade etti.

Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, Başbakan'ın Siirt ziyaretinin kendilerini umutlandırdığını söyledi. Ayyıldız, "Siirt ve bölgemiz yıllarca çatışma ortamı yüzünden büyük göç verdi. En büyük acıların yaşandığı köyler boşaltılıp, insanlar zorunlu göçe tabi tutuldu. Nitekim çözüm süreciyle umutlar yeniden yeşerdi. Daha güzel günler göreceğiz. Başbakan Erdoğan'ın Siirt ziyareti ve meydanın rengi Başbakanı çözüm sürecinde cesaretlendirdi. Biz de Siirtliler olarak sürecin kalıcı barışın vesile olmasını umut ediyoruz. Siirtliler eniştelerine sahip çıktığı gibi, çözüm sürecini baltalamak isteyenlere de fırsat vermeyeceği mesajını verdi" dedi.

Siirt Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Kemal Bilim ise, "Başbakan Erdoğan'ın Siirt ziyaretini önemsiyoruz. Yoğun bir kalabalıkla karşılanan Başbakan Erdoğan oldukça memnun ayrıldı. Bu süreçte Başbakan Erdoğan'ın elinin güçlenmesini önemsediğimiz gibi verdiği mesaj da umutları yeşertti. Çünkü bölgemiz, başlatılan çözüm süreciyle yeniden tesis edilen huzur ortamının verdiği güvenceyle yatırımcıya artık güvenilir bir liman haline geldi. Başbakan Erdoğan, Siirt'in temel sorunlarına değinip son yılların en kalabalık mitinginde Siirtlilerin eniştelerine sahip çıkıyoruz mesajını aldığına inanıyorum. Bunu yatırım noktasında düşündüğümüzde önümüzdeki günlerde meyvelerini vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

"MEMLEKETE AYRI BİR HEYECAN KATTI"

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) yöneticilerinden Cengiz Üstün de, "Başbakan Erdoğan başta olmak üzere ilimize gelen gerek AK Parti'li gerekse BDP ve diğer partililerin memlekete ayrı bir heyecan kattığını görüyoruz. İlimize yapılan her ziyareti önemsiyoruz ve az da olsa Siirt ekonomisine canlılık katıyor. Bu süreçte birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekir. Halkımız artık huzur ve barış istiyor, kalkınan ve büyüyen bir bölge görmek istiyor. Çözüm süreci gerek AK Parti ve BDP'nin katkılarıyla devam etmelidir. Biz bunu destekliyoruz. Çözüm süreci beraberinde huzur getirir, mutluluk getirir. Huzurun olduğu yerde yatırımcı gelir. İlimizin en büyük sorunu olan ve son verilere göre 13 bin kayıtlı işsizin bulunduğu Siirt'te, huzur ortamı tesis edilirse huzur gelir, yatırım gelir işsizler AŞ ve işe kavuşur. Herkesin ortak beklentisi budur" şeklinde konuştu.

"SÜRECİN SONUNA KADAR DESTEKÇİSİYİZ"

Siirt Tabipler Odası Başkanı Ekrem Bilek ise, "Çözüm sürecinin hala arkasında olduğumuzu bir kez daha buradan ifade ediyoruz. Fakat Başbakan bunun sosyal anlamda altyapısını daha oluşturmadı. Anayasayı da değiştirmediği için sıkıntıya giriyoruz. Gelişinde farklı bir şey göremedik. Siirt Başbakana çok şey verdi. İsterse her şey yapar. Her mitingde konuştuğu şeylere değindi. Biz çözüm süreciyle ilgili daha net şeyler bekledik. Bizi tatmin etmedi. Bu sürecin sonuna kadar destekçisiyiz. Kanın durması için üzerimize düşen tüm görev ve sorumlulukları yapmaya da hazırız" ifadelerini kullandı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stk'lar, Başbakan'ın Siirt Ziyaretini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement