Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.KEPEZ Belediyesi, ilçedeki gençlerin, tam üyelikle ilgili müzakere süreci devam eden Avrupa Birliği'nin (AB) istihdam politikası hakkında bilgi sahibi olabilmesi için çalışmalar yapıyor.

18.03.2013 17:20

Foto: Fidan dikiminden foto

===

Kepez'de AB günleri başlıyor

KEPEZ Belediyesi, ilçedeki gençlerin, tam üyelikle ilgili müzakere süreci devam eden Avrupa Birliği'nin (AB) istihdam politikası hakkında bilgi sahibi olabilmesi için çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) hibesi kapsamında, 'Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor' konulu bir proje geliştirildi.

7 ÜLKEDEN 35 GENÇ

Türkiye, İtalya, Malta, Estonya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Litvanya'dan 35 genci ve gençlik çalışanını bir araya getirecek olan proje, eski Varsak Belediye binası yanındaki Kepez Belediyesi Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde 19- 23 Mart tarihleri arasında yapılacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Gençlerin fotosu

===

Huzurevi sakinleri yemekte buluştu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Yaşlılara Saygı Haftası'nın ilk gününde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Emin Sözen ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri yaşlılarla bir araya geldi.

YEMEKTE BULUŞTULAR

Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Talya Otel'de verilen yemeğe Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin huzurevleri, Fethi Bayçın Huzurevi ve Antalya'daki özel huzurevlerinde kalan yaşlılar katıldı. Yemek öncesi kısa bir konuşma yapan Cemal Öcal, Başkan Mustafa Akaydın'ın Şehitler Günü programı dolayısıyla yemeğe katılamadığını söyledi.

BANDO KONSERİYLE EĞLENDİLER

Müzik eşliğinde yemek yiyen yaşlılar, Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun mini konseriyle eğlendi. Yemeğin sonunda ise Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yaşlılara çeşitli hediyeler verdi. Hafta boyunca Büyükşehir Belediyesi, yaşlıları mutlu etmek adına çeşitli aktiviteler gerçekleştirecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Yemekten fotolar

===

Akaydın: Şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği'nin Antalya Şubesi'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ali Kuş ve üyelerle sohbet eden Başkan Akaydın, 18 Mart'ın çok özel bir gün olduğunu söyledi.

BAŞKA HESAPLAR VAR

Başkan Akaydın, şöyle konuştu: "Şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Türkiye son 100 yılda büyük savaşlar verdi. Büyük kanlar döküldü. Biz son 30 yıldır kahpe bir savaşın kurbanlarıyız. Buna çok basit olarak, kardeş kavgası demek mümkün değil. Bunun arkasında başka hesaplar var. Emperyalizmin hesapları var."

ŞEHİT YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Uncalı Şehitliği'nde düzenlenen anma törenlerine de katıldı. Başkan Akaydın, şehit mezarlıklarına karanfil bırakarak, şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden foto

===

Güneş keyfi

ANTALYALI, güneşli havanın keyfini plajda çıkardı. Kimileri park ve bahçelere giderek kitap okudu, günlük gazetelere göz attı. Kimileri ise Konyaaltı sahiline giderek denize karşı çayını ve kahvesini yudumladı. Genç çiftler, dalgaların sesini dinledi, kimileri ayakkabılarını çıkartarak sahilde yürüdü. 18 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığının artacağının müjdesini veren meteoroloji yetkilileri, deniz suyu sıcaklığının ise 17 derece olduğunu kaydetti.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Denize doğru oturan bir çiftin ve denizin kenarında oturarak güneş keyfi yapan insanların fotosu.

===

Öğrencilere Çanakkale mönüsü

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi'nde Çanakkale Zaferi'nin 98'inci Yıldönümü kutlandı, şehitler anıldı. Kutlama ve anma etkinlikleri kapsamında öğrencilere, öğle yemeğinde Çanakkale Savaşı'nda askerlerinin yediği buğday çorbası, kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikram edildi. Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programından sonra dışarıda konan masalarda öğrenciler ve öğretim üyelerine kırık buğday çorbası, kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikram edildi.

SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Tecirli, zaferin 98'inci yıldönümünde böyle bir faaliyet düzenlediklerini belirterek, "SDÜ'de Çanakkale Zaferi ile ilgili konferans düzenlendi. Burada zaferin manevi dünyasında neler yaşandığını konuştuk. Şu anda 98 yıl önce ecdadın yediği öğünleri dağıtıyoruz. Kırık buğday çorbası, kuru ekmek ve üzüm hoşafı yılda bir defa bile olsa bu anı yaşamak maksadıyla öğlen yemeğini bu şekilde tayin ettik" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Etkinlikten foto

===

Eski Bakan Kumluca'da

DIŞİŞLERİ eski Bakanı Hikmet Çetin, CHP Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık'ı ziyaret etti. Başkan Kocacık ve vatandaşlarla sohbet eden Çetin, PKK'nın silah bırakması için İmralı Cezaevi'nde bulunan Abdullah Öcal'la yapılan görüşmeleri değerlendirdi. Kumluca'da evi bulunduğunu ve bu nedenle arada ilçeye geldiğini anlatan Çetin, "Benim dileğim, ülkenin birlik ve bütünlüğü içinde sorunun çözümünü diliyorum" dedi.

Ulusal bir konu olması nedeniyle, siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurgulayan Çetin, meclisteki partilerin tepede bir uzlaşma sağlamasının sorunun çözümüne katkı koyacağını vurguladı. Hükümetin şeffaf olması gerektiğini anlatan Çetin, "Hükümetin diğer partilere ve topluma bilgi vermesi faydalı olur. Henüz sürecin başlangıcındayız. Konunun bugünden yarına çözülmesini beklemek, insanları beklentiye sokar. Çalışmaların sabırla yürütülmesi lazım" dedi.

Üç yıl süreyle Afganistan'da görev yaptığını hatırlatan Çetin, "Küresel terörün geçerli olduğu bir ülkede görev yaptım. Deneyimlerimden faydalanarak söyleyebilirim ki, bir aşamada mutlaka uzlaşma gerekir. Uzlaşma olmadan terörün çözülmesi son derece zordur. CHP prensip olarak uzlaşmadan yana bir yaklaşım içinde. Ancak, süreçle ilgili kendilerine bilgi verilmesini istemektedir. Bunda fayda var; çünkü milli meseleler toplumsal mutabakatla çözülür" diye konuştu.

Suriye konusundaki gelişmeleri de değerlendiren Çetin, "Esad rejimiyle ilişkilerin kesilmesi bir hata. Esad'ın gönderilmesi ne getirir, ne götürür düşünülmesi lazım. Bölgede, başta radikal İslami guruplar olmak üzere çeşitli yapılar var. Esad'ın gönderilmesi durumunda daha büyük ölçekli bir kaos ortamının ortaya çıkması yüksek bir ihtimal gibi görünüyor. Bu da, Türkiye'ye büyük zarar verir" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Hikmet Çetin

===

Şehit yakınlarına yemek

SERİK'te Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98'inci Yıldönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi. İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından Belek Beldesi'ndeki Rixos Otel'de verilen yemeğe Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Beşir Acar, Belediye Başkanı Mehmet Habalı, İlçe Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, Serik Müftüsü Abdülkadir Karakuş e şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Yemekte, askeri erkan şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendi. Gazilerin ve şehit yakınlarının sorunlarını dinleyen Binbaşı Beşir Acar, "Sizler her zaman bizim baştacımızsınız. Sizin evlatlarınız bu ülke için şehit oldu. Onlar her zaman bizim kalbimizde yaşıyor" dedi. Kutlamalar kapsamında Serik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 'Çanakkale Destanı ve Yaralı Zeybeğin Dirilişi' adlı oyun sahnelendi. Yükseliş Koleji Konferans Salonu'nda sahnelenen oyunu, yoğun ilgi gördü.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Etkinliklerden foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement