TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

MHP'li Kalaycı."Emeklilere maaş mı veriyorsunuz harçlık mı?" CHP'li Çetin."Emekliler bu kadar mutluysa neden çalışıyorlar?" AK Parti'li Gök."Emekliyi ve memuru enflasyona ezdirmedik".

12.06.2013 16:59

-MHP'li Kalaycı:

-"Emeklilere maaş mı veriyorsunuz harçlık mı?"

-CHP'li Çetin:

-"Emekliler bu kadar mutluysa neden çalışıyorlar?"

- AK Parti'li Gök:

-"Emekliyi ve memuru enflasyona ezdirmedik"

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin, emeklilerin içinde bulunduğu sıkıntılarla ilgili araştırma önergesinin gündeme alınmasına ilişkin grup öneresi görüşüldü.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, iktidarın, emeklinin sıkıntılarını giderecek düzenlemeler yapmadığını savundu. Kalaycı, emeklilerin zor durumda bulunduğunu belirterek, "Emeklilere maaş mı veriyorsunuz harçlık mı? Hani Türkiye zenginleşmişti?" diye sordu.

AK Parti iktidarının emeklileri "ele güne muhtaç hale getirdiğini ", bir çoğunun borç batağında olduğunu belirten Kalaycı,  emeklilerin pazar artıkları arasında sağlam meyve sebze aradığını, umut bağladıkları intibak düzenlemesinden de bir fayda göremediklerini söyledi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, memuru ve emekliyi enflasyona ezdirmediklerini ifade etti. Gök, "2002 yılında 257 lira olan en düşük SSK emeklisi aylığı yüzde 250 artarak 922 liraya ulaştı. En düşük tarım Bağ-Kur emekli aylığı 66 liradan 550 liraya yükseldi. Yüzde 713 artış sağlanmış oldu. En düşük esnaf Bağ-Kur emekli aylığı 249 liradan 719 liraya çıkarıldı" diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, iktidarın, emeklilerin mutlu olduğunu savunduğunu belirterek, "Emekliler bu kadar mutluysa neden çalışıyorlar'Dünyada çalışanını cezalandıran Türkiye'den başka bir ülke var mı?" dedi.

Taksim Gezi Parkı olaylarına değinen Çetin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümeti'nin ülkeyi giderek gerdiğini iddia etti. Çetin, "Ülkeyi yüzde 50 yüzde 50 bölüp halkı birbirine düşürmek için elinden geleni yapan bir Başbakan var. Ülkeyi yönetmek erdemlilik ister" diye konuştu.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Çetin'in konuşmasını eleştirerek, "Recep Tayyip Erdoğan'a, ülkeyi yönetirken gösterdiği erdemlilik ve yüreklilik için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi. -

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement