Mustafa Sarıgül'a Kars'ta Davul- Zurnalı Karşılama - Son Dakika
Politika

Mustafa Sarıgül'a Kars'ta Davul- Zurnalı Karşılama

Mustafa Sarıgül\'a Kars\'ta Davul- Zurnalı Karşılama

Sivil toplum kuruluşlarının davetlisi olarak Kars'a gelen İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, havalimanında coşkuyla karşılandı.

10.09.2013 15:10  Güncelleme: 12:25

Bugün özel uçakla saat 11.00'da Kars'a gelen Türkiye Değişim Hareketi lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sargül'ü partililer davul- zurnayla karşıladı. Hava limanında VİP salonuna geçen Sarıgül burada basın açıklaması yaptı. Bir gazetecinin, "CHP'ye katılacak mısınız? Kılıçdaroğlu'nun Çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu Sarıgül şöyle yanıtladı:

"Sarıgül CHP'nin gençlik kolları sekreteridir. Gençlik kolu başkanıdır. CHP'nin ilçe başkanıdır. Sarıgül SHP'nin kurucusudur. Sarıgül, SHP'nin milletvekilidir. TBMM Başkanlık Divanı üyesidir. Sarıgül, DSP'nin belediye başkanıdır. CHP'nin belediye başkanıdır. Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının doğruluğu ve tutarlılığı vardır. Mustafa Sarıgül bir demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesi vermiştir. Sarıgül daha sonra arkadaşları ile birlikte Türkiye Değişim Hareketini (TDH) kurmuş ve kurucuları arasında yer almıştır. Binlerce yurttaşımızla birlikte bizi bütünleştiren, büyük bir demokratik buluşmayı sağlayan ve yıllardan beri inandığımız inançlara saygılı laikliği, ulusal birliği, bireyin özgürlüğünü savunan, üretimi arttıran, emeğin hakkını en üst düzeyde koruyan bir anlayışla yoldadır."

'SIFIRDAN BU NOKTAYA GELMİŞ KARDEŞİNİZ'

CHP Gençlik Kollarının Mustafa Sarıgül'ün Türkiye'ye bir armağanı olduğunu ileri süren Sarıgül, CHP'ye katılıp, katılmayacağı konusunda net birşey söylemeyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir siyaset adamı olarak sıfırdan bu noktaya kadar gelmiş bir kardeşinizdir. Sarıgül Türkiye Değişim Hareketi ile yaklaşık olarak 15 yıldır, özellikle son 12 yıldır yollardadır. Türkiye Değişim Hareketi'ndeki arkadaşlarımızın en büyük arzusu 'Tehlike yanımızdan geçerken biz seyirci olarak bakamayız.' Değişim Hareketi bireysel çıkarların değil toplumsal çıkarların peşindedir. TDH kendi koltuğunu korumaz. TDH, Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni korur. Sayın Kılıcdaroğlu'nun tekrar tekrar söylüyorum, Türkiye Değişim Hareketi ve Mustafa Sarıgül ile ilgili değerlendirmeleri için çok teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanın değerlendirmeleri gerçekten son derece objektif ve sayın Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmeleri gerçekten bizim yıllardan beri sürdürdüğümüz çalışmalara sevgiyle bakan bir anlayıştadır. Kendisine çok teşekkür ediyorum."

Sarıgül daha sonra kendisini havalimanı önünde bekleyen kalabalığın yanına gitti. Davullu-zurnalı, halaylı, çiçekli karşılamadan ve gördüğü ilgiden memnun kaldığını belirten Sarıgül, kendisini karşılamaya gelenlerle hatıra fotoğrafları çektirdi. Sarıgül daha sonra uzun araç konvoyu eşliğinde Ardahan'a hareket etti.

Mustafa Sarıgül'ün Kars ve Ardahan gezilerine, İstanbul Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan da eşlik ediyor. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Mustafa Sarıgül'a Kars'ta Davul- Zurnalı Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement