İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu! İşte ilk sözleri - Son Dakika
Politika

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu! İşte ilk sözleri

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda yeni genel başkan 3. tur seçimin ardından belli oldu. Üçüncü turda Koray Aydın'la yarışan Müsavat Dervişoğlu, 611 delegenin oyunu alarak Meral Akşener'in ardından İYİ Parti'nin ikinci genel başkanı seçildi. Rakibi Koray Aydın ise 548 oyda kaldı. Seçim zaferi sonrası konuşan Müsavat Dervişoğlu, ''Ben bir yarış kazanmadım, çünkü kimseyle yarışmadım. Yaraları sarıp hep birlikte yola devam edeceğiz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'' dedi.

27.04.2024 20:49  Güncelleme: 22:23

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda üçüncü tura kalan seçimlerde 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, partinin yeni genel başkanı oldu.

İYİ PARTİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA GİTTİ

İYİ Parti'de yeni genel başkanın belirleneceği 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Genel başkanlık için yarışan adaylardan Koray Aydın 1. turda 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Mehmet Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı. 2. turda Tolga Akalın adaylıktan çekildi, delegeleri serbest bıraktı. 2. turda Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın 565 oy aldı.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu
Müsavat Dervişoğlu

PARTİNİN YENİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU

Seçim 3. tura kaldı. Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu üçüncü turda genel başkanlık için yarıştı. 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'in yerine İYİ Parti'nin yeni genel başkanı oldu. Rakibi Koray Aydın ise 548 oy aldı.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu
Koray Aydın

"KORAY AYDIN AĞABEYİM, TOLGA AKALIN DA KARDEŞİMDİR"

Müsavat Dervişoğlu başkanlık koltuğuna oturmasının ardından şunları söyledi: "Bu yolculuğa çıkarken Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin diye dua ettim. Milletim için dua ettim partim için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım. Çünkü kimseyle yarışmadık biz. Herkesin gözü bu kongredeydi. En küçük bir tatsız olay bile yaşanmadı. Bu iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir siyasi hareket olduğunun en büyük delilidir. Konuşurken de ifade ettim Sayın Koray Aydın benim aile büyüğüm ve abimdir. Sayın Tolga Akalın da benim kardeşim ve ailemin bir ferdidir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Siz asıl çok büyük bir ailesiniz size mensup olmaktan hepimiz iftihar ediyoruz.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

"ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Bugün itibarıyla birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız. Sonra da Allah'ın izniyle konuşmamda ifade ettiğim gibi iktidar yolculuğunu abim Koray Aydınla kardeşim Tolga Akalın ile ve bu dava için alın teri döken sizlerle yolculuğumuza devam edeceğiz. Herkes emin olsun artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum, büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öpüyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene. Allah hepinizden razı olsun."

AKŞENER, KENNEDY'NİN SÖZÜYLE VEDA ETTİ

Zaman zaman duygusal anlar yaşadığı gözlenen Akşener'in 19 dakikalık konuşmasının sonunda John F. Kennedy'nin sözünden de alıntı yaparak "Kennedy'nin çok meşhur bir sözü vardır; 'Zaferin bin babası vardır, mağlubiyet yetimdir' der. İşte ben o bin babanın kaçıştığı yerde o yetim mağlubiyeti öksüz bırakmadım. Haksız olduğumuz için değil söz verdiğim için bırakmadım başarısızlığı ben aldım artık, başarıyı sizler yakalayacaksınız. Bedeli ben ödedim artık, hesabı siz tutacaksınız" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'nin 5'inci Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu arayarak tebrik etti; kurultayın hayırlara vesile olması temennilerini iletti.

AKŞENER'DEN TEBRİK MESAJI

Meral Akşener, yeni genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tebrik etti. Akşener açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

ÖZGÜR ÖZEL: YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Sn. Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. İYİ Parti'nin kuruluşundan bu yana Genel Başkanlık görevini üstlenen Sn. Meral Akşener'e bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

GENEL İDARE KURULU VE MERKEZ DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ DE BELİRLENDİ

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi.

Buna göre, yeni GİK'te Başkanlık Divanı'ndan Oktay Vural, Ayfer Yılmaz, Saltuk Buğra Kavuncu, Sedat Aksakallı, Şükrü Kuleyin, Naci Cinisli, Mehmet Tolga Akalın, Burak Akburak, Cem Özdemir, Birol Aydemir, Türker Yörükçüoğlu, Ayşe Sucu ve Taner Demirer yer almazken, Hakan Şeref Olgun, Ayyüce Türkeş Taş, Kürşad Zorlu, Ünzile Yüksel ve Selcan Taşcı Hamşioğlu listeye girdi.

Kurulda partinin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz ile bir süre önce partiden istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale'nin de yer alması dikkati çekti.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

Liste, şu isimlerden oluştu:

"Ayyüce Türkeş Taş, Hakan Şeref Olgun, Turan Yaldır, Kürşad Zorlu, Uğur Poyraz, Hasan Toktaş, Ersin Beyaz, Ümit Özlale, Selcan Taşcı Hamşioğlu, Yavuz Aydın, Ünzile Yüksel, Enver Yılmaz, İsmail Koncuk, Müjdat Öztürk, Ali Feyzi Karaca, Kadir Ulusoy, İmran Nilay Tüfekçi, Melih Aydın, Selçuk Kılıçarslan, Cumali Durmuş, Dursun Çolak, Cenk Özatıcı, Ali Topçu, Kazım Haluk Ünal, Nevzat Korkmaz, Hasan Eryılmaz, Orkun Kanber, Alper Akdoğan, Erol Karapınar, Kazım Yücel, Özdemir Polat, Fatih Koca, Ali Adnan Kaya, Rıdvan Yalçın, Burcu Akçaru, Ali Demir, Mehmet Aslan, Fatih Demirkol, Alparslan Yüce, Berna Sukas, Canan Uçar, Hamdi Taner Özeler, Kısmet Çelik, Emel Bilenoğlu, Kübra Dursun, Demet Tekdemir, Kevser Ofluoğlu, Huriye Pelin Tellitepe Turan, Hilal Şerifoğlu, Ali Coşkun."

Yeni MDK'de ise şu isimler yer aldı:

" Güçlü Şenel, Zeki Buldan, Kadriye Ünler, Hamza Yurtsever, Hatice Kayalı, Ozan Canyurt, Emin Özkurt, Yusuf Afat, Kenan Kaçmaz, Funda Dilara Arıkan, Abdullah Şalcı."

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Müsavat Dervişoğlu, 1960 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve ortaokulu Fatsa'da, liseyi Samsun'da bitirdi. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. 1991 yılından itibaren İzmir'de ticaretle uğraştı ve birçok firmada üst düzey yöneticilik yaptı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 27. Dönemde İzmir Milletvekili seçildi. İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve TBMM Millî Savunma Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. İYİ Parti Grup Başkan Vekilidir. Müsavat Dervişoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

İYİ Parti\'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu! İşte ilk sözleri

Son Dakika Politika İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu! İşte ilk sözleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • İso Star: hayırlı olsun herkesin sevdiği bir siyasetçi. 77 105 Yanıtla
    Enes Şahin: Bu arkadaş twiter çok kullanıyor sokağı çık bakalım bu adamın isminin şöyle 10000 kişiden bilen kişi sayısı 10 kişiyi geçmez neyden bahsediyosun 98 53 İso Star: Enes arkadaşım seni tanımam Twitter bağımlısı değilim yılda bir iki girersem girerim ve senin gibi yalan da söylemem 0 8
  • Ahmet Ateş: Hayırlı olsun İYİ partiye İYİ adam başkan oldu. 44 91 Yanıtla
  • Bülent Yılmaz: Tamam cumhur ittifakına bir parti daha hayırlı olsun 35 51 Yanıtla
  • Fatih Isik: hayirli olsun 39 41 Yanıtla
  • DORUĞUN GERZESİ: koray aydın yakışırdı partiye bişeyler döndü ama anlamadım 28 43 Yanıtla
  • fatih mazlum: Bitti parti yazik oldu 23 44 Yanıtla
  • Hamit Gündoğdu: Hangisi seçilse başımızın üstünde yerleri vardır... İkiside dava adamı ve bu terbiye ve ahlakla yetişmiş değerli sahsiyetlerdir.. bundan sonra İYi parti net ve zikzaksiz bir yol izleyeceğinden artık çok eminim.. ve ülke için hayırlı olacak siyasi birlikteliklere adam gibi yaklaşıma adam gibi cevap vereceğindende eminim.. inşallah İYİ parti hayırlı adımların atılmasında söz sahibi olacaktır. 41 19 Yanıtla
  • Ahmed Mehmed: Hayırlı olsun 38 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement