İstanbul Dünya Yıldızı Olacak - Son Dakika
Politika

İstanbul Dünya Yıldızı Olacak

İstanbul Dünya Yıldızı Olacak

Bakan Eroğlu: "Çılgın proje İstanbul'u dünyanın yıldızı yapacak"

27.04.2011 21:30  Güncelleme: 09:14

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açıkladığı 'Çılgın Proje'nin İstanbul'u dünyanın yıldızı yapacak muhteşem bir proje olduğunu belirterek, "Proje kapsamında Başbakanımız İstanbul'a ikinci bir yarımada yapacak. Gerçekten hayal edilmeyecek büyük bir proje" dedi. Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde Kestel Barajı temel atma törenine katıldı. Eroğlu, törende yaptığı konuşmada 2007'den bu yana 920 tesis açtığını hatırlatarak, bu tesislerin 194'ünün dev baraj ve göletler olduğunu belirtti. Hükümetin her alanda çalışmalarının takdir edilmesi gerektiğini belirten Eroğlu, şunları söyledi:

"Sağlıkta muhteşem bir dönüşüm yaşandı. Ben İSKİ'de çalışırken, bazen sabah 5'te kapıyı ben açardım. Tabii İSKİ'ye giderken bazen yanımda hemşehrilerim ya da tanıdıklar olurdu. SSK Okmeydanı Hastanesi'nin önünde 1 kilometre kuyruk. Onlar sorardı, 'Hastalar ne arıyor burada', 'Sabahın köründe ne bekliyorlar' diye sorardı? Ben de derdim ki, "Bu kuyruk, burada muayene olmak için sıra fişi almak isteyenlerin kuyruğu'. Şimdi öyle bir şey var mı? İsteyen istediği yerde muayene oluyor. İsteyen istediği yerde tedavisini oluyor, istediği yerden de ilacını alıyor. Aile hekimliği de gelişti, artık hastalar ve hastalıklar daha dikkatli takip edilecek. Bakın bütün Türkiye'de 263 tane hastane, 1300 taneden fazla sağlık tesisini bizim hükümetimiz açtı. "

HER YOL AFYONKARAHİSAR'A ÇIKACAK

Türkiye'de her türlü ulaşıma büyük destek verdiklerini savunan Bakan Eroğlu, hızlı trenin Ankara- Afyon- İzmir ve İstanbul-Afyon- Antalya hattını kapsayacağını söyledi. 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını belirten Bakan Eroğlu, "Allah aşkına Afyon'dan buraya Sandıklı'ya gelirken Damlalı Boğazı'ndan geçmek mümkün olur muydu? Ama ne yaptık, Afyonkarahisar'da Sandıklımız da dahil olmak üzere 420 kilometre bölünmüş yol yaptık. Eskiden denirdi ki, 'bütün yollar Roma'ya çıkar'. Ama biz diyoruz ki, artık bütün yollar Afyonkarahisar'a çıkar. Bütün yollar Sandıklı'ya çıkıyor. İnşallah hızlı tren de gelecek" diye konuştu. Konuşmasının ardından Kestel Barajı'nın 19 Mayıs 2012 günü açılacağının sözünü alan Bakan Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Milletvekilleri Zekeriya Aslan ve Ahmet Koca, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, Sandıklı Belediye Başkanı MHP'li İsmail Elibol ve Afyonkarahisar protokolüyle birlikte barajın temelini butona basarak attı. Temel atma sonrası basın mensupları Bakan Eroğlu'na Başbakan Erdoğan'ın bugün açıkladığı 'Çılgın Proje' olarak adlandırılan 'Kanal İstanbul' projesini hatırlattı.

DÜNYA BİR DEVLET OLSA, İSTANBUL BAŞKENTİ OLURDU

Bu projenin İstanbul'u dünyanın yıldızı yapacak muhteşem bir proje olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları söyledi: "Proje kapsamında Başbakanımız İstanbul'a ikinci bir yarımada yapacak. Gerçekten hayal edilmeyecek büyük bir proje. Zaten bizim yaptıklarımıza başkalarının hayallerinin bile ulaşması mümkün değil. Ben de projeyi biliyordum, ama açıklamamız mümkün değildi. Başbakanımız bunu açıkladı. Projenin her türlü etüdü yapıldı. Muhteşem bir proje. İstanbul'un önünü açacak, İstanbul artık dünyanın merkezi, dünyanın başkenti bir şehir. Zaten Napolyon'un da meşhur bir sözü var biliyorsunuz. 'Dünya bir devlet olsaydı, İstanbul onun başkenti olurdu' diyor. Hakikaten İstanbul dünyanın incisi. Ben de o şehre hizmet etmekten dolayı fevkalede mutluyum." Sandıklı'nın ardından Afyonkarahisar'a geçen Bakan Eroğlu, Oruçoğlu Termal Otel'de düzenlenen 'Çevre ve Orman Bakanlığı Bütçe Uygulamaları ve İç Kontrol Standartları' konulu seminere katıldı.

Onur BAYRAM- İsmail AKAR/AFYONKARAHİSAR, (DHA) -

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İstanbul Dünya Yıldızı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement