Göçmen kaçakçıları "Kalkan-22" operasyonlarıyla yakalandı - Son Dakika
3.Sayfa

Göçmen kaçakçıları "Kalkan-22" operasyonlarıyla yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde gerçekleştirilen 'Kalkan-22' operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını ve 37'sinin tutuklandığını açıkladı. Operasyonlar kapsamında göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik çalışmalar yapıldı. Yakalanan düzensiz göçmenler sınır dışı edilecek.

20.05.2024 08:14

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde düzenlenen "Kalkan-22" operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını ve 37'sinin tutuklandığını açıkladı. Operasyonlar sonucunda suçta kullanıldığı tespit edilen 14 araç ile çok miktarda dövize el konuldu.

Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak'ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik operasyon için harekete geçildi.

Düzensiz göçe geçit yok! 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

37 ORGANİZATÖR TUTUKLANDI

Düzenlenen operasyonlarda yakalanan 25 şüphelinin tamamı tutuklanırken 86 düzensiz göçmen ise yakalandı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda ise 7 şüpheli yakalanırken 4'ü tutuklandı. 3'ünün işlemleri devam ediyor. 106 düzensiz göçmen ise yakalandı. Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonlarda da yakalanan 8 şüpheli de tutuklandı.

Düzensiz göçe geçit yok! 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

GÖÇMENLER İÇİN SINIR DIŞI İŞEMLERİ BAŞLATILDI

Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu, suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konuldu.

"İNSAN TACİRLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Göçmen kaçakçıları "Kalkan-22" operasyonlarıyla yakalandı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Göçmen kaçakçıları 'Kalkan-22' operasyonlarıyla yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Sabri İnce: Beş mşlyon mülteci nasıl hangi yolla geldi . Biri demişti "Kabul üst sınırımız yüz bin" diye . şimdilerde üç beş kişi yakalayıp "mücadele" diye adlandırmak abes doğrusu. 19 2 Yanıtla
  • YoH null: derhal hepsi sınır dışı edilmelidir 6 0 Yanıtla
  • Mehmetali Karatay: Sadece İstanbulda 5 milyon dan fazla göçmen var bunlarıda gönderin görelim hepsi yaşadı gelmiş bazılarıda kanunsuz olarak tc kimlik numaraları satımılmş iktidar tarafından 5 0 Yanıtla

Advertisement