AK Parti'li Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğulu İş Adamlarıyla Buluştu - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğulu İş Adamlarıyla Buluştu

AK Parti\'li Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğulu İş Adamlarıyla Buluştu

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Antalya’da Doğu ve Güneydoğulu iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

09.05.2015 15:05

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Antalya'da Doğu ve Güneydoğulu iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti iktidarlarının büyük işler başardığını, tabiri caizse sessiz devrim gerçekleştirdiğini söyleyen Elvan, Türkiye'nin her yönüyle gelişmiş ülkeler seviyesine geldiğini, şu anda nereden bakılırsa bakılsın ülkenin büyüdüğünü ve büyümeye davam edeceğinin görüleceğini söyledi.

AK Parti'li Elvan, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ile AK Parti Antalya milletvekili adayları Mustafa Köse, Nevin korkmaz Zor'un da katıldığı katıldığı kahvaltıda Doğu ve Güneydoğulu iş adamlarıyla bir araya geldi. Yargı safhasında çekilen sıkıntılara da işaret eden AK Parti'li Elvan, yargılama sırasında Doğu ve Güneydoğulu vatandaşların kendi meramını Kürtçe ifade edemediğini ve o günlerin unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Elvan, "Biz o dönemleri yaşadık o sıkıntılı dönemleri çok iyi hatırlamamız gerek. Özellikle Güneydoğu'daki yaşlılarımız sadece Kürtçe bildiği için televizyonda söylenenleri de anlamıyordu. İnsanlar öldürülüyordu, kaçırılıyordu. Alt yapıya gelince yollarda ne asfalt vardı ne de yatırım vardı. AK Parti iktidarından önceki resim tam olarak buydu" dedi.

Elvan, ülkede istikrar sağlandığının da altını çizdiği konuşmasında, "Barış, huzur, kardeşlik ortamı sağlandı. Biz bu ortamın sürdürülmesini arzu ediyoruz. 13 yıl öncesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi nasıldı onu hatırlayalım. Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamaları var ki herhangi birisi göz altına alındığında siviller askeri mahkemede yargılanıyor, bir taraftan vatandaş devletin üzerinde bir vesayet oluşturduğunu düşünüyor, diğer taraftan da PKK baskısı söz konusu. Böyle bir ortamdaydık. Yine o döneme bakacak olursak binlerce köy boşaltılmış, vatandaş evlerini terk etmiş hayatını idame ettirebilmek için şehir merkezlerine gelmişler ya da Antalya, İstanbul, İzmir gibi değişik bölgelere göç etmişler. Bir kısım insan zorla dağa götürülmüş insanlar Kürtçe konuşmaktan çekiniyor.Eğer Türkçe bilmiyorsa sıkıntılar yaşıyordu. Eğer her bir evladınız göz altına alınmışsa bir anne evladını hapishanede ziyaret etmek istediğinde o anne Türkçe bilmiyorsa evladıyla Kürtçe konuşamıyordu " dedi.

2002'de AK Parti'nin doğduğunu ve parti olarak ilk yaptıkları icraatın olağanüstü hali güneydoğudan kaldırmak olduğunu söyleyen Lütfi Elvan, "Bizim vatanımız kardeşlerin barındığı o Çanakkale'de savaşan mücadele eden kardeşler topluluğu idi. Biz bu kardeşler topluluğunu daha da güçlendirmek ve daha da kaynaştırmak istedik, çünkü o sıkıntıları bir kez daha yaşamak istemiyoruz dedik. Dedik ki ilk hedefimiz demokratikleşme. Temel hak ve hürriyetler alanında demokratikleşme alanında çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Birinci demokratikleşme paketini çıkardık arkasından ikinci demokratikleşme paketini çıkardık, temel hak ve hürriyetler alanında çok önemli gelişmeler sağladık. Örneğin Kürtçe propaganda yapma yasağı vardı, onun önünü açtık, Kürtçe propaganda yapabilirsiniz dedik. Yaylalara meralara çıkış yasaktı, onları kaldırdık. Şu anda Güneydoğu2da yaylalarda meralarda şenlikler yapılıyor. Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitime imkan sağladık. Köyle sizin kullandığınız köy isimleri var ama resmi isimler farklı anlaşılıyor ki bunu benimsememişsiniz, ne yaptık köylerin isimlerinin değiştirilmesine imkan tanıdık. Devlet Güvenlik Mahkemelerini kapattık. Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) yapısını değiştirdik. Bu kadar büyük bir mücadele gerçekleştirirken diğer yandan Marksist bir ideolojiye sahip olan HDP, vatandaş üzerinde baskı yapmaya başladı. Güneydoğu Anadolu bölgesinde vatandaş üzerinde olağanüstü bir baskı uyguladı ve hep şunu istedi. Benim onayım dışında bir partiye oy vermeyeceksiniz hala o Marksizmin düşünceleri çerçevesinde sizlere davranmaya çalışıyorlar.Bir taraftan büyük illerde vatandaşa şirin görünmeye çalışıyorlar bölgeye gittiklerinde ise vatandaşa baskı yapıyorlar" diye konuştu.

"MARKSİST ANLAYIŞLA YOLA ÇIKAN HDP, DEĞERLERİMİZE SAYGI DUYMUYOR"

AK Parti olarak bugüne kadar Doğu ve Günaydoğulu vatandaşların hakları için mücadele ettiklerini söyleyen ve milli iradeden yana tavır koyduklarını kaydeden Elvan, ancak HDP'nin yeni bir vesayet anlayışı kurduğunu söyledi. Elvan, "HDP'nin yaklaşımlarına bir bakalım daha önce de ifade ettim. Özellikle Marksist bir anlayışla yola çıkan bu grup değerlerimize karşı saygı sınırını aşan bir tutum içerisindeler. Sizler hep değerlerinize bağlı kaldınız. Ama HDP'nin üst yönetimine bakın, onlar Diyarbakır'da ayrı İstanbul'da ayrı konuşuyor ama AK Parti Türkiye'nin her yerinde aynı söylem içinde AK Partinin gerçekleştirdiği reformları kim gelirse gelsin gerçekleştiremezdi. Onları ancak Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu gerçekleştirebilirdi. Demirtaş, Diyanet İşlerini kapatacağını söylüyor. Bunun anlamı ne biliyor musunuz; artık o camilere imam arayacaksınız o zaman dedelerimiz ölülerini yıkacak imam bulamamışlardı. Bugün çıkıyor 'Diyaneti kapatacağım' diyor. Bir başka şey daha söylüyor. 'Kudüs Yahudilerin kutsal yeri' diyor. Kudüs Müslümanların Kutsal Yeri değil mi? 'Mekke Müslümanların Kutsal yeri ise Taksim bizim kutsalımızdır' diyor. Taksim Meydanı ile Mekke'yi bir tutuyor. Bilemiyorum hangi ibadeti yapacak Taksim meydanında. Bunların anlayışını iyi bilmeniz gerek" diye konuştu.

Elvan, Türkiye'nin önünün açık olduğunu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun çok daha iyi konuma geleceğini sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğulu İş Adamlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement