Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de

Özgür Der Genel Başkanı Kaya: "Tam tekmil bir savaş arenasına dönen bir bölgeden 46 vatandaşının herhangi bir zarar görmeksizin kurtulmasını sağlamak, Türkiye'nin başarısı olmuştur"

20.09.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "savaş arenasına dönen bir bölgeden, 46 vatandaşın herhangi bir zarar görmeksizin kurtulmasını sağlamanın, Türkiye'nin başarısı olduğunu" belirtti.

Kaya, Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, rehine krizinin çözülmesinin, Türkiye'nin politik tutarlılığının işareti olduğunu vurgulayarak, hazirandan bu yana Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) elinde tuttuğu 49 Türkiye vatandaşının gerilimli bekleyişinin bugün mutlu sonla noktalandığını hatırlattı.

Rehinelerin, sağ salim ülkelerine dönmesinden ötürü yaşanan sevinci paylaştıklarını aktaran Kaya, "Tam tekmil bir savaş arenasına dönen bir bölgeden 46 vatandaşının herhangi bir zarar görmeksizin kurtulmasını sağlamak, Türkiye'nin başarısı olmuştur. Bu vesileyle izledikleri soğukkanlı, basiretli tutumdan ötürü öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ve çalışma arkadaşlarını kutluyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaya, bu basiretli ve sonuç alıcı politik tavrın sürdürülmesinin önemine işaret etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement