36 bin sağlıkçı alımında yeni gelişme - Son Dakika
Sağlık

36 bin sağlıkçı alımında yeni gelişme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımıyla ilgili karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre alımlar yıl sonuna kadar tamamlanacak. Kararda ayrıca personelin istihdam edileceği hizmet birimleri de belirlendi.

26.04.2024 08:54  Güncelleme: 08:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ocak ayında duyurduğu kamu sağlık sektörü için alınacak personelle ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre yıl sonuna kadar kamu sağlık kurumlarına 36 bin personel alımı yapılacak.

Kararla yıl sonuna kadar uygulanmak üzere, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri yeniden belirlendi.

PERSONELİN BRANŞ DAĞILIMI

Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek.

İstihdam edilecek personelden 1'i acil sağlık hizmetlerinde, 7'si ilçe sağlık müdürlüğü/ toplum sağlığı merkezlerinde, 8'i sağlık evlerinde, 35 bin 984'ü ise yataklı tedavi birimlerinde görev alacak.

36 bin sağlıkçı alımında yeni gelişme
Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık 36 bin sağlıkçı alımında yeni gelişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Beşiktaş 1903: Arap vatandaşlar varmı?? 23 18 Yanıtla
  • Selim Kayisi: Hemen yapılmaz seçimlere doğru yapılır diye umuyordum. 14 10 Yanıtla
  • Mert kursun : Hastaneye bi sinirlama gerekiyor bas agrisina hastaneye gelenden ucret alin once muayenizi yapin tahlilleri yapin baktiniz kutu gurultu hastalik hastasi faturayi yapistirin bukadar doktor hemsirenin maasini bize yuklemeyin yasim 43 hastaneye 3 kere gitmisligim var mumkun mertebe cocuklarimida goturmuyorum ilac alacaz diye yarisan var 18 4 Yanıtla
    Yavuz null: kara cahil 5 9 Emir: haklısınız. 0 1
  • Ankara null: sozlu mulakatta alinanlar belli rezalet 11 5 Yanıtla
  • Rıza Kılınçaslan: Başvuru tarihi ne zaman 2 4 Yanıtla
  • Ali Akman: Ne personeli alıyorsunuz anlamadım hiç gereksiz dün Bi sağlık kuruluşuna gittim kolum ağrıyor 2 aydır içeride 1 hasta gördüm sadece bomboş odalarında oturuyorlar randevu alacaksın diye bakmıyorlar inanın boş boş oturuyorlar hiç bişey yaptıkları yok pandemiden sonra hepsi Bi hava civa eskiden daha iyiydi yazık 1 3 Yanıtla

Advertisement