Merkez Parti Genel Başkanı Karslı Açıklaması - Son Dakika
Politika

Merkez Parti Genel Başkanı Karslı Açıklaması

Merkez Parti Genel Başkanı Karslı Açıklaması

"Bizim irademiz dışında planlanan bir savaşta evlatlarımızı öldürtmeyelim. Memleketimizi sonucu meçhul şekilde yabancılara açmayalım"

02.10.2014 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, "Bizim irademiz dışında planlanan bir savaşta evlatlarımızı öldürtmeyelim. Memleketimizi sonucu meçhul şekilde yabancılara açmayalım" değerlendirmesinde bulundu.

Karslı, yaptığı yazılı açıklamada, Irak ve Suriye tezkeresinin bugün TBMM'de görüşüleceğini anımsatarak, tezkereye "evet" demenin ülkeyi sonucu belli olmayan bir savaşa sürüklemek anlamına geldiğini savundu.

IŞİD ile mücadele için kurulan koalisyonda hangi ülkenin nasıl bir görev üstleneceğinin belli olmadığını kaydeden Karslı, hükümetin, Türkiye'yi yıllardır Ortadoğu bataklığına çekmek isteyen küresel güçlerle çalıştığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, iktidar olmak için önlerini açan ve anlaştıkları küresel güçlerin isteği ile bu oyunu oynadığını ileri süren Karslı, açıklamasında "Bir insan göz göre göre memleketinin, komşuları ile olan ilişkilerini bu noktaya getirmiş ise durup düşünmek gerekiyor" ifadesini kullandı.

Tezkere çerçevesindeki yetkilerin, sınırsız olmasının ve yabancı askerlerin geçişine izin vermesinin doğru olmadığını ifade eden Karslı, "Bizim irademiz dışında planlanan bir savaşta evlatlarımızı öldürtmeyelim. Memleketimizi sonucu meçhul şekilde yabancılara açmayalım. Başkalarının senaryolarının  hizmetkarı olmayalım" değerlendirmesini yaptı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Merkez Parti Genel Başkanı Karslı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement