Memur-sen'den Toplu Sözleşmeye İlişkin Açıklama - Son Dakika
Yerel

Memur-sen'den Toplu Sözleşmeye İlişkin Açıklama

Memur-sen\'den Toplu Sözleşmeye İlişkin Açıklama

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Siirt İl Başkanı Murat Şeker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşme sürecinin geldiği aşama hakkında açıklama yaptı.

18.08.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Siirt İl Başkanı Murat Şeker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşme sürecinin geldiği aşama hakkında açıklama yaptı.

Şeker, 3 Ağustos'ta başlayan 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen olarak 11 hizmet kolundaki sendika yöneticileri, il başkanları ve danışmanlar ile birlikte ekonomik, sosyal, insani ve toplumsal bakımdan son derece kapsamlı bir teklif hazırladıklarını aktardı. 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3. dönem toplu sözleşme tekliflerini, 27 Temmuz'da kitlesel basın açıklaması sonrasında birlikte Devlet Personel Başkanlığı'na sunduklarını belirten Şeker, "Yetkili Konfederasyon olarak tekliflerimizi, sadece 850 bin üyemiz adına değil, 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi başta olmak üzere aileleriyle birlikte masasına taşıdık. Tekliflerimizin hem cüzdana hem de vicdana yönelik olmasına özen gösterdik. Hükümetin ve kamu işveren heyetinin, hem 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 4 teklifini hem de 2017 yılı birinci altı ay yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3 teklifini yeniden gözden geçirerek yeni tekliflerle masaya gelmesini bekliyoruz. Oransal zam teklifleri dışında hem 2016 hem de 2017 yılı için mali ve sosyal haklar alanında yeni teklifler sunmasını istiyoruz. Kamu işveren heyetinin 11 hizmet kolunda gece gündüz çalışan kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak teklifler paketiyle masaya gelmesini sağlama mücadelemize devam ediyoruz" dedi.

Şeker, bütün kamu görevlilerini mutlu edecek teklife ulaşıncaya kadar masada olacaklarını ve kamu görevlilerini mutlu etmeyecek bir metnin altına asla imza atmayacaklarını söyledi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memur-sen'den Toplu Sözleşmeye İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement