İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi" - Son Dakika
Güncel

İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi"

Türkiye Belediyeler Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve AB'nin de desteğiyle Türkiye'de yaşayan dezavantajlı gruplar için istihdam projesi başlattı TBB Genel Sekreter Yardımcısı Şahin: "Özellikle dezavantajlı grupları hedef alan proje kapsamında 7 milyon avrosu AB'den, 1 milyon avrosu TBB'den.

18.11.2014 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve AB'nin de desteğiyle Türkiye'de yaşayan dezavantajlı gruplar için istihdam projesi başlattı.

"İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi"nin (İSKEP) açılış töreninde konuşan TBB Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, AB'nin destekleriyle finanse edilen projenin, TBB tarafından yürütüleceğini söyledi.

Söz konusu projeyle toplumun tüm kesimlerini içeren bir işgücü piyasasının oluşturulmasına katkı sağlanacağını, yerel yönetimlerin etkilerinin arttırılacağını belirten Şahin, "Özellikle dezavantajlı grupları hedef alan proje kapsamında 7 milyon avrosu AB'den 1 milyon avrosu TBB'den olmak üzere önemli bir kaynak kullanılacak. Projeyle 12 ilde yaşayan dezavantajlı kişilerin istihdam edilebilirliği çoğaltılacak" dedi.

Diyarbakır, Bursa, Kahramanmaraş, Kayseri, Şanlıurfa, Trabzon ve Van Büyükşehir belediyeleri ile Kars, Ankara- Altındağ, Bursa- Yıldırım Beyazıt, Diyarbakır-Sur ve Mersin- Toroslar belediyelerinin proje kapsamında seçildiğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede 12 belediye ile işbirliği yapılarak ilgili illerde yaşayan dezavantajlı kişilerin işgücüne erişimini engelleyen sorunların belirlenmesine ve giderilmesine katkı sağlanacak. Dezavantajlı kişi ve gruplar kayıt altına alınacak. Bu kişiler için sağlanan istihdam ve sosyal koruma hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütülecek. Söz konusu dezavantajlı gruplar içinde engelli vatandaşlar, gecekondu bölgelerinde yaşayanlar dahil yoksul veya yoksulluk seviyesinde olan kişiler, aile içi şiddet mağduru kadınlar, Roman vatandaşlar, çalışan çocukların ebeveynleri, uyuşturucu bağımlıları ve eski hükümlü ile tutuklular yer alıyor."

-Kamuda 50 bin engelli istihdam edilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Batur da projenin önemine dikkati çekerek, Bakanlık olarak dezavantajlı gruplara ilişkin yürüttükleri çalışmalara değindi.

Batur, 10'uncu 5 yıllık Kalkınma Planı'nda, dezavantajlı ve sosyal dışlanmışlık yaşayan grupların sosyal içermesinin önemli bir yer tuttuğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız tarafından diğer bakanlıkların da işbirliğiyle hazırlanan 2014-2023 yıllarını içeren Ulusal İstihdam Stratejisi'ne baktığınızda ise dezavantajlı grupların önemli bir yer tuttuğunu görmekteyiz. Ayrıca kadınların işgücüne katılım oranın da 2023 yılına kadar yüzde 41'e yükseltilmesi hedefleniyor. Engelli memur ve engelli işçi kontenjanlarının 2015 yılına kadar bütününün kamuda kullandırtılması, yaklaşık 50 bin civarında bir istihdamın 2015 yılına kadar engelli vatandaşlarımıza sağlanması da Ulusal İstihdam Stratejisi hedeflerinden." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement