Dağlıca Saldırısı Halkı Sokağa Döktü, HDP Binaları Hedef Oldu - Son Dakika
Güncel

Dağlıca Saldırısı Halkı Sokağa Döktü, HDP Binaları Hedef Oldu

Dağlıca Saldırısı Halkı Sokağa Döktü, HDP Binaları Hedef Oldu

Dağlıca'dan gelen 16 şehit haberinin ardından öfkelenen halk yurdun birçok kesiminde HDP binalarının önünde protesto gösterileri yapıp tabelaları indirmek istedi.

08.09.2015 01:59  Güncelleme: 08:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde askerimize düzenlenen hain saldırısının ardından TSK'nın açıklamasıyla 16 şehit olduğunu öğrenen vatandaşlar sokağa döküldü ve protesto gösterilerinde bulundu.

HDP binalarının önlerine giden halk, parti tabela ve bayrağını indirmek istediler. Isparta'da HDP binası ateşe verildi. Sakarya ve Antalya'da Çorlu'da yurdun bir çok bölgesinde benzer olaylar yaşandı.

İşte yurdun çeşitli illerinde teröre protesto gösterilerinde yaşananlar:

ISPARTA: HDP BİNASI ATEŞE VERİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesindeki PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit edilmesi, 6'sının da yaralanması olayının ardından Isparta Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Pirimehmet Mahallesi'ndeki HDP binasına yürüdü. Grup, binanın dış cephesinde asılı olan HDP tabelasını indirmek istedi.

Polis bina önünde güvenlik önlemi alırken, kargaşayı fırsat bilerek daireye giren gruptan bazıları tabelayı ateşe verdi. Yangının büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangının diğer binalara sıçramaması için uzun süre uğraştı. Yangın söndürülürken, binanın 4'üncü katındaki HDP İl başkanlığının bulunduğu daire kullanılamaz hale geldi. Grup ise yangın söndürme çalışmaları tamamlanana kadar olay yerinden ayrılmadı.

MERSİN: GERGİN GECE, 2 YARALI

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde terör olaylarını protesto eden grup, Doğu ve Güneydoğu Anadolu kökenli vatandaşların bulunduğu mahalleye zarar verdi. Olaylarda 2 eylemci yaralandı.

İlçeye bağlı Kargıpınar Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup, HDP'nin mahalle temsilciliğini ateşe verip, mahallede bulunan Doğu kökenli vatandaşların kaldığı ev ve iş yerlerine saldırdı. İşyerlerini yıkıp camlarını kıran eylemcilere, mahallede kimliği belirsiz bir kişi tarafından pompalı tüfekle ateş açılması sonucu 2 kişi yaralandı. Omuzundan ve bacağından yaralanan iki kişi Mersin Devlet hastanesi'ne kaldırıldı.

Lastik yakıp yolu kapadılar

Erdemli Saim Göküş Sahili'nde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup ise, 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kargıpınarı Mahallesine doğru yürüyüşe geçti. Grup, Mersin-Antalya Karayolu'nda lastik yakarak her iki yönü de araç trafiğine kapadı. Diğer grup ile birleşen eylemciler, HDP mahalle temsilciliğinin tabelasını indirerek büroyu ateşe verdi. Kendilerini engellemek isteyen jandarma ve polis barikatını aşarak Doğu kökenli vatandaşların kaldığı mahalleye giren eylemciler, iş yerlerini yaktı. Olayların büyümesi üzerine, gruba göz yaşartıcı gaz sıkarak dağıtan ekipler, TOMA'larla yangını söndürdü.

İki otobüsün camları kırıldı

Grup, geçmeye çalışan bir otobüsün camlarını kırarken, jandarma ekipleri otobüsteki yolcuları tahliye etti. Bir başka firmaya ait otobüsün sürücüsü ve muavininin zafer işareti yaptığını iddia eden grup, bu otobüsün camlarını kırıp, lastiğini patlattı. Jandarma korumasına alınan otobüsteki yolcular yaklaşık 1 saat araçtan indirilmedi. Kadın ve çocuklar jandarma nezaretinde otobüsten indirilerek jandarma aracıyla merkeze getirildi. Daha sonra otobüs kalabalık arasından jandarma eşliğinde çıkarıldı.

Yolcular restorana sığındı

Grup daha sonra olay yerinden yaklaşık 300 metre uzaklıkta otobüslerin mola verdiği tesislere geldi. Tesislerde duran otobüslerdeki yolcular kalabalığı görünce restorana sığındı. Jandarma restoran girişini kapatırken, içeri giremeyen grubun saldırısı sonucu restoranın camları kırıldı. Bir süre daha bekledikten sonra İstiklal Marşı okuyan grup dağıldı.

SAKARYA: YAKIP SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR

Adapazarı'nda dün akşam sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 2 bin kişi, teröre tepki için Sakarya Atatürk Stadı önünde toplandı. Kalabalık ellerinde Türk bayraklarıyla 'Ya Allah bismillh Allahu Ekber' sloganlarıyla Çark Caddesi boyunca yürüdü. Yürüyüş sırasında çevrede bulunan vatandaşlar da gruba destek verdi. Bayraklar sallayarak şehir merkezindeki Kent Meydanı'na gelen kalabalık burada bir süre bekledi. Sloganlar atarak Hakkari'deki hain saldırıda 16 askerin şehit olması nedeniyle teröre lanet yağdıran kalabalıktan bazıları daha sonra Adapazarı şehir merkezi Kavaklar Caddesinde bulunan HDP İl Binası'na yürüdü.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ekipleri grubun bir bölümüne engel oldu. Yaklaşık 200 kişi ise HDP İl Binası önünde yürüyüş sonrası toplanırken, gruptan bazı kişiler 4 katlı binanın 3'üncü katında bulunan HDP Binası'nın balkonuna yan daireden girerek parti tabelasını söktü. Yerine dev bir Türk Bayrağı asan göstericiler, beraberlerinde indirdikleri tabelayı ise cadde ortasında kolonya ile yaktı. Grup, polis uyarılarının ardından dağıldı.

HDP il binasındaki parti binasını indirip cadde yakan ve bu görüntüleri cep telefonlarına kaydeden protestocular, daha sonra sosyal medya takipçileriyle paylaştı.

ANTALYA: 1000 KİŞİ YÜRÜDÜ, HDP BİNASINA BAYRAK ASILDI

16 askerin şehit olması ve 6'sının yaralanmasından sonra Antalya'da bir grup, HDP İl binasını taşladı, girişine Türk Bayrağı astı.

HDP İl binası önünde toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak terörü lanetledi. Polisin yoğun güvenlik önlemlerine rağmen göstericiler, binayı taş yağmuruna tuttu. Polis barikatını aşan eylemciler, camlarını kırdıkları binanın girişine Türk bayrağı astı. HDP İl binası çevresinde güvenlik kordonu oluşturan çevik kuvvet ekipleri, göstericileri binadan uzaklaştırdı.

'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' diye slogan atan grup, HDP tabelasındaki ve binadaki ışıklar sönmeden dağılmayacağını söyledi. Polis ekipleri grubu dağılması konusunda uyardı. Zaman zaman polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı. Eylemciler, yaklaşık 2 saat süren protestolarına, binadaki ışıkların söndürülmesi üzerine slogan atarak dağıldı. Gruptakiler, HDP binasına Türk Bayrağı asılana kadar her gün eylem yapacağını söyledi. Çevik kuvvet ekipleri, olası bir saldırıya karşı bina çevresinde güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

BAŞKENT: 2'Sİ POLİS 7 YARALI

Protestocuların bazı evlere ve araçlara zarar vermesi üzerine mahalleli içindenen çıkan ve silah seslerinin de duyulduğu kavgada 2'si polis 5 kişi yaralandı.

Teröre tepki için sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen grup, dün saat 17.00 sıralarında Beypazarı'nın Sanayi bölgesinde toplandı. Grup, araçlar ve yaya olarak konvoy eşliğinde ilçe merkezine hareket etti. Protestocular yol boyunca PKK aleyhine ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attılar. Topluluk ilçede Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Zafer Mahallesi'nde geçerken iddiaya göre bir marketin önünden konvoydaki araçlara taş atıldı. Bunun üzerine eylemcilerden bazıları çevredeki evlere taş atıp, park halindeki araçlara zarar verdi.

2'si polis 7 Yaralı

Eylemciler ile mahalleli arasında çıkan ve silah seslerinin duyulduğu kavgada polis memurlarından Yakup Yılmaz ayağına isabet eden saçma ile Coşkun Kara ise atılan taşın başına isabet etmesiyle yaralandı. Diğer 5 yaralının ise saçma, taş ve soba darbeleri nedeniyle kaldırıldığı Beypazarı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi.

Olayların büyümesi üzerine ilçeye Ankara'dan Özel Harekat polisleri, Çevik Kuvvet, zırhlı araç ve TOMA'lar takviye olarak sevk edildi. Zafer Mahallesi girişini kapatıp, mahalleli ile eylemciler arasında etten duvar ören polis, vatandaşları sakin olmaya davet etti. Beypazarı Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Askerlik Şube Başkanı, siyasi partilerin temsilcileri, Kaymakamlık'ta toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. Daha sonra olayların yaşandığı mahalle giden yetkililerden Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, tarafları sakinleştirmeye çalıştı.

KAYSERİ'DE SALDIRI

Kayseri'de Türkiye Gençlik Birliği, Halkçı Gençlik Derneği (HAGED) ile Ülkü Ocakları üyesi 2 bin kişilik grup, terörü protesto için çeşitli güzergahlardan yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu.

HDP il binasına yürüdüler

Şehitlikteki etkinliğin ardından gruplar tekrar meydana kadar yürüdü. Bu arada ana gruptan ayrılan ülkücüler, HDP il binasına yürümek istedi, ancak polis burada önlem aldı. Binaya girmek isteyen gruba polis, biber gazıyla müdahale etti.Bir süre burada slogan atan grup ardından dağıldı.

NİĞDE'DE TAŞLI SALDIRI

Niğde'de sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Meydanda toplanan yaklaşık 500 kişi, şehitler için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu. Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen eylemde kalabalık, taşlarla HDP Niğde il binasına da saldırdı. Polisin biber gazıyla müdahalesine rağmen dağılmayan grup, sloganlar atmaya devam etti. HDP il binasına tırmanan gruptan 3-4 kişi, binadaki evrakları aşağı atıp, partinin tabelasını kırdı. Kırılan tabelayı Cumhuriyet Meydanı'nda yakan kalabalık, daha sonra tekbir getirerek Niğde Şehitliği'ne yürüdü.

ORDU'DA TERÖRE TEPKİ EYLEMİ

Ordu'nun Fatsa ilçesinde toplanan bir grup genç, terör olaylarını protesto etti.

Dağlıca'da PKK terör örgütünce 16 askerimizin şehit edilmesinden dolayı teröre lanet okuyan gençler, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attılar. Slogan atarak Mustafa Kemalpaşa Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan ve geçtiğimiz seçimlerde HDP seçim bürosu olarak da kullanılan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin önünde toplanan grup, slogan attılar. Daha sonra toplanan grup, terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudular.

BALIKESİR'DE HALK HDP BİNASNA YÜRÜDÜ

Hakkari Yüksekova'dan gelen şehit haberlerinin ardından Balıkesir HDP İl binasını tahrip etti milletvekili adayı olan Bedri Arık'ı da tartakladı.

Saat 14.00 sıralarında Yeşilli Meydanı'nda bir iş hanının ikinci katında bulunan HDP il merkezi önüne gelen grup 'Bozkurt' işareti yapıp 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganı atan grup, daha sonra binaya girdi. HDP il binasındaki eşyayı aşağıya atan grup, parti flamalarını da ateşe verdi. Olay sırasında binada bulunan HDP'nin 7 Haziran seçiminde Balıkesir ikinci sıra milletvekili adayı olan Bedri Arık'ı da tartaklayıp dövüldü.

Bina önünde toplananlar 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganı atan göstericiler, müdahale eden polislerle de 'Bunları koruya koruya siz bu hale getirdiniz' diyerek tepki gösterdi. Polis, göstericilerin dağılmasını sağlarken, bina önünde güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dağlıca Saldırısı Halkı Sokağa Döktü, HDP Binaları Hedef Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (82)

  • Baz: Türkler kadar ahmak bir başka halk daha var mı dünyada 73 177 Yanıtla
  • perdalim: Iste bu faşizmin sonu icin gecen secimde vatan partisine verdigim oyumu bu kez yemin ediyorum ki HDP ye verecegim...yasasun hdp.. 43 97 Yanıtla
  • abdurrahman: 6 7 ekim gibi değil devlete millete zarar verilmemiş halk protesto hakkını kullanmış tebrik ederim vatan hanlarının şehir içindeki inlerini yakmışlar olması gereken bu ama geçbile kalindi 30 40 Yanıtla
  • Pir: Hdp savunmasız tabi saldırırlar polis destek oluyor o ülküçük köpeklerine 400 vekil olsaydı bunlar olmazdı diyen kişinin partisine sakdırında görelim erkekliğinizi 12 27 Yanıtla
  • vatan vatan: ırkçı parti hdp 14 5 Yanıtla
  • olmalı: Savaş istemeyen şehitlerden oy artırmayan tek partiyi linç etmeye kalkan faşistler kandan kim besleniyor kim koltuk uğruna savaş istiyor belli neden protesto bile edemiyorsunuz zormu geliyor 6 10 Yanıtla
  • Lice: Hdp 80 milletvekili çıkardı tamam o vekilleri akp ye verelim diyelim 400 vekil istiyorlar çünki verdikten sonra ölümler bitecek mi bitecekse buyrun alın ama biz saf değiliz bunlar olacakların yanında devede kulak 8 8 Yanıtla
  • barbarlar : barbarlar hdp suçu ne hdp barıştan başka ne istedi siz ancak hdp binalarına saldirabilirsiniz yeyiyorsa gidin dağda savaşın barbarlar 1 2 Yanıtla
  • meto: Allah belanızı versin hdpkklılar. 1 1 Yanıtla
  • Kürt Türk: hdp = pkk hdp sizin gibi malları kandırmak için pkkyla ters düşmüş gibi yapıyor kuş beyinliler... 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement