Göynük Günübirlik Kamp Alanı Planına İptal - Son Dakika
Güncel

Göynük Günübirlik Kamp Alanı Planına İptal

Danıştay 6. Dairesi, Göynük Çadırlı Kamp Alanı'ndaki yapılaşmayı içeren planı, Milli Parklar Kanunu'na, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına aykırı bularak iptal etti.

10.06.2014 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danıştay 6. Dairesi, beş yıldızlı bir otelin villalar yaptırarak çevresini duvarlarla kapattığı Göynük Çadırlı Kamp Alanı'ndaki yapılaşmayı içeren planın iptaline karar verdi.

Kemer Sivil Toplum Platformundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Göynük Çadırlı Kamp Alanı ile ilgili Mimarlar Odası Antalya Şubesinin, Danıştay 6. Dairesi'ne açtığı dava sonuçlandı.

Danıştay 6. Dairesi, dönemin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 5 Ocak 2009'da onaylanan Antalya Beydağları Uzun Devreli Gelişim Planı Revizyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 5 Mayıs 2006 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama planı ve bu plana göre hazırlanan 13 Mart 2009 onay tarihli vaziyet planını iptal etti.

Mimarlar Odası Antalya Şubesinin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı hakkında açtığı davanın kararında, Göynük Çadırlı Kamp Alanı'nda motel, tatil köyü niteliğinde bir yapılaşmanın ortaya çıktığı, alanın kamping özelliğinin tümüyle kaybolduğu belirtildi.

Kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Bilirkişi raporu, dosyadaki bilgi ve belgeler doğrultusunda dava konusu planlarla Milli Parklar Kanunu'na, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına aykırı uygulamalar ve kullanımlar getirilmesi nedeniyle hukuka uygun bulmamıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir."

Kındılçeşme Çadırlı Kamp ve Günübirlik Tesisi ile Göynük Çadırlı Kamp Alanı'nda özel sektörün yapılaşmasına izin veren plan değişikliğine karşı dava açılmış, davaları haklı bulan Danıştay 6. Dairesi de söz konusu plan değişikliğinin iptaline karar vermişti.

Danıştay, 11 Kasım 2009'da yürütmeyi durdurma kararı vermiş ancak inşaat tamamlanmıştı. Göynük Çadırlı Kamp Alanı için iptali istenen dava sonucuna göre gerçekleşecek yıkım öncesi, ruhsat iptalinin gerektiği belirtiliyor. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Göynük Günübirlik Kamp Alanı Planına İptal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement