Geriye Yürüyerek, 12 Eylül'ü Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Geriye Yürüyerek, 12 Eylül'ü Protesto Ettiler

Geriye Yürüyerek, 12 Eylül\'ü Protesto Ettiler

3h Hareketi (Hürriyet, Hukuk, Hoşgörü) adlı grup, 12 Eylül 1980 darbesinin getirdiği yasak ve kısıtlamaların günümüzde de hala aşılamadığına dikkat çekmek amacıyla İstiklal Caddesi'nde geriye doğru yürüyerek protesto gösterisi yaptı.

13.09.2014 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3h Hareketi ( Hürriyet, Hukuk, Hoşgörü) adlı grup, 12 Eylül 1980 darbesinin getirdiği yasak ve kısıtlamaların günümüzde de hala aşılamadığına dikkat çekmek amacıyla İstiklal Caddesi'nde geriye doğru yürüyerek protesto gösterisi yaptı.

Galatasaray Lisesi önünde saat 11.00'de toplanan 3H Hareketi üyesi 40 kişi, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin, demokrasi ve özgürlükler alanında yaşattığı yasak ve kısıtlamaların günümüzde de aşılamadığına dikkat çekmek amacıyla, İstiklal Caddesi'nde ilginç bir eylem yaptı.

Grubun taşıdıkları dövizler ve üzerlerine giydikleri tişörtlerde, "Hukukun üstünlüğünde, iş güvenliğinde, demokraside, internet özgürlüğünde, insan haklarında, ifade özgürlüğünde" geri dönülmez yazısı ve işaretleri yer aldı.

Grup adına açıklamayı okuyan Mehmet Özkaya, "Siyasi ve demokratik hayatımızda önemli bir yeri olan 12 Eylül'ün bir yıl dönümünü daha geride bıraktık. 12 Eylül darbesi Türkiye demokrasinde halen kanamaya devam eden yaralar açtı. Hukukun gücü yerine güçlülerin hukukunu yerleştiren düzen, bireysel ve toplumsal özgürlükleri geçen 34 yıla rağmen aşılamayan yasaklarla ördü. Demokrasimiz ve özgürlükler adına geçen süre içinde bazı olumlu gelişmeler yaşadık. Bunlardan biri 12 Eylül'de gerçekleştirilen 2010 referandumuydu. Bir başlangıç olarak hayal ettiğimiz referandum konuları üstünden 1 yıl geçmeden unutuldu. 1980'nin askeri anayasası sivil düşünce ve özgürlükler önünde engel olmaya halen devam ediyor. İnsanlarımız ve kentlerimiz iktidarın demokrasi vaatleri gibi gitgide soluklaşıyor. Basın özgürlüğünde dünyada 154'üncü, insani gelişim endeksinde 90'ıncı, uluslararası demokrasi endeksinde 88'inci olan Türkiye'de tüm bu olanlar 'Yeni Türkiye' olarak lanse ediliyor. Özgürlükler ve demokrasimizi gelişmiş ülkeler seviyesinde görmek isteyen biz Türkiye gençleri tüm bu olanlar karşısında 3 maymun oynamayı reddediyoruz. Temel hak ve özgürlükler, kuvvetler ayrılığı gibi demokrasinin en basit ilkelerinde yaşadığımız gerilemeyi onaylamıyoruz. Ancak toplum ve ülke olarak yaşadığımız gerilim ve gerilemeyi protesto etmek için geri geri yürüyeceğiz. Değerlerimiz ve ilkelerimiz adına geri geri adım atarak tarihe bir not düşecek, Türkiye'nin aydınlık geleceği umuduyla yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Grup açıklamanın ardından İstiklal Caddesi'nden Taksim istikametine doğru yaklaşık 100 metre geri adım atarak yürüdü. Polis gruba müdahale etmedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geriye Yürüyerek, 12 Eylül'ü Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement