Erdoğan: Başarının Sırrı 3 Şeyde Saklı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Başarının Sırrı 3 Şeyde Saklı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam katıldığı "Girişimcilik Ödülleri" töreninde başarının sırrını açıkladı: İnsanı yönetmek, bilgiyi yönetme ve finansı yönetmek...

01.02.2015 12:17  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam İstanbul'da Girişimci İş Adamları Vakfı "Girişimcilik Ödülleri" törenine katıldı.

Burada Merkez Bankası'nın faiz politasını "Ne diyorlar? İnsanı böyle adeta çıldırtacaklar, enflasyon düşerse faizi düşüreceklermiş." sözleriyle sert bir şekilde eleştirip kendisine göre başarının sırrını açıkladı: İnsanı yönetmek, bilgiyi yönetme ve finansı yönetmek...

"BAŞARININ SIRRI 3 ŞEYDE SAKLI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne diyorlar? İnsanı böyle adeta çıldırtacaklar, enflasyon düşerse faizi düşüreceklermiş. Bu anlayış anlayış değil, bu yanlış bir mantık, doğru bir mantık değil çünkü enflasyon sebep, faiz netice değildir. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Merkez Bankamızın özellikle Avrupa'da, dünyada faiz oranları düşerken hala bu faiz oranında direnmesini doğru bulmuyorum" dedi.

Erdoğan, "Yanlış yapıyorlar. Bu iş böyle yürümez. Bakın başarının sırrı 3 şeyde saklı. Lütfen bunlara dikkat edin. İnsanı yönetmek, bilgiyi yönetme ve finansı yönetmek... Eğer bunları yönetmeyi başarırsak her şey kendiliğinden çözülür" ifadelerini kullandı.

"İNSANI ÇILDIRTACAKLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, girişimci işadamlarından övgüyle bahsederek iftihar duyduklarını ifade etti. Gelişmekte olan bir ülke statüsündeki durumu itibariyle Türkiye'nin kararını vermesi ve bu konuda gecikme olmaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bir puan faize 2,5 milyar dolar ödemenin ve bunu ödetmenin vebalini, bu kararı alanlar asla ödeyemezler. Yıllık bunun bedeli budur. 63'ten buraya kadar zor kavga geldi. Adeta şimdi bir durağanlık içerisinde ve yanlış yaklaşım yine. Ne diyorlar? İnsanı böyle adeta çıldırtacaklar. Enflasyon düşerse, faizi düşüreceklermiş. Bu anlayış anlayış değil, bu yanlış bir mantık. Şu anda bağımsız bir kurul olarak Merkez Bankamızın özellikle Avrupa'da, dünyada faiz oranları düşerken hala bu faiz oranında direnmesini doğru bulmuyorum. Düşürmesi lazım. Biz biliyoruz ki faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu öğrenmeleri lazım" diye konuştu.

"BİLİM ADAMI FALAN OLMAYA GEREK YOK"

Erdoğan, faizi yüzde 63'ten aşağı çekmeye başladıktan sonra enflasyonun da onunla beraber indiğini kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Faizi, o 4,6'dan Gezi olayları sonrası tırmandırdılar, enflasyon da bir anda hemen yüzde 10'a geldi, dayandı. Her şey ortada. Bunun için bilim adamı filan olmaya gerek yok. Sadece Nasrettin Hoca gibi damdan düştüğünde doktor aramaya gittiklerinde, 'Bana doktor getirmeyin, damdan düşen birini getirin' dedi. Bu iş için piyasa adamı olmak yeter. Sıkıntı burada. Piyasanın içerisinde olan, işte girişimci bedel ödüyor.

"EKONOMİYİ DURDURMA ÇAĞRISI YAPTILAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyüyen, güçlenen, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan, uluslararası platformlarda tüm mazlumların, mağdurların sesi haline gelen Türkiye'nin bu çizgisinin pek çok kesimi rahatsız ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Dikkat ederseniz, 2003'ten bu yana ülkemizde ekonomik, sosyal ve siyasal düzlemde kriz çıkarmaya yönelik pek çok hamle yapıldı, pek çok adım atıldı. Özellikle her seçim dönemi öncesinde Türkiye'nin istikrarına yönelik birtakım hamleler yapıldı. Bunun için kimi zaman terör saldırıları, kimi zaman bildiriler, kimi zaman hukuk darbeleri, kimi zaman başka yöntemler kullanıldı. Son olarak Gezi olaylarını, 17-25 Aralık darbe girişimini hep birlikte yaşadık. Gezi olaylarında ağaç, çevre bahanesiyle sokakları terörize edenlerin halini biliyorsunuz. O terörize edenlerin kendi sorumluluğunda olan belediyelerde nasıl o canım canım, 30 yaşında, 40 yaşında ağaçları kestiklerini de gördünüz. Ne oldu? Çıktı mı o tencere tavacılar sokağa? Çıkmadı. Çünkü sorun Taksim'de o 12 tane ağaç değildi. Sorun başkaydı. Kaldı ki o ağaçlar sökülüp atılan değil, farklı bir yere taşınarak oraya dikilen ağaçlardı. Onlar milletin huzuruna kast ettiler, ekonomiyi durdurma çağrısı yaptılar."

Erdoğan: Başarının Sırrı 3 Şeyde Saklı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan: Başarının Sırrı 3 Şeyde Saklı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • koca reis: sen ne diyorsan millet için dogrusu odur reis.adam izindeyiz 8 23 Yanıtla
  • ÖZ MALATYALI: RECEP TAYYİP ERDOĞANIN BAŞARISININ 3 ŞARTI BENCE ŞÖYLE SIRALANA BİLİR 1 - MİLLETİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLEYE BİLMEKTİR 2 - DİNİ ÖNE SÜREREK DUYGU SÖMÜRÜ YAPMAKTIR 3 - MİLLETİ AÇLIKLA İŞSİZLİKLE TEHDİT EDİP GÖZÜNÜ KORKUTMAK MAKARNAYLA KÖMÜRLE HALKI KENDİNE MUHTAÇ BIRAKMAKTAN GEÇER 19 9 Yanıtla
  • erdem sabri: sen iyi bilirsin o işleri hep 3 lere takılıyorsun ama hep tersi oluyor gelirkende 3 Y yolsuzluk-yoksulluk-yasak lar bitecek denen en çok senin döneminde arttı hepsi şimdi onun yerine 3 H geldi HIRSIZLIK-HAKSIZLIK-HUKUKSUZLUK halen yönetmekte olduğun partinin adıda artık adaletsiz kalpazanlar partisi veya adaleti katledenler partisi yada ailece kalkınma partisi diye seçimlere girsen uygun olur 20 3 Yanıtla
  • başarının 3sırrı: Yalan, talan ve iftira... 12 6 Yanıtla
  • BAKİ: Yok canım başarının tek bir sırrı var oda yeterli sayıda koyun bulmak, gerisi kolay. . . 12 6 Yanıtla
  • Timm: Aptallari kandirma partisi 12 5 Yanıtla
  • merkez: para para para rte 11 4 Yanıtla
  • Ali Murat Merdan: Allah herşeyi bilendir, görendir, sabredendir.. 12 1 Yanıtla
  • Twin: Tek bi şey Lazım kavalı iyi üflemek bak buraya da hamen birkaçtane koyun toplanmış 10 3 Yanıtla
  • AKP: Cumhurbaşkanımız haklı bunlar gezide 3 ağaç için ülke ekonomisine darbe vurdular ama sorsan hepsi vatansever. yalovada odtüde ağaç kesildi. hiçbir sesleri çıkmadı. bu yüzlülüğü millet görüyor. birde ekonomi kötü palavrası atarlar. ey ahali çııkın sokaklara bakalım insanlar mutlu mu değilmi şu araçlara bakın geçim sıkıntısı her zaman olur. akp döneminde insanların refah seviyesi yükseldi. 3 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement