Dezavantajlı 5 Bin Kişi İstihdam Edilecek - Son Dakika
Yerel

Dezavantajlı 5 Bin Kişi İstihdam Edilecek

"İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi"nin tanıtımı Şanlıurfa'da yapıldı.

17.03.2015 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi"nin tanıtımı Şanlıurfa'da yapıldı.

Proje destek ekibi lideri Paulo Pedroso, bir otelde düzenlenen toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle yürütülen çalışmaya, Avrupa Birliği'nin (AB) destek verdiği söyledi.

Projenin; Şanlıurfa, Diyarbakır, Bursa, Kahramanmaraş, Kayseri, Trabzon, Van, Kars, Ankara, Bursa, Diyarbakır ve Mersin'de uygulandığını hatırlatan Pedroso, toplumun tüm kesimlerini içeren bir iş gücü piyasası oluşturulmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Pedroso, dezavantajlı grupları hedef alan proje kapsamında yaklaşık 8 milyon avro kaynak kullanılacağını vurguladı.

Bu sayede 12 ilde dezavantajlı 5 bin kişinin istihdam edileceğini anlatan Pedroso, "Bu kişilerin iş gücüne erişimini engelleyen sorunların belirlenmesine ve giderilmesine katkı sağlanacak. Dezavantajlı kişi ve gruplar kayıt altına alınacak. Bu projeyle dezavantajlı grupların yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor" dedi.

Pedroso, dezavantajlı gruplar içinde engelli, ekonomik durumu iyi olmayanlar, şiddet mağduru kadınlar ve çalışan çocukların ebeveynlerinin bulunduğunu anımsattı.

Şanlıurfa'da 500 kişi istihdam

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı da sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yürütmeye çalıştıklarını söyledi.

Belediyenin kentte 10 bini aşkın engelli vatandaşa yardım ettiğini anlatan Kırıkçı, günlük yaklaşık 30 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa da çorba ikram ettiklerini aktardı.

Kırıkçı, proje kapsamında aralarında engelliler, ekonomik durumu iyi olmayanlar ve madde bağımlılarının da bulunduğu 500 kişinin istihdam edilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dezavantajlı 5 Bin Kişi İstihdam Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement