Başbakan Erdoğan: Yozgat'ta Pensilvanya'nın Adayına Oy Vermeyin - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Yozgat'ta Pensilvanya'nın Adayına Oy Vermeyin

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat'ta MHP'ye gönül verenlere "Yozgat'ta Pensilvanya'nın adayına oy vermeyin.

10.07.2014 19:58

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat'ta MHP'ye gönül verenlere "Yozgat'ta Pensilvanya'nın adayına oy vermeyin. Yozgat'ta iradesi esir alınmış Bahçeli'nin anlayışına destek vermeyin. Bahçeli yönetimi öyle bir ders istiyor ki yaptıkları hatayı anlasınlar. Ben inanıyorum ki Yozgat'ta CHP'ye gönül veren kardeşim de, MHP'ye gönül veren kardeşim de, diğer partilere Saadet Partisi'ne, Büyük Birlik Partisi'ne gönül vermiş kardeşlerim de inanıyorum ki bizi tercih edecekler. Yozgat'tan çok farklı bir sonuç bekliyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan Yozgatlıları, "Bozok Yaylası'nın yiğit evlatları" diyerek selamladı.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi için yapılan referandumda CHP ve MHP'nin "hayır" kampanyası yürüttüğünü kaydeden Erdoğan, "Şimdi bunlar hangi yüzle size gelecekler. Bunu halkımıza anlatmak lazım. Bunu Yozgatlı kardeşlerime anlatmak lazım. Sizi cumhurbaşkanı seçmeye layık görmeyen bu insanlar hangi yüzle karşınıza gelecek? Maalesef ne yaptılar bir manevra. Bir ikili Bahçeli, Kılıçdaroğlu bir araya geldiler. Partideki arkadaşlarının bile cumhurbaşkanı adayının kim olacağından haberi yok. İkisi bir araya gelerek bir aday belirlediler. Bir yerde de herhalde muhabbet ettiler. O muhabbettin neticesinde bir isim ortaya koydular" diye konuştu.

-"YOZGAT'TAN PENSİLVANYA PARTİLERİNE İNANIYORUM Kİ OY ÇIKMAYACAKTIR"-

Yozgat'ın tarih boyunca çok büyük kahramanlar yetiştirdiğini kaydeden Erdoğan, " Erzurum'da buradan dışarıya giden bir zat vardı. Yozgat'ta dışarıdan buraya getirilen bir zat var. Aslında aynı oyun aynı tezgah. Yozgat oynana oyunun farkında. Çünkü Yozgat CHP zulmünü bilir. Tek parti döneminde burada ne büyük zulümler yaşandığını bilir" diye konuştu.

"Yozgat gidip CHP ile işbirliği yapanlara dersini sandıkta verecektir" diyen Erdoğan, "Ben inanıyorum ki Yozgat, yaşanan onca zulümden sonra gidip CHP'nin oyuncağı olanlara cevabını çok iyi verir. Yozgat'tan Kılıçdaroğlu'na oy çıkar mı? Yozgat'tan CHP'nin oyuncağı olan Bahçeli'ye oy çıkar mı? Yozgat'tan Pensilvanya'ya oy çıkar mı? İşte bu. Hiç kimse Yozgat'ı, Yozgatlıyı kandırmasın. Burası yiğidin harman olduğu yerdir. Burası Bozok Ovası'dır. Bilboardlara "Bozok Yaylası'nın yiğidi' demekle yiğit olunmaz. Sormak lazım "Sen Bozok Yaylası'na kaç kere geldin ya?' Öyle mi? kaç kere geldin. "Acaba Bozok Yaylası'nın yolunu biliyor musun' diye sormak lazım. Burası CHP'nin, İsmet İnönü'nün zulmünü iliklerine kadar yaşamış bir şehirdir. İşte onun için Yozgat'tan Pensilvanya partilerine inanıyorum ki inşallah oy çıkmayacaktır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürü olduğu dönemdeki icraatlarını eleştiren Erdoğan, "Kendisi olmadığı gibi şimdi Bahçeli'yi cumhurbaşkanı adayı yapmak istedi o da olmadı. Buradan soruyorum, ey CHP partinin içinden bir tane yalan söylemeyen adam bulamadınız mı? Ey Bahçeli sizin içinizde bir tane yalan söylemeyen adam yok muydu ya? Niye onlardan bir tanesini aday yapmadınız? CHP içinde geçmişi şaibeli olmayan bir tek aday bulamadınız mı?" ifadelerini kullandı.

-"İNŞALLAH BU BECERİKSİZ İDARECİLER ARTIK O KOLTUKLARINDA DA OTURAMAYACAKLAR"-

MHP ve CHP içinden cumhurbaşkanı adayı gösterilmemesini eleştiren Erdoğan, "Bahçeli geometrik şekiller çizmede maharetlidir. Üçgenler çizer, hesapları onun üzerinden yapar. Ortaya çıka çık ne çıktı paralel çıktı. Kendilerine paralel bir çatı kurdular, pek tabi olarak da şu anda çatı akıyor. Şimdi bakın sahada yoklar adaylarının dahi arkalarında durmuyorlar. Önümüzdeki hafta çıkacaklarmış. Ankara'da ellerinde dilekçe o mahkemeden o mahkemeye koşuyorlar. Bizimle andıkta mücadele edeceklerine, her zaman yaptıklarını yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nı mahkemeler belirlemeyecek, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nı artık vekiller belirlemeyecek, Cumhurbaşkanını asıllar belirleyecek millet belirleyecek. Bunu daha kavraya bilmiş değiller. Bakın bu sandık, CHP için MHP için büyük bir ders. Ne zaman bu sandık milletin önüne gelse bu CHP de, bu MHP de tir tir titriyor. Çünkü her sandık sonucunda millet bunlara ne diyor "git, gidin ya. Sizden bir şey olmaz' diyor. Ben son seçimlerde ne dedim, "AK Parti birinci olmazsa bırakıp gideceğim' dedim. "Bu genel Müdür Kılıçdaroğlu da gidecek mi, Bahçeli bırakıp gidebilecek mi?' Ne oldu oyları orta ikisinin oyunu toplayın, yüzde 45,5 yapmıyor. Biz ikisinin toplamından daha fazla oy aldık. Siz bize yürü dediniz biz de yürüyoruz. Ne dedik biz "durmak yok yola devam.' Şimdi 10 Ağustos'tan korkuyorlar. 10 Ağustos'ta çıkacak sonuç, bu Kılıçdaroğlu'nun, bu Bahçeli'nin geleceğini tayin edecek. Söylüyorum, Allah'ın izniyle bir kez daha yenilecekler. Bu sefer seçimi değil izzetlerini yitirecekler. İnşallah bu beceriksiz idareciler artık o koltuklarında da oturamayacaklar" diye konuştu.

-"MESELE BAYRAKSA, VATANSA, MESELE İSTİKLALİMİZSE CUMHURBAŞKANI TARAF OLACAK"-

Yozgat'ta MHP'ye gönül verenlere seslenen Erdoğan, "Yozgat'ta Pensilvanya'nın adayına oy vermeyin. Yozgat'ta iradesi esir alınmış Bahçeli'nin anlayışına destek vermeyin. Bahçeli yönetimi öyle bir ders istiyor ki yaptıkları hatayı anlasınlar. Ben inanıyorum ki Yozgat'ta CHP'ye gönül veren kardeşim de, MHP'ye gönül veren kardeşim de, diğer partilere Saadet Partisi'ne, Büyük Birlik Partisi'ne gönül vermiş kardeşlerim de inanıyorum ki bizi tercih edecekler. Yozgat'tan çok farklı bir sonuç bekliyorum" dedi.

Anayasa'da cumhurbaşkanının millete karşı tarafsız olacağının ifade edildiğini kaydeden Erdoğan, "Mesele milletin çıkarlarıysa, mesele bayraksa, vatansa, mesele istiklalimizse cumhurbaşkanı taraf olacak. Ülkesinin milletinin bayrağının tarafında olacak. Bu güne kadar birkaç istisna dışında hiçbir cumhurbaşkanı tarafsız olmadı. Soruyorum, İsmet İnönü tarafsız mıydı? Cemal Gürsel tarafsız mıydı? Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer tarafsız mıydı? Bunlar siyaset üstü müydü? Hepsinin de tarafı verdi. Hepsinin siyaseti vardı" diye konuştu.

-"AĞIZLARINDA BAŞKA BİR SAKIZ VAR ONU ÇİĞNEYİP DURUYORLAR"-

İsim vermeden Ekmeleddin İhsanoğlu'nun "Ben icranın başı değilim" sözlerini elştiren Erdoğan, "Anayasayı da okumamış. Birkaç kere bunu söyledi. "ben icranın başı değilim' dedi. Aç Anayasayı bir oku. Cumhurbaşkanı bu ülkede birinci derecede icranın başıdır. Başbakan ikinci derecede icrada görevi vardır. Niye bunlar çalışmaya alışmamışlar. Ağızlarında başka bir sakız var onu çiğneyip duruyorlar. Neymiş, "İşte İslam dünyasında, şunları yapmış, bunları yapmış' filan. İslam dünyasında, Türkiye'nin bu dönemde yapmış olduklarıyla evet sen de bir yer edindin, o kadar. Ve Türkiye yaptıklarıyla kalmadı hala yapıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ortadoğu'da bir Müslümanın tarafsız olmasının mümkün olmadığını kaydederek, hak tan yana taraf olunması gerektiğini söyledi.

-"AMA BEN EKMEL BEY'E TEŞEKKÜR EDİYORUM"-

İhsanoğlu'nu eleştiren Erdoğan, " Marmaray'a binmiş. İstanbulkart'ı elinde. Eski Ulaştırma Bakanımız cevabı verdi ama. Proje çalışmalarını Süleyman Demirel yürüttü, Bülent Ecevit yürüttü. Yahu bunu Osmanlı'dan projesini biz aldık. Yani burada kalksa, şimdi teyit edeyim, bizim asıl projenin sahibi Osmanlı'da kimdi Binali Bey? İş Abdülmecid'e dayanıyor, ondan sonra Abdülhamit merhum o projede oynamalar yapıyor. Fakat ondan sonra onlar rafta kalıyor, arşivlerde kalıyor. Biz arşivlerden çıkararak, bu projeyi hayata geçiriyoruz, temel atmasından tut, bitişine kadar. Marmaray'ı adım adım takip ederek elhamdülillah bitirdik. Ama ben Ekmel Bey'e teşekkür ediyorum, hiç olmazsa buradan istifade etti. Ama diğerleri edemedi. Hala binemediler, binin binin" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Yozgat'ta Pensilvanya'nın Adayına Oy Vermeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement