AK Parti Kongresinde CHP'den Dikkat Çekici İsim - Son Dakika
Güncel

AK Parti Kongresinde CHP'den Dikkat Çekici İsim

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda devam ediyor.

27.08.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda devam ediyor.

Kongrede Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli hediyeler sunuldu. Hediyeler arasında Arapça "Elif" lafzı yazılı tablo, büyük boy kırmızı zemin üzerine işlenmiş cumhurbaşkanlığı forsu ve milletvekilleri eşlerinin hediyesi olan hat sanatıyla besmele yazılı tablo yer aldı.

-GÜL TELGRAF ÇEKTİ-

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir telgraf göndererek, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Öte yandan; Kongreye partililerin yanı sıra yurt içinden sivil toplum örgütleri ile yurt dışından davetlilerden yoğun katılım oldu.

Davetliler arasında; KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Irak Kürt Demokrat Partisi adına Başbakan Neçirvan Barzani, Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid El Gannuşi, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Hüsoviç, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Bulgaristan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Kurucu Başkanı Kasım Dal, Makedonya Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Kenan Hasip de katıldı. Kongrede Azerbaycan, KKTC ve Kosova parlamentolarından milletvekilleri ile Almanya ve Belçika parlamentosunda görev yapan Türk asıllı bazı milletvekilleri de yer aldı.

-CHP'Yİ TEKİN TEMSİL ETTİ

Türkiye'den siyasi parti temsilcileri de kongreye ilgi gösterdi. Kongrede CHP'yi Genel Sekreter Gürsel Tekin, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Yaşar Canbay ve Tacettin Çetinkaya, BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren temsil etti. Kongrede DSP, HÜDAPAR ve Anatavatan Partisinden de temsilciler yer aldı.

Kongreye aralarında Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgün, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye Gaziler Vakfı Genel Başkanı Lokman Ayva, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun'un da bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

-PANKARTLAR-

Kongrede atılan sloganlar aynı zamanda salonun dört ayrı köşesine de asıldı. Erdoğan ile Davutoğlu'nun birlikte yer aldığı resmin altına, "Yolunuz yolumuzdur" pankartı dikkat çekti. Salonda ayrıca; "hayallerimiz sevdamız var, yeni hedefler yeni Türkiye, Büyük Millet, Büyük Güç Hedef; 2023, Hep Birlikte Yeni Türkiye, Şimdi Türkiye Zamanı, Biz Birlikte Türkiyeyiz, Millet Eğilmez Türkiye Yenilmez" pankartları dikkat çekti.

(EKİP)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Parti Kongresinde CHP'den Dikkat Çekici İsim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement