100 Türk Üretimi T-1, 7 Lira ile 500 Km Gidiyor! - Son Dakika
Teknoloji

100 Türk Üretimi T-1, 7 Lira ile 500 Km Gidiyor!

100 Türk Üretimi T-1, 7 Lira ile 500 Km Gidiyor!

İstanbul Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından geliştirilen %100 yerli otomobil T-1, Erzurum'da tanıtıldı!

22.09.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından geliştirilen %100 yerli otomobil T-1, Erzurum'da tanıtıldı! Detaylar haberimizde…

Son yıllarda ekonomi ve otomobil gündeminde sıkça karşılaştığımız yerli otomobil projesine bir yenisi daha eklendi. Üniversite akademisyenlerinin veya yüksek lisan öğrencilerinin "bitirme tezi" adı altında geliştirdiği su, hidyojen veya elektrikle çalışan otomobil üretmeleri, dev girişimcilerine yatırım fikirleri verirken bizlere de gurur kaynağı oluyor.

İstanbul Üniversitesi akademisyenleri ve yüksek lisans öğrencileri tarafından geliştirilen %100 yerli otomobil YEREL T-1, Erzurumda tanıtıldı. Cuhhuriyet Caddesi'ne getirilen otomobil, 11 kişi yardımıyla kaldırılarak Yakutiye Kent Meydanı'na taşınarak sergilendi.

İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencisi Tuba Güven, lisans öğrencileriyle başladığı YEREL T-1 projesi için: "Üniversite bünyesinde 'Yerel Proje' ismiyle T-1 adını verdiğimiz yüzde 100 yerli olarak elektrikli otomobil ürettik. Bu arabamızla TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve 30 üniversiteden elektrikli araçların katıldığı Elektro Mobil Yarışması'na katıldık. Türkiye şampiyonu olduk ve Türkiye turuna çıktık" cümlelerini paylaştı.

2009 yılından bu yana üstünde çalışılan T-1'in 25 kişilik bir ekiple geliştirildiğini vurgulayan Güven, üretiminin 1.5 yıl sürdüğünü ve toplamda 450 Bin TL'ye mal olduğunu paylaştı. "Tecrübeli bir ekip. Türkiye'de 4 birinciliği, bir ikinciliği olan bir ekip. Dünyada da sekizinciliğimiz var. Dönemin Başbakanı şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bize destek olmuştu. Avusturalya'da dünya sekizinciliği aldık" sözlerini paylaşan Tuba Güven, otomobilin 500 kilo ağırdığında olduğunu ve 120 km/h hıza ulaşabildiğini belirtti.

Mühendislik öğrencilerden Serdar Zurnacı, 4 saatlik bir şarj ile 500 kilometre yol alabilen %100 yerli üretim hibrit(elektrikli) otomobil YEREL T-1 için alışılmışın dışında bir tasarımda bulunulduğunu paylaştı.

The post %100 Türk Üretimi T-1, 7 Lira ile 500 KM Gidiyor! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji 100 Türk Üretimi T-1, 7 Lira ile 500 Km Gidiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement