TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ne yapılan silahlı saldırı - 6 kişinin cenazesi - - Son Dakika
Güncel

TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ne yapılan silahlı saldırı - 6 kişinin cenazesi -

TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü\'ne yapılan silahlı saldırı - 6 kişinin cenazesi -

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 6 kişinin cenazesi otopsi için Erzurum'a getirildi.

19.03.2014 22:22

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 6 kişinin cenazesi otopsi için Erzurum'a getirildi.

TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'nde sabah yaşanan silahlı saldırıda yaşamını yitiren, TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Tolon (61), TÜİK Şube Müdürü Osman Ay (49), İdari ve Mali İşler Müdürü Ramazan Haydar (31), veri hazırlama memuru Abdülnaci Çolak (39), istatistik memuru Ahmet Onur Banker (32) ve anketör Saffet Karaçay'ın (29) cenazeleri, 3 ambulansla Erzurum'a getirildi.

Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi önünde yakınları ve meslektaşlarının gözyaşları arasında ambulanslardan indirilen cenazeler, otopsi yapılması için morga konuldu.

Saldırıda hayatını kaybeden Saffet Karaçay'ın dedesi Burhan Karaçay, torununun vefatını telefonla öğrendikten sonra hemen Erzurum'a geldiklerini söyledi.

Karaçay, "Olayı önce telefon, ardından da televizyondan duyduk. Torunum 2 yıldır Kars'ta görev yapıyordu. Eşinin üniversite eğitimi için oradaydı. Olayı öğrendikten sonra Siirt'in Baykan ilçesinden buraya geldik. Babası da İstanbul'dan buraya gelmek için hareket etti. İşlemlerinin yapılmasının ardından cenazemizi toprağa vermek üzere götüreceğiz" dedi.

Kars'ta sabah saatlerinde Atatürk Caddesi'ndeki TÜİK Bölge Müdürlüğü'ne gelen ve kurumda sosyolog olarak görev yapan Veysi Erim (33), bölge müdürü Mehmet Tolon'un da aralarında bulunduğu 6 kişiyi silahla öldürmüş, bir kişiyi de yaralamış, görevlilerin ikna etmeye çalıştığı sırada intihar etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ne yapılan silahlı saldırı - 6 kişinin cenazesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement