Rize'de İl Öğrenci Meclis Başkanlığı Yarışı - Son Dakika
Güncel

Rize'de İl Öğrenci Meclis Başkanlığı Yarışı

Rize\'de İl Öğrenci Meclis Başkanlığı Yarışı

Rize'de il öğrenci meclis başkanlığı için beş aday yarıştı.

15.12.2012 10:27  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de il öğrenci meclis başkanlığı için beş aday yarıştı. 56 okul temsilcisinin oy kullandığı seçimi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dedesinin ismini taşıyan Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Mahmut Hacımurtazaoğlu kazandı.

Okullarda demokrasi bilincinin yerleştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında başlatılan İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçimine Rize'nin 11 ilçesinden 56 öğrenci katıldı. Rize Rehberlik ve Araştırma Merkezi Salonu'nda düzenlenen İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçimine 56 okul temsilcisi öğrenci oy kullandı.

5 öğrencinin başkan adaylığı için yarıştığı oy kullanma işlemi öncesi adaylar 5 dakikalık sürede kendilerini tanıtan bir konuşma yaptılar. Ardından yapılan oy kullanma işleminde 23 oy alan Güneysu ilçe temsilcisi ve Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Mahmut Hacımurtazaoğlu İl Öğrenci Meclisi başkanı seçildi.

Hacımurtazaoğlu, 23 Nisan 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan Milli Egemenlik Haftasında Türkiye Öğrenci Meclisi'nde Rize'yi temsil edecek.

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Mahmut Hacımurtazaoğlu, "İl Öğrenci Meclis Başkanı olarak seçilmem beni mutlu etti. İlimizin eğitimine günü birlik değil kalıcı çözümler üretmek için arkadaşlarımla birlikte taşın altına elimizi koyacağız. İlçe temsilcilerimiz ile ilimizdeki yöneticilerimizle bir araya gelmeye çalışacağız. Bundan sonra Rize'mizi Ankara'da en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Bana oy veren vermeyen bütün arkadaşlarıma ve emeği geçen yöneticilerime teşekkür ederim" dedi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rize'de İl Öğrenci Meclis Başkanlığı Yarışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement