Özgür Özel: "Ankara'da Bir İttifaka İmza Atamadık Ancak İzmir'in Demokratları; İzmir'e, Cumhuriyete ve Geleceğimize Hep Beraber Sahip Çıkacaklar" - Son Dakika
Güncel

Özgür Özel: "Ankara'da Bir İttifaka İmza Atamadık Ancak İzmir'in Demokratları; İzmir'e, Cumhuriyete ve Geleceğimize Hep Beraber Sahip Çıkacaklar"

Özgür Özel: "Ankara\'da Bir İttifaka İmza Atamadık Ancak İzmir\'in Demokratları; İzmir\'e, Cumhuriyete ve Geleceğimize Hep Beraber Sahip Çıkacaklar"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz Ankara’da bir ittifak kuramadık, Ankara’da anlaşıp Türkiye’de ittifak kuramadık ama bir şeye inanıyoruz. 2019’da, o 11 büyükşehri adaylar, partiler kazanmadı. Cumhuriyetin kıymetini bilen seçmen kazandı, o seçmen değişmedi duruyor. O seçmenin itirazı Tayyip Erdoğan’a, saray rejimineydi, değişmedi, duruyor. O seçmenin itirazı Devlet Bahçeli’nin U dönüşüneydi, değişmedi ve duruyor. O seçmenin korkusu İstanbul’da, Ankara’da parsel parsel satılan arsaların, birilerine peşkeş çekilen kentin İzmir’e de bu yönetim anlayışının sirayet etmesinden korkuyordu; korku, endişe, tehlike baki ama seçmen duruyor. Biz Ankara’da bir imza atamadık ancak İzmir’in demokratları, sosyal demokratlar, muhafazakar demokratlar, milliyetçi demokratlar, Kürt demokratlar; İzmir’e, cumhuriyete ve geleceğimize hep beraber sahip çıkacaklar. İzmir ittifakına, İstanbul ittifakına, Türkiye ittifakına güveniyorum” dedi.

15.02.2024 17:29  Güncelleme: 04:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz Ankara'da bir ittifak kuramadık, Ankara'da anlaşıp Türkiye'de ittifak kuramadık ama bir şeye inanıyoruz. 2019'da, o 11 büyükşehri adaylar, partiler kazanmadı. Cumhuriyetin kıymetini bilen seçmen kazandı, o seçmen değişmedi duruyor. O seçmenin itirazı Tayyip Erdoğan'a, saray rejimineydi, değişmedi, duruyor. O seçmenin itirazı Devlet Bahçeli'nin U dönüşüneydi, değişmedi ve duruyor. O seçmenin korkusu İstanbul'da, Ankara'da parsel parsel satılan arsaların, birilerine peşkeş çekilen kentin İzmir'e de bu yönetim anlayışının sirayet etmesinden korkuyordu; korku, endişe, tehlike baki ama seçmen duruyor. Biz Ankara'da bir imza atamadık ancak İzmir'in demokratları, sosyal demokratlar, muhafazakar demokratlar, milliyetçi demokratlar, Kürt demokratlar; İzmir'e, cumhuriyete ve geleceğimize hep beraber sahip çıkacaklar. İzmir ittifakına, İstanbul ittifakına, Türkiye ittifakına güveniyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün İzmir Belediye Başkan Adayları Tanıtım Töreni'ne katıldı, CHP'nin seçim filmini izletti. Burada konuşan Özel, şunları söyledi:

"BUGÜN CHP'NİN SANCAK GEMİSİNDEYİZ, BUGÜN MİLLİ MÜCADELEDE İLK KURŞUNUNUN ATILDIĞI YERDEYİZ"

"Bugün CHP'nin sancak gemisindeyiz, bugün milli mücadelede ilk kurşununun atıldığı yerdeyiz. Bugün kadınlar, gençler için bir imparatorluğun tebaası, bir padişahın kulu olmaktan çıkıp da bir cumhuriyetin onurlu, eşit vatandaşları olma erdemine kavuşmanın en önemli mücadelesinin hem başladığı hem nihayetlendiği yerdeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın emanet edildiği yerdeyiz. Bugün Asteğmen Kubilay'ın başını verdiği ama onlara başını eğmediği kentteyiz. Bugün, 'İki büyük eserim var. Birisi Cumhuriyet, diğeri CHP diyen' Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün evindeyiz. Şuracıkta doğdum, ilkokul son sınıfta öğretmenim dedi ki 'İki sınava gireceksin. Bir tanesi Anadolu Lisesi sınavı, bir tanesi devlet parasız yatılı burs sınavı.' Formumu doldurdu Gülseren Öğretmen, beni sınava soktu. İki sınavı da kazandım ve 10 yaşında Bornova Anadolu Lisesi'ne geldim. Ortaokul, lise, üniversite; hatta sonra sınavda ikinci olunca 'Dilediğin yerde askerlik yap' dediler. Askerliğimi dahi şurada, Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nda yaptım. Bugün ben, boğazımdan 7 yıl devlet ekmeğinin geçtiği, ömrümün en güzel 12 yılının geçtiği, hayat arkadaşım Didem ile tanıştığım ve aşık olduğum bu güzel kente bugün Genel Başkan olarak geldim.

"CHP OLARAK GÖĞSÜMÜZ DİK, BAŞIMIZ İLERİDE, ALNIMIZ AÇIK; İZMİR BİZİ, BİZ İZMİR'İ BİLİYORUZ. HİÇ HEVESLENMESİNLER"

Biz burada kötünün yerine iyiyi getirmeye gelmedik. Biz burada dürüst, namuslu çalışan, bütün engellemelere rağmen görevini yapan kıymetli arkadaşlarımızla bir büyük devrimi, kadın devrimini, gençlik devrimini, İzmir'in bizden beklediği dinamizmi ve yarınların yöneticilerini bugünden İzmir ile tanıştıracağımız, İzmir'i ayağa kaldıracak, İzmir'i dünyanın en önemli kentlerinden birisi haline getirecek dinamik kadroların bayrak devir teslimine geldik. Bu kenti 1999'dan beri sosyal demokratlar yönetiyor. Bu kente emeği olan Yüksel Çakmur'a; bu kente büyük katkılar vermiş İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni mali disipliniyle, kredi notlarıyla, büyük projeleriyle çok önemli bir noktaya getirmiş Sevgili Aziz Kocaoğlu'na; ondan bayrağı devralıp bugüne kadar getirmiş, başımızı öne eğdirmemiş Sevgili Tunç Soyer'e; Allah gani gani rahmet eylesin İzmir'in efsane belediye başkanı ve İzmir'i yıkılmaz bir kale haline getiren Piriştina'ya çok şey borçluyuz. Önümüzdeki süreçte kampanyada yine AK Parti tarafından elbette birçok iftira, hakaret, yalan sıralanıyor ve devam edecek. Ancak CHP olarak göğsümüz dik, başımız ileride, alnımız açık; İzmir bizi, biz İzmir'i biliyoruz. Hiç heveslenmesinler.

"9 CUMHURİYET KADINIYLA KARŞINIZDAYIZ. 30 BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZDAN 12'Sİ 40 YAŞIN ALTINDA"

Birazdan buraya 30 belediye başkan adayı ve onlarla birlikte bir takım kaptanı çıkacak. Bu ekip benim çok önem verdiğim bir büyük devrimin ilk adımını burada atacak. Biz namuslu, dürüst, çalışkan belediye başkanlarımızla övünüyoruz. Bu süreçte İzmir'in beklentilerine baktığımızda İzmir bir dinamizmi, madem ki Cumhuriyetin sancak gemisidir, kadının gücünü, Atatürk'ün kentinde, Zübeyde Anne'nin kentinde Cumhuriyet tarihi boyunca 6 kadın belediye başkanımız varken bugün, hepsi de seçilecek yerden 9 Cumhuriyet kadınıyla karşınızdayız. Deniz Baykal, Bülent Ecevit, Ahmet Taner Kışlalı, Önder Sav ve niceleri, 30'lu yaşlarında bakanlık görevlerini üstlendiler. Şimdi İzmir belediyelerinde 30 belediye başkan adayımızdan tam 12'si 40 yaşın altında. İzmir'e emanet olsun, İzmir onlara emanettir. 32 yaşında gencecik belediye başkan adayını gösteriyorsunuz, bir akıl çıkıyor karşınıza, 'Bu yaşta belediye mi yönetebilir? O bütçeyi mi yönetebilir' diyor. 35 yaşında Deniz Baykal, Türkiye hazinesini yönettiyse, 36 yaşında, 38 yaşında Bülent Ecevit, Ahmet Taner Kışlalı bakanlıklar yaptılar, 40 yaşında bu memleketi yönettilerse CHP'nin birbirinden genç, birbirinden dinamik, en az bir yabancı dil bilen, eğitimleriyle, kültürleriyle, vizyonlarıyla bu gençlerin yapacağı devrim İzmir'i devleştirecek, ülkeyi de şaha kaldıracak. Onlara yürekten inanıyoruz.

"CHP'Yİ KİMSE KÜÇÜK İKTİDAR ALANLARININ PARTİSİ OLARAK GÖRMESİN"

Bundan sonraki süreçte CHP'yi kimse küçük iktidar alanlarının partisi olarak görmesin. CHP, cumhuriyetin ilk yüzyılında büyük bir ayağa kalkış, şahlanış, ekonomik devrim ve siyasal devrimi hayata geçirmiş bir partidir. Altı okundan bir tanesi devrimcilik olan partidir. Cumhuriyetin 100'üncü yılındaki seçimleri çok istemesine, hak etmesine rağmen kazanamamış, sizlerin başını öne eğmiş, sizlerin o büyük 100'üncü yıl umutlarını, hayallerini hayata geçirememiş ancak cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidar yapmaya and içmiş kadrolar tarafından yönetiliyor. Hepiniz şunu bilmelisiniz: Bugün İzmir'de ortaya koyduğumuz, iyi eğitimli, yaş ortalaması 45 olan, İzmir'in belediye başkanlarına bütün olarak baktığınızda, her birisi iyi düzeyde yabancı dil bilen, aldıkları eğitim ve geçmişte verdikleri mücadeleyle kentin yüzünü güldürecek, kent suçlarına geçit vermeyecek, kentin dokusunu, tarihini bilip yarınlarını planlayabilecek, İzmir'e yakışan ve İzmir'i ranttan ve talandan kendilerini, evlatlarını korur gibi koruyabilecek kadrolara emanet etmek üzere yola çıktık. Önümüzdeki 5 yıl boyunca yapacakları her hizmetle İzmir bu kadrolar ile gurur duyacak. Türkiye bu kadroları görecek ve bu kadroların yönettiği İzmir, cazibe merkezi olma noktasındaki ilerlemesini bir devrime dönüştürecek. İzmir'deki iyi yönetim, Türkiye'ye örnek olacak. ve gün gelecek Türkiye, İzmir'deki iktidarı CHP'nin Cumhuriyetin ikinci yüzyılındaki iktidarıyla ödüllendirecek. Söz veriyoruz. Buna yürekten inanıyoruz.

"ÇOK İSTEDİK AMA BAŞARAMADIK. İTTİFAKLARIN DIŞINDA KALMAYI TERCİH ETTİLER"

Biz bugün CHP'lilerden, sadece sosyal demokratlardan oy istemiyoruz. Çünkü 2019 seçimleri, 2018'deki büyük moral bozukluğunun üzerine milletin iradesiyle 11 büyükşehirde ülkenin kaderine el konulması sonucuna ulaşan bir büyük başarıyla bitmişti. İstanbul'u, Ankara'yı, Adana'yı, Mersin'i, Antalya'yı, İzmir'in ve Eskişehir'imizin, Aydın'ımızın, Muğla'mızın yanına katmıştık. Şimdi mayıs ayında çok hak edip ulaşamadığımız zaferden sonra herkes bakıyor. Recep Tayyip Erdoğan, iktidarını perçinleyecek mi; yoksa Atatürkçü, cumhuriyetçi, Cumhuriyet değerlerine saygılı kurucu kadrolarına husumet değil, hayranlık duyan kadrolar acaba yeniden hem bu 11 kentte, hem de devamında hakim olup bir denge sağlanacak, geleceğe umutla bakılacak mı? İşte bu dengeyi sağlamak için bir büyük ittifaka, işbirliğine ihtiyaç vardı. Bunun için ben göreve geldiğim günden itibaren bütün Türkiye'nin gözü önünde üzerime düşen ne varsa yaptım. Arkadaşlarım yaptı. Yapmaya da devam ediyoruz. Ancak bir yerden sonra bunu başaramadık. Çok istedik ama geçen seçimden sonra çeşitli ve elbette asla sorgulayamayacağımız, kendilerinde anlamlandırdıkları gerekçelerle ittifakların dışında kalmayı tercih ettiler.

"ANKARA'DA BİR İTTİFAKA İMZA ATAMADIK ANCAK İZMİR'İN DEMOKRATLARI; İZMİR'E, CUMHURİYETE VE GELECEĞİMİZE HEP BERABER SAHİP ÇIKACAKLAR"

Biz Ankara'da bir ittifak kuramadık, Ankara'da anlaşıp Türkiye'de ittifak kuramadık ama bir şeye inanıyoruz. 2019'da, o 11 büyükşehri adaylar, partiler kazanmadı. Cumhuriyetin kıymetini bilen seçmen kazandı, o seçmen değişmedi duruyor. O seçmenin itirazı Tayyip Erdoğan'a, saray rejimineydi, değişmedi, duruyor. O seçmenin itirazı Devlet Bahçeli'nin U dönüşüneydi, değişmedi ve duruyor. O seçmenin korkusu İstanbul'da, Ankara'da parsel parsel satılan arsaların, birilerine peşkeş çekilen kentin İzmir'e de bu yönetim anlayışının sirayet etmesinden korkuyordu; korku, endişe, tehlike baki ama seçmen duruyor. Biz Ankara'da bir imza atamadık ancak İzmir'in demokratları, sosyal demokratlar, muhafazakar demokratlar, milliyetçi demokratlar, Kürt demokratlar; İzmir'e, Cumhuriyete ve geleceğimize hep beraber sahip çıkacaklar. İzmir ittifakına, İstanbul ittifakına, Türkiye ittifakına güveniyorum. İstanbul'da satacak arsa kalmadığından İstanbul'a bir hançer dayayıp Kanal İstanbul yapıp, etrafını Katarlılara söz veren anlayış, İstanbul'a geri gelmesin diye; Bülent Arınç'ın tabiriyle Ankara'yı parsel parsel satan, Ankara'nın bütün varlıklarını dinozor parklarına peşkeş çeken, oraları yaptırdığı müteahhitlere peşkeş çeken anlayış Ankara'ya geri gelmesin diye ve gözlerini diktikleri göz bebeğimiz İzmir'in bir kum tanesi bile gözden çıkarılmasın diye Türkiye İttifakı 31 Mart seçimini bir zafere dönüştürecek, buna yürekten inanıyorum.

"ANKETLER İZMİR'DE BİR HAYAL OLARAK GÖRÜLEN 30'DA 30'U MÜJDELİYOR"

Biraz önce bir gazeteci arkadaşım geldi, elimi tuttu, 'Beni hatırladın mı' dedi. Kurultayda fotoğrafımı çekip demişti ki 'Sen bu işi başaracaksın. Beni unutma' dedi. Şimdi geldi, çekti fotoğrafı dedi ki 'Bak söylüyorum, İzmir'de rekor kırılacak. İzmir'deki bütün belediyeler alınacak.' Önce bir müjdem ve sonra bir sürprizim var. Müjde şu: Adayları gösterdik, 4 gün sonra sahaya indik, anketlerimizi yaptırdık, yapılan anketlerin sonucunda gördüğümüz odur ki aldığımız yol, adayların gördüğü kabul, sahada yarattıkları heyecan, önümüzdeki süreç için bugün belki bir hayal olarak görülen 30'da 30'u müjdeliyor. Size söz veriyoruz. Hiçbir belediyemiz kaybedilme noktasında değil. Kiminde çok açık öndeyiz. Örneğin Karşıyaka. Pek çoğunda garanti bir farkla öndeyiz. Ama 4-5 ilçede de ciddi şekilde yarışıyoruz. Birkaç puan ya önde ya gerideyiz. CHP, şimdiden 24-25'i gördü. İnanır, kenetlenirseniz, çalışırsanız İzmir'de 30'da 30 yapacağız. Buna inanın, buna güvenin. Bütün Türkiye'nin çok merak ettiği bir şey var. Seçimlerde seçim şarkısı ve seçimlerin tanıtım filmi var. Bugün akşam saat 20.00'de bütün Türkiye'ye görecek.

"İZMİR, YÜZDE 93 İLE DEĞİŞİMİ İSTEYEN KENTTİ. DEĞİŞİMİN BAŞKENTİYDİ"

İzmir'de harika bir kadro ve müthiş bir takım var ama bu takımın bir de kaptanı var. Biz 14 ve 28 Mayıs'tan sonra büyük bir üzüntü, moral bozukluğu, herkesin bahsettiği seçmendeki küskünlük, duygusal kopuş ve bir şey yapmazsak önümüzdeki belediye seçimleri çok büyük bir tehlike ve Recep Tayyip Erdoğan bu moral bozukluğu ile bizi yakalarsa Allah muhafaza dediğimiz günlerde, dedik ki 'Biz bir yola çıkıyoruz.' Bunun adına 'Yüzyılın değişimi, değişimin yüzyılı' dedik. Zaman zaman Türkiye'de seçmen değişimi ne kadar istiyor diye baktığımızda, farklı sonuçlar gördük. Ama İzmir sonucu kimseyi şaşırtmadı. İzmir, yüzde 93 ile değişimi isteyen kentti. Değişimin başkentiydi. İşte o günlerde sokağı duyan, seçmeni hisseden, yapılması gereken adımı atmaya İzmir'de ilk karar veren ve bana telefon açıp da 'Sonu ne olursa olsun, sonuna kadar yanınızdayım' diyen, bütün süreç boyunca Türkiye'deki bütün belediyeleri inanılmaz bir dinamizmle gezen, ben yorulduğumda yorulmayan, ben düştüğümde morali düşmeyen, bozulmayan, sakin, kararlı, soğukkanlı ama iyi organizatör, çok iyi organizatör, bir cerrah titizliği ve bir büyük yöneticilik vasfı olan, soğukkanlılığını hiç kaybetmeden heyecanı en üstte tutabilen bir yol arkadaşım vardı. Şimdi o arkadaşım, o sevgili dostum, o hem çok sevdiğim, hem güvendiğim ve bu takıma kaptanlık edeceğini, çok iyi başarıları birlikte kazanacaklarına yürekten inandığım Cemil Tugay'ı buraya davet ediyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Özgür Özel: 'Ankara'da Bir İttifaka İmza Atamadık Ancak İzmir'in Demokratları; İzmir'e, Cumhuriyete ve Geleceğimize Hep Beraber Sahip Çıkacaklar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement