İstihdam Fuarı Erzurum'da 120 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

İstihdam Fuarı Erzurum'da 120 Kişiye Umut Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde Erzurum'da düzenlenen ve 5 bin kişinin müracaat ettiği istihdam fuarında, 120 kişi iş sahibi oldu.

21.12.2013 22:28  Güncelleme: 23:23

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde Erzurum'da düzenlenen ve 5 bin kişinin müracaat ettiği istihdam fuarında ilk etapta 120 kişi iş sahibi oldu.

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanlığı'nın desteğiyle Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde organize edilen fuara, Bayburt, Erzincan, Kars ve Erzurum'dan yaklaşık 5 bin kişi müracaat etti.

Başvuruları değerlendirilen müracaatçılardan bütün donanımlara sahip olan 120 kişi, işe yerleştirildi.

SPK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç, fuarın kapanış töreninde yaptığı konuşmada, gelişmiş ekonominin önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin 2023 yılında en büyük ekonomiler arasında yer olmayı hedeflediğini söyledi.

Bir işte başarılı olmak için tecrübenin önemli olduğunun altını çizen Genç, şunları kaydetti:

"Batının bize öğrettiği en büyük yanlış bir alanda uzman olmak, bilgi sahibi olmak. Bu çok yanlış. Çünkü bir meslekte uzmanlaşın ancak her konuda bilgi sahibi olmak zorundasınız. Kendinizi bilim, sanat, tarih, coğrafya her konuda geliştirmeli, her konu hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Kendinize farklı pencereler açık. Farklı alanlarda bilgi sahibi olun. Farklı bilgilere her zaman ihtiyacımız var."

Gelişen, büyüyen ekonomi kadar dostluğun da önemli olduğunu vurgulayan Genç, "Ben hep orta yolu tercih ettim. Orta yolda olmayı tercih ettim. Çünkü düşmanlarınızla iki yüzlü insanlarla uğraşmak var. Dostluk, güven her zaman kazancınız olacaktır" dedi.

Genç, "Bir işte başarılı olmak istiyorsanız, kabiliyetli olacaksınız. Öğrenmeye meraklı olun, iş bölümünüzde uzmanlaşın, motivasyonlu, bilgili olun" ifadelerini kullandı.

Her alanda bilgi sahibi olunması gerektiğinin altını çizen Genç, "Hayatım boyunca edebiyatla yönetim ve organizasyonu iç içe sürdürdüm. Hiçbir zaman ikisini birbirine tercih etmedim. Biri, diğerinin önüne geçmedi, birbirini desteklemedi" diye konuştu.

TÜMSİAD Şube Başkanı Cafer Burucu da fuarı ilk kez bölgesel olarak düzenlediklerini ifade ederek, bu tür organizasyonların Erzurum'un, Doğu Anadolu Bölgesi'nin yeniden cazibe merkezi kenti olmasını sağlayacağını söyledi.

Fuara ilginin yoğun olduğunu belirten Burucu, "Fuara başvuran verilen son halini alamadık ancak fuarda birçok firmamız çok nitelikli diye aradığı ve bulmakta zorluk çektikleri branşlarla ilgili 120 civarında bir istihdam sağlandı. Bu çok tecrübe gerektiren mesleki dallarla alakalı. Özellikle öğrenci arkadaşlarımız, mezun olduktan sonra hangi mesleklerde iş sahibi olabileceklerini öğrendiler" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ile Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, fuara katkı sağlayanlara plaket takdim etti.

İstihdam Fuarı Erzurum\'da 120 Kişiye Umut Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstihdam Fuarı Erzurum'da 120 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement