Gürbüz Çapan, İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'nı İstiyor - Son Dakika
Güncel

Gürbüz Çapan, İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'nı İstiyor

Gürbüz Çapan, İstanbul Büyükşehir Başkanlığı\'nı İstiyor

Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na sıcak baktığı öğrenildi.

22.10.2013 09:50  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.COM/ ÖZEL Yerel seçimlere 5 ay kala siyaset kulislerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için farklı isimler gündeme gelmeye devam ediyor. Bu konuda ismi telaffuz edilen son isim Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan.

ÇAPAN DA İSTANBUL'U İSTİYOR

Ergenekon Davası'ndan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Gürbüz Çapan'ın yattığı süre göz önünde bulundurulmuş ve tahliyesine karar verilmişti. Bir dönem belediye başkanlığı yaptığı Esenyurt'ta kalabalık bir grup tarafından karşılanan Çapan, bir süre siyasetten uzak kalacağını açıklamıştı. Ancak geçen sürede işler değişti. Esenyurt'tan aday olması yönünde baskı yapılan Çapa'nın gönlünde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yattığı iddia edildi.

ŞİMDİLİK SARIGÜL'Ü DESTEKLİYOR

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le sürekli temas halinde olan Çapan yaptığı son açıklamada "İstanbul'da Mustafa Sarıgül herkesten önde. Bu nedenle Sarıgül CHP'nin adayı olacak. Biz de halka soracağız. Kimi istediklerini soracağız. Biz seçimleri almak istiyoruz, kim ile alacaksak onu aday yapacağız. CHP bir kitle partisidir. Sarıgül'cü de var, Kırmızıgülcü de. Olabilir. Ama seçimi kazanmamız lazım ve Sarıgül şu anda bir adım önde gözüküyor. Ben Sarıgül ile işbirliği içinde değilim. Biz İstanbul'u kazanmak derdindeyiz" ifadelerine yer vermişti.

ANADOLU GEZİLERİNE BERABER ÇIKIYORLAR

CHP'den İstanbul adayı olup olmayacağı henüz netleşmeyen Mustafa Sarıgül'ün de gönlünde Gürbüz Çapan yatıyor. Bu dönem olmasa bile CHP'nin başına geçtikten sonra Gürbüz Çapan'ı bu makamda görmek isteyen Sarıgül, Anadolu gezilerinde yanında bu ismi de bulunduruyor.

GÜRSEL TEKİN RAHATSIZ

Aslen Karslı olan Gürbüz Çapan, Esenyurt'ta belediye başkanlığı yaptığı dönemde köyden henüz göc etmiş birçoğu Karslı olan vatandaşlara modern bir hayat vaadiyle siteler ve kompleksler inşa etmişti. Daha sonra yapılan konutlara bu insanlardan hiçbirinin yerlesmediğini görünce satışını herkese açmıştı.

CHP'de Mustafa Sarıgül ile birlikte İstanbul'u isteyen Gürsel Tekin'in de bu ittifaktan son derece rahatsız. İstanbul'da Karslıların oylarını alacağını hesap eden Tekin, Çapan'ın devreye girmesi ile oyların bölünebileceğini düşünüyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Gürbüz Çapan, İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'nı İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement