Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırılarına Tepkiler

Erzurum Sivil Toplum Platformu, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal silah saldırısını lanetledi.

07.04.2017 19:39

Erzurum Sivil Toplum Platformu, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal silah saldırısını lanetledi.

Erzurum Sivil Toplum Platformu öncülüğünde cuma namazı sonrası kentteki Lalapaşa Camisi önünde toplanan vatandaşlar, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal silah saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Saldırıda yaşamını yitirenler ve yaralılar için dua edilmesinin ardından bir konuşma yapan Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli, Suriye'de 2011'de başlayan savaşın yedinci yılına girildiğini anımsattı.

Güvenli, Müslümanların yüreğini yakan, kendi halkını katleden Esed'in vahşi dünyanın emirlerini yerine getirmeye devam ettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son olarak İdlib'e, Han Şeyhun'a kimyasal gazla saldıran çağımızın Ebu Leheb'inin ve onun yakınlarının elleri kuruyacak. Gazla zehirlenerek can veren her Suriyeli çocuk, yükselen her feryat, boğazımızda düğümlenen her feryat bizim, yani Müslümanların. Kimsesiz kadınları, zayıf erkekleri, çocukları katleden Esed, Allah'a hesap verecek. Silah tüccarı devletler, Amerika, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere bizim dostumuz değil. Müslüman coğrafyasını kanlı cetvellerle parselleyen vahşi kapitalizm bizimle değil. İdlib'te kullanılan kimyasal gazlar, bombayı taşıyan uçaklar ve kullanan pilotların arkasında da yine aynı dış güçler bulunmaktadır."

Halep'te, İdlib'de, El Bab'da, Menbiç'de, Cerablus'ta, Kobani'de, Kamışlı'da, Rakka'da, Şam'da yaşanılan acıların Brüksel'de, Paris'te, Londra'da, Washington'da, Tel Aviv'de planlandığını savunan Güvenli, Birleşmiş Milletler'e de tepki gösterdi.

Güvenli, ABD, Rusya ve İran'ın Esed'in zulmünün devamında ve masum Suriyelilerin katledilmesinde müşterek sorumluluğa ve vebale sahip olduğunu dile getirerek, Suriye'de açıkça insanlık suçu işlendiğini vurguladı.

Türkiye'nin Suriye için her şeyi yapmaya gayret ederken Müslüman devlet olduklarını iddia edenlerin ortalıkta görünmemesinin de manidar olduğunu ifade eden Güvenli, Esed'in kimyasal silah saldırılarını lanetlediklerini söyledi.

Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırılarına Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement