Erhan Usta'dan Havza-Merzifon Karayoluyla İlgili Açıklama: "İşte Burası Devletin ve Milletin Kaynağının Nasıl İsraf Olduğunun İbretlik Bir Vesikası... - Son Dakika
Güncel

Erhan Usta'dan Havza-Merzifon Karayoluyla İlgili Açıklama: "İşte Burası Devletin ve Milletin Kaynağının Nasıl İsraf Olduğunun İbretlik Bir Vesikası...

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, 2009 yılında açılan Havza-Merzifon karayolunda 13 yıldır sorun yaşandığını belirterek; “18 kilometrelik bir alan, viyadük çöktü, yollar tamamen altlara doğru çöktü. Şimdi yeniden yani sıfırdan yol yapmaktan daha maliyetli bir şekilde burada Karayolları Genel Müdürlüğü iş yapıyor. İşte burası devletin ve milletin kaynağının nasıl israf olduğunun, birilerini zengin etmenin nasıl olduğunu, birilerinin kişisel karizması uğruna milletin kaynağının nasıl heba edildiğinin ibretlik bir vesikası olarak tarihe geçecektir. Tarih burayı yazacaktır” dedi.

24.10.2022 12:37  Güncelleme: 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, 2009 yılında açılan Havza-Merzifon karayolunda 13 yıldır sorun yaşandığını belirterek; "18 kilometrelik bir alan, viyadük çöktü, yollar tamamen altlara doğru çöktü. Şimdi yeniden yani sıfırdan yol yapmaktan daha maliyetli bir şekilde burada Karayolları Genel Müdürlüğü iş yapıyor. İşte burası devletin ve milletin kaynağının nasıl israf olduğunun, birilerini zengin etmenin nasıl olduğunu, birilerinin kişisel karizması uğruna milletin kaynağının nasıl heba edildiğinin ibretlik bir vesikası olarak tarihe geçecektir. Tarih burayı yazacaktır" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Havza-Merzifon karayoluyla ilgili sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu etiketleyerek bir video paylaştı. Usta, "Doymadınız bu milletin parasını heba etmeye" notunu düştüğü paylaşımında şunları söyledi:

"Burası Havza-Merzifon arası karayolu. Burada tüneller var ve bildiğimiz gibi karayolu var. Burası bir ülkenin kaynağı nasıl israf edilir onun ibretlik bir vesikası. Biliyorsunuz Sayın Erdoğan'ın zamanından önce açılış yapma merakı, böyle sükse anlayışı var. Zannediyor 2009 yılı şubat ayında zannediyorum burası açılıyor. Burası vaktinden önce açılıp müteahhite baskı yapılarak bir an evvel açılış yapmak için zamanından önce açılmaya zorlanan bir yer. Burada işlemler tam yapılmadan, araştırma çalışmaları yapılmadan bu yolda hızlandırılmaya çalışılmış. Bunun sonucu olarak yapılan şey şu; 2009 yılında açıldı 2022 yılındayız, 13 yıldır burası düzgün bir şekilde çalışmadı. Sürekli bir tarafı kapalı, burada viyadük çöktü.

"18 KİLOMETRELİK BİR ALAN, VİYADÜK ÇÖKTÜ, YOLLAR TAMAMEN ALTLARA DOĞRU ÇÖKTÜ"

18 kilometrelik bir alan, viyadük çöktü, yollar tamamen altlara doğru çöktü. Şimdi yeniden yani sıfırdan yol yapmaktan daha maliyetli bir şekilde burada Karayolları Genel Müdürlüğü iş yapıyor. Biz bunu bakana sorduk, Ulaştırma Bakanına soru önergesi verdik, diyorum ki; 'Söz konusu yol şartnamede öngörülen tarihten önce mi açılmıştır' diyorum cevap yok, 'Bu karayolunda bugüne kadar kaç kere onarım yapılmıştır' diyorum cevap yok, 'Bu karayolun göçüp bozulması kimin veya hangi kurumun sorumluluğu veya hatasıdır' cevap yok, 'Sorumlulara adli işlem yapılmış mıdır' cevap yok, 'Bu karayolunun onarımı için bugüne kadar harcanan para ne kadardır' cevap yok. 'Tekrar tekrar yapım-onarım maliyeti devlet tarafından mı müteahhit firma tarafından mı karşılanmaktadır' diyorum, sadece buna cevap vermiş; 'Burası rutin bir bakım onarımdır' diyor.

"BURASI DEVLETİN VE MİLLETİN KAYNAĞININ NASIL İSRAF OLDUĞUNU, BİRİLERİNİ ZENGİN ETMENİN NASIL OLDUĞUNUN İBRETLİK BİR VESİKASI OLARAK TARİHE GEÇECEKTİR"

13 yıldır sürekli işlem yapılan 18 kilometrelik bir alanda yapılan bir şeye utanmadan Sayın Bakan 'rutin bir onarım bakım yapılmaktadır' diyor ve bunun parasının da Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ödendiğini ifade ediyor. İşte burası devletin ve milletin kaynağının nasıl israf olduğunun, birilerini zengin etmenin nasıl olduğunu, birilerinin kişisel karizması uğruna milletin kaynağının nasıl heba edildiğinin ibretlik bir vesikası olarak tarihe geçecektir. Tarih burayı yazacaktır."

Erhan Usta\'dan Havza-Merzifon Karayoluyla İlgili Açıklama: "İşte Burası Devletin ve Milletin Kaynağının Nasıl İsraf Olduğunun İbretlik Bir Vesikası...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Erhan Usta'dan Havza-Merzifon Karayoluyla İlgili Açıklama: 'İşte Burası Devletin ve Milletin Kaynağının Nasıl İsraf Olduğunun İbretlik Bir Vesikası... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement