Engelliler Yaşam Derneği Açıldı - Son Dakika
Güncel

Engelliler Yaşam Derneği Açıldı

Engelliler Yaşam Derneği Açıldı

Siirt Engelliler Yaşam Derneği, Siirt Valisi Ahmet Aydın'nın katılığı törenle hizmete açıldı.

15.02.2013 16:38  Güncelleme: 16:41

Engelli vatandaşların tek çatı altında toplanması için kurulan, "Siirt Engelliler Yaşam Derneği",Siirt Valisi Ahmet Aydın'nın katılığı törenle hizmete açıldı.

Doğan Mahallesi Abdurrahman Kavak Caddesi 1206 sokak' ta gerçekleştirilen açılışa; Vali Ahmet Aydın,Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu başkanı Yusuf Çelebi, Siirt Tabipler Odası başkanı Ekrem Bilek, Kurum Amirleri, Batman ve Mardin dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu başkanı Yusuf Çelebi yaptığı konuşmada; Engelli sorununun, evrensel bir sorun olduğu, tüm toplumların sorunu olduğunu belirterek, zihinlerin aşılması ile engelli sorunun ortadan kalkacağını belirtti.

5378 sayılı engelliler için çıkarılan yasanın devrim niteliğinde olduğunu ifade eden Çelebi, "Bu yasa ile Devlet babalığını göstermiştir. Engellilerin toplumda hep tüketen olarak bilinmekte bu yanlış bir anlayıştır. Son yıllarda engellilere yönelik mesleki eğitim kursları ile engelliler üretken hale gelmişlerdir.Bir çok engellimiz için istihdam alanları yaratılarak, istihdam edilmeleri sağlanmıştır." dedi

Mili birlik ve beraberliğe de vurgu yapan Çelebi, Ülkemizin geleceğini kurmak adına bir ve beraber yaşadık. Bu ülkeyi hep birlikte kurduk.Ülkemizdeki terör sorununun çözülmesi, barış sürecinin başarıya ulaşması en büyük temennimizdir." dedi.

Vali Aydın;"İlimizdeki engelli vatandaşları tek çatı altında toplayıp onların sorunlarına çözüm bulmak için Engelsiz Yaşam Derneği'ni kuran dernek başkanımızı tebrik ediyorum. Valilik olarak engellilerimize imkanlarımız ölçüsünde her türlü desteği veriyoruz. Destek olamaya da devam edeceğiz. Huzurlu ve güvenli ve sosyal bir toplumun oluşturulmasının yolu, engelli vatandaşların da toplumun ayrılmaz bir parçası haline getirilmesiyle mümkündür."dedi.

Vali Aydın,"Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan' nın himayelerinde devam eden barış sürecinin, toplumu oluşturan tüm kesimler tarafından desteklenmesi gerektiğini belirterek, Siirt halkı, barış sürecine büyük bir destek vermektedir.Bu sorunun çözümü için herkes elini taşın altına koymalıdır."dedi.

Vali Aydın, Valilik koordinesinde, Türkiye sakatlar Konfederasyonu, Siirt Üniversitesi ve bazı STK' lar ile birlikte Mayıs ayının son haftasında Engelliler ile ilgili bir sempozyumun yapılacağını sözlerine ekledi.

Engelsiz yaşam Derneği açılış töreni, verilen ikramla son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelliler Yaşam Derneği Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement