Arınç: 30 Mart'ta Bismil'i Kazandık mı Buna Bakacağız - Son Dakika
Güncel

Arınç: 30 Mart'ta Bismil'i Kazandık mı Buna Bakacağız

Arınç: 30 Mart\'ta Bismil\'i Kazandık mı Buna Bakacağız

Başbakan Yardımcısı Arınç, "AK Parti Diyarbakır'ı kazanabilecek mi, Bismil'i kazanabilecek mi? 30 Mart'ta Bismil'i kazandık mı buna bakacağız." dedi.

13.03.2014 22:30  Güncelleme: 09:07

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu seçimlerde Türkiye bir ilki başarsın. Ben bu seçimlerde İstanbul'u alır mıyız, Ankara'yı alır mıyız, İzmir'de ne durumdayız? Bunlara ilgi duyuyorum ama Türkiye'nin hatta dünyanın ilgisi, 'AK Parti Diyarbakır'ı kazanabilecek mi, Bismil'i kazanabilecek mi? 30 Mart akşamı kimse Bursa'ya, Manisa'ya bakmayacak, Muğla'da ne oldu araştırmayacak, Antalya kime gitti araştırmayacak. Bismil'i kazandık mı buna bakacağız. İlk zafer müjdesini Bismil'den alabilirsek, 'biz bu seçimi kazandık' diyeceğiz" dedi.

"11 YILDIR OLMAZLARI YAPTIK"

Diyarbakır'daki temasları kapsamında Bismil ilçesinde beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile bir düğün salonunda düzenlenen yemekte vatandaşlar, partililer ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Arınç, burada yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin önemine değinerek, 11 yıldır Türkiye'de olmazları yaptıklarını, düşünülemezleri, hayal bile edilemeyenleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

"BİSMİL'İ MALUM SEBEPLERLE KAZANAMADIK"

Bu kapsamda ülkeye sayısız hizmetler sunduklarını ifade eden Arınç, şöyle dedi: "Bu kadar güzel şeyler yapıyoruz ama niye biz belirli yerlerde halkımıza bu hizmetlerin bir mislini daha halkımıza götüremiyoruz? Türkiye'nin her yerinde belediyeleri kazanıyoruz da niye bazı yerlerde bugüne kadar kazanamadık? Niçin buralara da hükumetimizin gayretiyle halkımıza güzel hizmetler sunamadık? Ne eksiğimiz var? 2004'te seçimlere girdik tüm belediyeler 3 bin tane idi. Bunun neredeyse 2 bin 200'ünü kazandık. Yüzde 65'i bize geçti. 2009'da yine belediyelerin yüzde 60'tan fazlasını kazandık. Türkiye'nin her yerinde belediye kazanıyoruz ama Bismil'de, bir başka yerde bir başka yerde malum sebeplerle biz belediyeleri bugüne kadar kazanamadık. Kötü mü oldu? Kötü oldu, halkımız belediye hizmetlerinden hiç nasiplenemedi."

"ŞİKAYET ÇOK, İHTİYAÇ FAZLA"

Arınç, belediye hizmetlerinin insan yaşamındaki önemine değinerek, "15 yıldır belediyeleri ellerinde tutan malum zihniyet keşke hizmet edebilseydi, keşke halkımızı memnun edebilseydi keşke bugünkü şikayetlerin 3'ünü dahi duymamış olsaydık. Şikayet çok, ihtiyaç çok fazla ama seçim geldiğinde yine malum sebeplerle biz bunları seçmekten başka yolumuz yok gibi davranıyoruz. Hayır var. Türkiye'nin her yerine hizmet götüren AK Parti belediyeciliği bu memlekete de hizmet etmek için sıra ve desteğinizi bekliyor" diye konuştu.

"BU SEÇİMLERDE TÜRKİYE BİR İLKİ BAŞARSIN"

Belediye başkan adaylarının çok kaliteli ve sicillerinin tertemiz olduğuna işaret eden Arınç, Bismil Belediye Başkan adayları Ali İhsan Merdanoğlu'nun parlamentoda çalışkanlığına tanık olduğunu belirtti.

"O bizden yalvara yalvara talep etmedi. Biz 'Ali İhsan Bismil'in sana ihtiyacı var. Bismil'a hizmet edeceksin' dedik. Kendisi için bir kötü söz duyulmadı" diyen Arınç, adaylarının hepsinin milletine gönülden bağlı olduğunu kaydetti.

"BİSMİL'İ KAZANDIK MI BUNA BAKACAĞIZ"

Arınç, şöyle konuştu: "Bu seçimlerde Türkiye bir ilki başarsın. Ben bu seçimlerde İstanbul'u alır mıyız, Ankara'yı alır mıyız, İzmir'de ne durumdayız? Bunlara ilgi duyuyorum ama Türkiye'nin hatta dünyanın ilgisi, 'AK Parti Diyarbakır'ı kazanabilecek mi, Bismil'i kazanabilecek mi? 30 Mart akşamı radyo dinlenirken televizyon izlenirken kimse Bursa'ya, Manisa'ya bakmayacak, Muğla'da ne oldu araştırmayacak, Antalya kime gitti araştırmayacak. Bismil'i kazandık mı buna bakacağız biz. İnşallah ilk zafer müjdesini Bismil'den alabilirsek, 'biz bu seçimi kazandık' diyeceğiz. Kazanamazsak çok üzülürüz. Sizin için üzülürüz. Benim rahatım iyi hamdolsun. Ama biz milleti düşünüyoruz. 11 yıl tek başına iktidar kalan ve yine Allah'ın izni ile nice yıllar bu millete şerefle hizmet edecek olan bir iktidar nasıl olur da Bismil'de belediye başkanlığını kazanamaz bizim derdimiz bu. Kazanacağız inşallah. Allah verecek. Bu seçimi kazanırsak inanın bu önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanmak demektir. 2015'te de yeniden iktidar olmak demek bu iktidarın merkezine de Diyarbakır'ı, Bismil'i koymak demektir. Bu kadar iddialıyız."

"BU SEÇİMDE ŞEYTANIN BACAĞINI KIRACAĞIZ"

21 milyon 500 bin oy aldıklarını ifade eden Arınç, şunları kaydetti: "Böyle bir parti her yerde her şeyi kazanıyor da niye biz Diyarbakır'da kazanamayalım? İnsan aynı insan, inancımız aynı inanç, kültürümüz aynı kültür. Burası ahlak, inanç, kültür yuvası. Toprağın altı da üstü de kuvvetli. Bu seçimde şeytanın bacağını kıracağız ve Allah'ın izniyle burayı alacağız. Düşmanlardan falan alıyor değiliz. Tüm partiler rakibimiz. Ama birbirimizin düşmanı değiliz. Kötü adayla kazanmaktansa iyi adayla kaybetmeyi tercih ederiz. Amacımız iyi insanla belediyeyi kazanmak ve milletimize dürüst hizmet etmektir. Belediye başkan adayımızın kazanması halinde milletvekillerimiz de onun arkasında birlikte hizmet edecekler. Kaymaklı baklava, burma kadayıf gibi kardeşim bunu kim yemez?"
 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arınç: 30 Mart'ta Bismil'i Kazandık mı Buna Bakacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • ESAT REİSS: İNŞALLAH 31 MARTTA DİYARBAKIRDA ...BİSMİLDE..DÖRT BİR YANDAN A K P ZAFERLERLE ÇIKACAK....İNADINA ÖZELLİKLE YALANDAROĞLUNA İNADINA A KK PP........KOÇLARIM 18 53 Yanıtla
  • BİSMİLLİ BABAAA: BİSMİLLİYİM AHANDA OYUM BU SEFER A K P.......ONLARIN SAYESİNDE GÜN YÜZÜ GÖRDÜK BABAAAA........ 7 41 Yanıtla
  • ata celebi: Biz ailece oyumuuzu hep akpartiye verdik HARAM OLSUN INSALLAH. ..oy yok artik 36 10 Yanıtla
  • AMEDLİ21: sen hayal görmeye devam et sayın bülent arınç sen bismili almaya değil almamaya bakacaksın :) 30 4 Yanıtla
  • MUSTAFA: SAYIN ARINÇ, BIRAK BİSMİLİ, TÜRKİYENİN, BÜTÜN VİLAYETLERİNİ, BÜTÜN İLÇELERİNİ ALSANIZ, ALLAH AŞKINA NE DEĞİŞECEK. İŞSİZLİK BİTECEKMİ, KÖMÜR ERZAK DAĞITIMI BİTECEKMİ, ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNENLERİN DURUMU NE OLACAK, EMEKLİNİN, MEMURUN, İŞÇİNİN, ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN PROBLEMLERİNİ ÇÖZECEKMİ. ÜLKEDE, SİZCE, TEK SORUN, KENDİ İSTİKBALİNİZ VE İSTİKLALİNİZİN SAĞLAMLAŞMASI DEĞİLMİ. DOĞRU SÖYLÜYORSUN, , TEK DİYARBAKIR VE BİSMİL SORUNUMUZ KALDI. GÜZELİM ÜLKEMİZDE, HER GÜN BİR GENCİMİZ KATLEDİLİRKEN, SİZLERİN, OY RANTI PEŞİNDE KOŞMANIZ, BİZLERİN KANINA DOKUNUYOR. SEN, YILLARIN DENEYİMLİ SİYASETÇİSİ OLARAK, DAHA TUTMUŞSUN OY HESABI YAPIYORSUN. ALLAH UZUN ÖMÜRLER VERSİN. SAYIN ARINÇ, BİR AYAĞIN ÇUKURDA, AHİRETE İNTİKAL ETTİĞİNDE, SANA, DİYARBAKIR, BİSMİL SEÇİMLERİNİ NE YAPTIN, KAZANDINMI, KAZANAMADINMI DİYE SORMAYACAKLAR. AKSİNE YUKARDA SAYDIĞIM, ÜLKENİN GERÇEK SORUNLARINI ÇÖZDÜNMÜ ÇÖZMEDİNMİ DİYE SORULACAK. SİZE HAYIRLI CUMALAR, HAYIRLI DİYARBAKIR VE BİSMİLLER OLSUN. 29 3 Yanıtla
  • He He: Valla sayın Arınç BDP de parisi madriti ve brükseli almak istiyor ama istemekle olmaz söz BDP buraları alırsa sizde belki Bismili alırsınız yoksa siz bile inanmıyorsunuz orayı alacağınıza kaldı ki kişiler referansla konuşur değilmi bir tek BDPli belediye gösterin yolsuzluk hırsızlık olsun o kadar arıyorsunuz neredeyse polis asker mit orada üs kurdunuz belki buluruz diye ama yok bulamadınız şimdi burda biz bismili Alırız diyorsunuz umarım 19 4 Yanıtla
  • esad: herhalde atgözlügü kulanıyo insan gözlügü kullan bence 16 2 Yanıtla
  • MAHO: SAYIN ARINÇ, ÇOK SEVDİGİM BİR İNSAN DÜRÜST KİŞİLİK ÇOK YERİNDE BİR TESPİT AMA BUNU GENEL SEÇİMDE DÖŞÜNÜLMÜŞ OLSAYDI YERİNDE OLURDU. 3 7 Yanıtla
  • by meçhul: yalanında bir dozu vardır 8 2 Yanıtla
  • TÜRKLER İÇTEN YIKILIR: TÜRKLER HİÇ BİR SAVAŞTA DEVLETLERİNİ YENİLEREK KAYBETMMİŞTİR.HEP İÇERDEKİ OYUNLAR SAYESİNDE KAYBETMİŞLERDİR.İŞTE TARİHTEKİ OYUNLARDAN BİRTANESİ DE MALESEF GÜNDEMDEKİ OYUNLARDIR.KARDEŞLERİM MAŞA VE PİYON OLMAYIN.İNANIN SİZİ KANDIRIP SOKAĞA DÖKÜYORLAR.SONRA SİZİ TELEVİZONLARDA İZLEYİP PROLARINI KEYİFLE TÜTTÜRÜYORLAR. ÜLKEMİZ CENNET HEPİMİZE YETER. 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement