Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Savunma Bakanı ile Görüşecek - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Savunma Bakanı ile Görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Savunma Bakanı ile Görüşecek

Tayyip Erdoğan, Hagel'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. Görüşmede, IŞİD'in faaliyetleri başta olmak üzere bölgedeki sıcak gelişmelerin masaya yatırılması bekleniyor.

08.09.2014 08:51  Güncelleme: 09:40

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel bugün Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hagel'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. Görüşmede, Irak ve Suriye'de etkisini artıran IŞİD terör örgütünün faaliyetleri başta olmak üzere bölgedeki sıcak gelişmelerin masaya yatırılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, görüşmede Iraklı Peşmergelere Batılı ülkeler tarafından silah yardımı yapılması konusunda kaygılarını iletmesi bekleniyor.

OBAMA: ADIM ATIN

ABD Başkanı Barack Obama IŞİD konusunda Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün gibi Sünni ülkelerin "adım atmalarına" ihtiyaç olduğunu belirtmişti. Obama, IŞİD terör örgütüyle mücadele stratejilerini çarşamba günü kamuoyuna açıklayacağını açıklamıştı.

ERDOĞAN, ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE KABUL EDECEK

Böyle kritik bir dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, görüşme saat 14.00'da başlayacak.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de bir araya gelecek. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşecek görüşmede Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın da yer alması bekleniyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Savunma Bakanı ile Görüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement