Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

"(17 Aralık operasyonları) Hukuk sonuna kadar işlesin, şeffaflık sonuna kadar işlesin, demokrasi sonuna kadar işlesin ama sınırları çerçevesinde işlesin.

07.03.2014 18:21

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 17 Aralık operasyonlarına ilişkin, "Hukuk sonuna kadar işlesin, şeffaflık sonuna kadar işlesin, demokrasi sonuna kadar işlesin ama sınırları çerçevesinde işlesin. Her kim suç işledi sonuna kadar hesabı sorulsun. Ama kalkıp da bunu siyasi bir proje olarak bu milletin üzerine getirmeye kalkmak vatana ihanettir" dedi.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığının düzenlediği toplantıda konuşan Zeybekci, Ak Parti hükümetlerinin icraatları, ülkenin ekonomi performansı ve 17 Aralık operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye alt yapı yatırımlarının büyük bir ivme kazandığını belirten Zeybekci, "Türkiye'nin toplam elektrik enerjisi ve üretimi 60 bin megavat civarındadır. Türkiye sadece 2013 yılında 2 bin megavat rüzgar enerjisi santralını kurdu ve hizmete aldı" dedi.

Türkiye ekonomisinde yaşanan atılımların birilerini rahatsız ettiğini dile getiren Zeybekci, " Gezi olayları ile İstanbul'u talan etmeye kalktılar. Özellikle Taksim, Şişli, Beyoğlu bölgesini talan etmeye kalktılar. Ankara'da Kızılay Kuğulu Park bölgelerini. İzmir'de Konak, Alsancak. Aynen bir yerlerden alınmış olan birebir kopyalardı bunlar" değerlendirmesinde bulundu.

Taksim Platformu adı altında birleşen protestocuların Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la görüşmelerinde, talep listesi adı altında Türkiye'yi ileri taşıyacak 3. köprü, 3. hava alanı ve 2. santralların inşası gibi projelerin durdurulmasını istediğini hatırlatan Zeybekci, tüm bu art niyetlere rağmen ülkeyi geliştirmeye devam edeceklerini aktardı.

Gezi olaylarının ardından Kazlıçeşme mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabı sırasındaki kalabalığın BBC ve CNN gibi uluslararası yayın grupları tarafından dünyaya "hükümet protestosu" görüntüsü olarak verildiğini anımsatan Zeybekci, sürdürdükleri mücadelenin çok yönlü olduğunu kaydetti.

"Bu niyet kökten bozuktur"

17 Aralık operasyonlarında yaşananların akılla izah edilir yönünün bulunmadığını anlatan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Öncelikle şunu söylemeliyim; her kim yetimin hakkına elini uzattı, bu eli kırmak boynumuzun borcudur. Sonuna kadar. Sen Halkbank diyeceksin, sen Fatih Belediyesi diyeceksin, sen Vakıflar Genel Müdürlüğü diyeceksin, sen bazı siyasetçilerin çocukları diyeceksin. Bütün bu bilinmezleri bir torbaya getireceksin koyacaksın, buna da 'çete' diyeceksin, o çetenin başına da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını koyacaksın.  Bu niyet kökten bozuktur. Bu niyet bizim köyün tabiriyle cibilliyetsizdir. Başka hiçbir şeyi yoktur bunun. Bu ülkenin Başbakanına bula bula böyle sahte suni şeylerle yükleneceksin.  Hukuk sonuna kadar işlesin, şeffaflık sonuna kadar işlesin, demokrasi sonuna kadar işlesin ama sınırları çerçevesinde işlesin. Her kim suç işledi sonuna kadar hesabı sorulsun. Ama kalkıp da bunu siyasi bir proje olarak bu milletin üzerine getirmeye kalkmak vatana ihanettir.

Sürecin devamında yaşanan usulsüzlüklerin mantıkla bağdaşır tarafı bulunmuyor. 17 Aralık'tan sonra 24-25 Aralık'ta bir savcı İstanbul'da mahkemeye 32 torba dolusu, içinde belgeler olan ağzı mühürlü torbaları tam 1.005 sayfa gerekçesiyle beraber mahkemeye gönderdi. 1.005 sayfa Allah aşkına içinizde çok zeki arkadaşlar vardır, çok da hızlı okuyan ve anlayanlarınız vardır. 1005 sayfalık gerekçeyi bir insan ne kadar sürede okur? Ne kadar sürede anlar, anladığıyla ne kadar sürede karar alır ve amel eder söyler misiniz? 15 dakika sonra mahkemeden karar geldi."

"Dolar 2,50- 2,70 olmayacak"

Türkiye müteahhitlik sektörünün dünya genelinde 2. sırada konumlandığını, Türk firmaların sürdürdüğü toplam işlerin tutarının 272 milyar dolar düzeyinde olduğunu anlatan Zeybekci, operasyonların aslında bu başarıları sekteye uğratmak için yapıldığını aktardı.

Tüm bu operasyonlara rağmen Türkiye'de taşların yeniden  yerine oturduğunu belirten Zeybekci, beklentilerin tekrar boşa çıktığını söyledi. Ekonomiye ilişkin piyasaların merak ettiği konulara da değinen Zeybekci, "Yine dolar 2,50 olmayacak, 2,70 olmayacak. Yerine sağlıklı bir şekilde oturacak. Merkez Bankası'nın müdahale amacıyla borç verme faizlerine yaptığı artırım geçici bir artırımdır. Zaman içinde TCMB uygun gördüğü oranlarda ve zamanlarda bunu tekrar geriye doğru çevirecektir. Çünkü yüksek faiz birilerinin hoşuna gidebilir. Ama bizim hoşumuza gitmiyor. Yüksek faiz demek az yatırım demektir, az yatırım demek az istihdam demektir, az istihdam demek az refah demektir. Az aş, düşük üretim düşük tüketim ve düşük büyüme demektir" ifadelerini kullandı.

Zeybekci daha sonra Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Celal Babayiğit, Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri ve beraberindeki partililerle birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement