Kırıkkale'de Mobil Trafik Eğitim Tırı ve Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile Bilgilendirme Yapıldı - Son Dakika
Eğitim

Kırıkkale'de Mobil Trafik Eğitim Tırı ve Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile Bilgilendirme Yapıldı

Kırıkkale\'de Mobil Trafik Eğitim Tırı ve Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile Bilgilendirme Yapıldı

Kırıkkale'de Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında öğrenci ve vatandaşlara mobil trafik eğitim tırı ve emniyet kemer simülasyon aracıyla bilgi verildi. Eğitimlerde trafik farkındalığının artırılması hedefleniyor.

24.10.2023 13:43  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde "Mobil Trafik Eğitim Tırı" ve "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı"nda öğrenci ve vatandaşlara bilgi verildi.

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde Kırıkkale'ye gelen "Mobil Trafik Eğitim Tırı" ve "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı"nda öğrenci ve vatandaşlara bilgi verildi. Eğitimlerde, öğrencilerin ve vatandaşların trafik konusundaki farkındalığının geliştirilmesi hedefleniyor. Vali Mehmet Makas ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlanan tır ve simülasyon aracı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Öğrenciler, mobil sınıftaki teorik trafik eğitiminin ardından hazırlanan parkurda pedallı araçları kullandı.

Simülasyon aracında ise emniyet kemeri kullanımının önemi anlatıldı. Kurulan stantlarda da polis teşkilatının yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verildi, ekipmanlar tanıtıldı. Cumhuriyetin 100. yıl dönümü dolayısıyla anaokulu öğrencilerinin sunduğu gösteriler vatandaşların beğenisini topladı. Vali Makas ve Başbuğ, öğrencilerle sohbet ederek, çeşitli hediyeler verdi.

Vali Makas, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Buradaki gayemiz 7'den 77'ye anlayışıyla küçük çocuklarımızı eğitiyoruz. Bir taraftan da bu stantların her biri vatandaşlarımıza açık. Trafik ancak bilinçlenmeyle umduğumuz noktaya gelecek. Burada ne kadar eğitim verebilirsek, ne kadar bilinci artırabilirsek, trafik bilincinin artmasıyla beraber kazaların azalacağına inanıyoruz. Burada hem ders alanı hem de simülasyon aracımız var. Simülasyon aracında kemerin önemini burada hep beraber görüyoruz. İnsanlar burada görerek daha iyi öğreniyor" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığında görevli polis memuru Semih Demirel, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile TRT Genel Müdürlüğünün ortak projesiyle mobil trafik tırı ile Türkiye'yi dolaşarak çeşitli eğitimler verdiklerini aktardı.

4. sınıf öğrencisi Derviş Efe Akbulut ise, polislerinin burada kendilerine trafik kurallarını öğrettiklerini kaydetti. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim Kırıkkale'de Mobil Trafik Eğitim Tırı ve Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile Bilgilendirme Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement