İYİ Parti'de tarihi kurultay! Seçim 3. tura kaldı - Son Dakika
Politika

İYİ Parti'de tarihi kurultay! Seçim 3. tura kaldı

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda başkanlık seçiminin ilk turunda adaylardan Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Mehmet Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı. 2. turda Tolga Akalın adaylıktan çekildi, delegeleri serbest bıraktı. 2. turda Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın 565 oy aldı. Seçim 3. tura kaldı.

27.04.2024 17:20  Güncelleme: 18:30

İYİ Parti'de yeni genel başkanın belirleneceği 5. Olağanüstü Kurultay'da ilk tur seçimleri tamamlandı. Genel başkanlık için yarışan adaylardan Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Mehmet Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı. 2. turda Tolga Akalın adaylıktan çekildi, delegeleri serbest bıraktı. 2. turda Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın 565 oy aldı. Seçim 3. tura kaldı.

3. TURDA EN ÇOK OY ALAN GENEL BAŞKAN OLACAK

Üçüncü turda en çok oy alan iki aday; Dervişoğlu ve Aydın yarışacak. Bu kez salt çoğunluk aranmayacak, en çok oy alan aday İYİ Parti'nin yeni genel başkanı olacak.

İYİ Parti'de tarihi kurultay! Seçim ikinci tura kaldı
Koray Aydın

DIŞARIDAN KATILIMCI YOK

Kurultay delegeleri, il, ilçe ve belediye başkanları ile önceki dönem milletvekilleri dışında salona dışarıda katılımcı alınmadı. Tepki çeken bu kararı Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun "Salonun fiziki şartları nedeniyle katılımcı kısıtlaması getirildi" sözleriyle savundu.

İYİ Parti'de tarihi kurultay! Seçim ikinci tura kaldı
Dursun Müsavat Dervişoğlu

TOLGA AKALIN 2. TURDA ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Siyasetin millet ve tabanla yapılacağını belirten Akalın, "Bir irade ortaya koydu, bir fotoğraf verdi. Bu fotoğraftan benim okumam şudur ki delege 'Benim ferasetime güvenin' dedi. Ben bugüne kadar siyasi meşruiyetini taban siyaseti yaparak elde etmiş, otoriteye karşı mücadele etmiş bir dava arkadaşınız olarak delegemizin ferasetine inanıyorum. Bundan sonraki süreci de siz saygıdeğer, değerli delegelerimizin ferasetine takdim ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti'de tarihi kurultay! Seçim ikinci tura kaldı
Tolga Akalın

AKŞENER, KENNEDY'NİN SÖZÜYLE VEDA ETTİ

Zaman zaman duygusal anlar yaşadığı gözlenen Akşener'in 19 dakikalık konuşmasının sonunda John F. Kennedy'nin sözünden de alıntı yaparak "Kennedy'nin çok meşhur bir sözü vardır; 'Zaferin bin babası vardır, mağlubiyet yetimdir' der. İşte ben o bin babanın kaçıştığı yerde o yetim mağlubiyeti öksüz bırakmadım. Haksız olduğumuz için değil söz verdiğim için bırakmadım başarısızlığı ben aldım artık, başarıyı sizler yakalayacaksınız. Bedeli ben ödedim artık, hesabı siz tutacaksınız" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'de tarihi kurultay! Seçim ikinci tura kaldı
İYİ Parti\'de tarihi kurultay! Seçim 3. tura kaldı

Son Dakika Politika İYİ Parti'de tarihi kurultay! Seçim 3. tura kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • ferhat eser: mehape kapatılsın iyi parti kalsın 87 158 Yanıtla
    Bu Kim: efesi fazla kacirdin yine)) 93 13 Selami Karagülle: Her şey aslına rücu eder 10 5 ferhat eser: selami Türkçe öğrende gel burada arap alfabesi değil Türk alfabesi geçer hafi bakıyım koçum yandan yandan 0 1 Bu Kim: ferhat yine saçmalamaya başlamissin iyi parti oyu mhpden az yinede mhp kapatisin diyiyorsum)) 0 0
  • hacı abdullah: şahsen Koray reisin gelmesini isterim , hiç olmaz ise İHALE ve İNŞAAT MALZEMELERİ sektörü canlanır bu sayede ???? 52 27 Yanıtla
    Ahmet Çak: 1999 depreminde hatırlayan bilir 13 0 TURGAY KAYAOĞLU: tabiki iski skandalı nede olsa unutuldu 6 0
  • Tahsin Mehdevi: Trabzon, Rize... memlekette her parti , Vakıf , dernek, kulüp...varlar bu işte bir oyun var amaaa... 35 9 Yanıtla
    fatih mazlum: Senin gibi gundilermi olacakti hazimsizlik varsa soda ic iyi gelir 3 4
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement