Milli Eğitim Bakanlığı'nın AGS sonuçları açıklandı; adaylar tercih için hazırlanmaya başladı.
Ders zilinin çalmasına az bir süre kaldı. 18 milyona yakın öğrenci 14 Eylül’de okula başlayacak. Doping Hafıza Bilim Kurulu ve Yönetim Kurulu’nun toplantısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Arif Karakuş, yapay zekayla bilgiye erişimin hızlandığı bir dönemde, farklı yetkinliklerin öne çıktığını belirterek, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin beceri temelli yaklaşımını değerlendirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla 14 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul kıyafetlerinde arma zorunluluğu yeniden getirildi. Kararı değerlendiren TOKÜSFED Başkan Yardımcısı Mustafa Erçin, uygulamanın okullarda güvenlik ve disiplini artıracağını, hazır armalı ürünlerin ise velileri 250 TL’lik ekstra terzi masrafından kurtaracağını belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı, Türk özel öğretim kurumlarında yabancı ad kullanımına ilişkin mevzuat hükümlerini uygulayacak. Düzenleme kapsamında daha önce yabancı adla ruhsatlandırılan Türk özel okulları da mevcut isimleriyle faaliyet göstermeye devam edemeyecek. Kurumların mevzuata uygun Türkçe isim belirleyerek değişiklik başvurularını en geç 1 Ekim'e kadar yapması gerekecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılına ilişkin 81 ile genelge gönderdi. Genelgede Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun’un ardından okullarda yıl boyunca düzenlenecek etkinliklere ilişkin ayrıntılara yer verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı, okul güvenliği için 30 bin bahçe görevlisi alacak. En çok kontenjan İstanbul'a.
Okullarda yeni dönem başlıyor. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı yeni genelge 81 ile gönderildi. Buna göre, okul ortamlarında giriş-çıkışlar kontrollü sağlanacak, yaya ve araç trafiği ayrılacak, kör noktalar aydınlatılacak. Velilerin randevusuz ziyaretlerine ve öğrencinin velisi veya vasisi olmayan kişilerin okula girişine izin verilmeyecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı genelgesini yayımladı. Genelgede okul güvenliği, cep telefonu yasağı, öğretmen önlüğü, kayıt ücreti yasağı ve deneme sınavı kısıtlaması gibi düzenlemeler yer aldı.
MEB, vakıf ve derneklere 1,1 milyar ödeme iddialarını yalanladı, bütçeleri yeterli dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği kurs, teknoloji tasarım öğretmenlerini bir araya getiriyor.
LGS 2. nakil sonuçları erişime açıldı. Boş kontenjanlar için 17-26 Ağustos'ta komisyonlara başvuru yapılabilecek; yerleştirme 28 Ağustos'ta tamamlanacak. Yatılılık başvuruları ise 31 Ağustos-3 Eylül arasında alınacak.
Suriye'de Arapça eğitim alan öğrenciler, sertifikalarını törenle aldı. Program, sosyal etkinlikleri de kapsadı.
Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul güvenliğini artırmak amacıyla 81 ilde 30 bin yeni güvenlik görevlisinin İŞKUR üzerinden istihdam edilmesi planlanıyor. Okul giriş ve çıkışlarını kontrol edecek personele dedektörle arama yetkisi verilecek, şüpheli durumlarda emniyet ve jandarma birimlerine anlık bilgi aktarılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle afet eğitim kursu Muğla'da açıldı, güvenli okul vurgulandı.
Milli Eğitim Bakanlığı, yapay zeka destekli müdahale programını Sinop'ta başlattı.
İş görüşmesine giden 4 yıllık deneyime sahip bir okul öncesi öğretmeni, yeni açılan bir eğitim kurumunda kendisine teklif edilen maaşa isyan etti. Kurumun velilerden öğrenci başına yüksek meblağlar talep ederken, öğretmene asgari ücret önermesi tepki çekti. Yaşanan bu olay, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in özel okul öğretmenlerine yönelik "İnsani olmayan koşullarda çalıştırılan varsa bana başvursun" çağrısını yeniden akıllara getirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı, YKS tercihlerinde öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor.
TÜRGEV destekli genç kızlar, 2026 YKS'de 186 Türkiye derecesi elde etti; başarıları övgüyle karşılandı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğiyle okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kapsamlı değişiklikler yapıldı. Okul yönetimine güvenlik amacıyla arama yetkisi verilirken, kayıt, nakil, devamsızlık, seçmeli ders ve disiplin uygulamalarında da yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi.
Bakanlık, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü erken yaşta yaygınlaştırmak için müfredat çalışmaları yürütüyor.
391 bin 906 adayın katıldığı AGS, 103 sınav merkezinde gerçekleştiriliyor. İkinci oturum 14.45'te.
Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), 26 Temmuz Pazar günü 81 il ve KKTC'de düzenlenecek. AGS'ye 391 bin 906 aday başvururken, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, engelli adaylar ve şehit yakınları için özel düzenlemeler yapıldığını açıkladı.
ERA Koleji öğrencisi Can Şimşek, LGS'de tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Okuldan üç öğrenci daha Türkiye genelinde ilk altıya girerken, öğrencilerin büyük bölümü ilk %6'lık dilime ulaştı.
Milli Eğitim Bakanlığı, yöneticilere liderlik ve eğitim yönetimi eğitimi veriyor.
Taban maaş hakkı ve atama mağduriyetlerinin giderilmesi talebiyle Ankara'da yeniden bir araya gelen özel sektör öğretmenlerine polis sert şekilde müdahale etti. Hazine ve Maliye Bakanlığı önündeki açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na yürümek isteyen öğretmenler darbedilerek, yerlerde sürüklenerek ve ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.
MEB'in 'İrade Bizim, Zafer Bizim' dergisi, 15 Temmuz'un 10. yılında darbe girişimini eğitim, demokrasi ve milli birlik açısından inceliyor; Bakan Tekin'in ön sözünde FETÖ ile mücadelede eğitimin önemi vurgulanıyor.
MEB, LGS kapsamında öğrencilere rehberlik hizmeti sunmaya başladı. Sincan'da danışmanlık birimi açıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında tercih başvurularının 13-27 Temmuz tarihleri arasında e-Okul üzerinden yapılacağını duyurdu. Öğrenciler yerel, merkezi ve pansiyonlu okullar için toplam 20 tercih yapabilecek; sonuçlar 5 Ağustos'ta açıklanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan ve yapmış il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini yakından ilgilendiren ek özel hizmet tazminatı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren düzenleme, MEB'de yönetici kadrolarında bulunan ve bulunmuş öğretmenlere hizmet sürelerine göre ek tazminat hakkı getiriyor. Böylece bu kapsama girenlere 3 bin 500 lira ile 9 bin 500 lira arasında ödeme yapılacak.
Bazı bakanlıklara ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre; Milli Savunma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda yeni görevlendirmeler yapıldı.