Yabancı Öğrencilere Adana'da Trafik Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Yabancı Öğrencilere Adana'da Trafik Eğitimi

Yabancı Öğrencilere Adana\'da Trafik Eğitimi

"Gençlik Organizasyonları Derneği" tarafından hazırlanan ve AB tarafından kabul edilen "Left, Right, Left and Direct" isimli proje kapsamında çeşitli ülkelerin üniversite öğrencilerine Türkiye'de uygulanan trafik kuralları eğitimi verildi.

10.09.2013 14:29

"Gençlik Organizasyonları Derneği" tarafından hazırlanan ve AB tarafından kabul edilen "Left, Right, Left and Direct" isimli proje kapsamında çeşitli ülkelerin üniversite öğrencilerine Türkiye'de uygulanan trafik kuralları eğitimi verildi.

Merkezi Muğla'da olan Adana'da da şubesi bulunan Gençlik Organizasyonları Derneği'nin organizasyonu sonucu Adana'ya gelen Ukrayna, Gürcistan, Letonya'dan 24 olmak üzere Türkiye ile birlikte toplamda 33 kişiden oluşan öğrenci grubuna, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği Uzmanları Komiser Mehmet Yanık ile Saadettin Ulu ve Ahmet Tekdemir tarafından "Trafik Güvenliği" konusunda Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Eğitim Salonu'nda bilgilendirme yapıldı.

"AB Projeleri Dahilinde Ülkelerin Kaynaşması" uygulaması için 3 Eylül'de Türkiye'ye gelerek Karataş ilçesinde konaklayan öğrencilere, Trafik Denetleme Müdürlüğü Eğitim Şubesi uzmanlarınca Türkiye trafiği hakkında çeşitli bilgiler verildi.

12 Eylül'de ülkelerine dönecek gençlere Adana'nın çeşitli tarihi ve turistik yerleri gezdirilerek bilgi sunulurken, 9 günlük proje kapsamında Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Eğitim Salonu'nda slayt gösterimiyle bilgilendirme yapıldı. Öğrencilere son eğitim çalışması sonrası katılım belgeleri de verildi.

Eğitim sonrası pasta ve meşrubat ikram edildiği öğrenciler proje sayesinde Türkiye'de bulunmaktan büyük bir zevk aldıklarını belirterek diğer ülkelerden gelen arkadaşlarıyla tanışıp kaynaştıklarını ve ülkelerine döndükten sonra da birbirleriyle haberleşmeye devam edeceklerini söylediler. Yabancı öğrenciler, Türkiye'deki trafik kurallarının benzer olmasına rağmen, cezaların kendi ülkelerinde daha ağır ve caydırıcı olduğunu ifade ettiler.

Davet üzerine törene katılan TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Adana ESOB ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık da, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekibi ve öğrencilerle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi ve gençlere gelecekteki yaşamlarında başarılar diledi.

Gençlik Organizasyonlar Derneği Başkanı Emre Baran, amaçlarının projeye katılan yabancı ve yerli öğrencilerin, Türkiye ile yurt dışında uygulanan trafik kuralları hakkında değerlendirmede bulunarak, konuyla ilgili kısa filmler yapmak ve gençlerin kaynaşmasını sağlamak olduğunu belirtti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yabancı Öğrencilere Adana'da Trafik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement