Trafikte Bilgili Ol Dikkatli Ol - Son Dakika
Yerel

Trafikte Bilgili Ol Dikkatli Ol

Trafikte Bilgili Ol Dikkatli Ol

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan “Karayolu Trafik Haftası” etkinlikleri Bayburt’ta başladı.

06.05.2014 08:54

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan "Karayolu Trafik Haftası" etkinlikleri Bayburt'ta başladı.

Hafta dolayısıyla Taşhan'da Engellilere Destek Programı EDES kapsamında yürütülen "Trafikte Bilgili Ol Dikkatli Ol" konulu proje kapsamında trafik sergisi açıldı. Taşhan'daki sergi açılışına Vali Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkan Vekili Filiz Öztürk, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Bülent Çiçek ve Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya katıldı.

Trafikte kullanılan materyallerin sergilendiği sergide Vali Mükerrem Ünlüer, sergilenen malzemeleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İl Emniyet Müdürü İsa Bülten Kaya, yaptığı açıklamada Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla Bayburt'ta trafik kazaları sonucunda meydana gelen yaralanma, ölüm ve maddi kayıpları azaltmak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Kaya, bu doğrultudaki amaçlarını şöyle anlattı: "Trafiğin düzenli ve güvenli işlemesinde, kurallara uymanın insanlık ve vatandaşlık görevi olduğunu benimsetmek, trafikle ilgili temel kuralları uygulamalı olarak öretmek ve bu kurallara uyma alışkanlığı kazandırmak, trafik kazalarının eğitimsizliğin sonucu olarak bilgisizlik, dikkatsizlik ve sorumsuzluktan kaynaklandığı gerçeğini benimsetmek, trafik kurallarına uyulmaması durumunda karşılaşılabilecek tehlikelere ilişkin uyarıda bulunmak, trafik kazalarının yüksek oranda insan unsurundan kaynaklandığını benimsetmek, kaza durumunda alınması gereken güvenlik önlemlerini anlatmak ve uygulatmak, okul geçit görevlilerine görevleri ile ilgili sorumluluk bilincini benimsetmek, kaza halinde yardımlaşma ve işbirliğinin önemini benimsetmek"

Trafik kazalarının dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumun çoğunluğunu ciddi bir şekilde etkilemekte olduğuna değinen Kaya, " Trafik kazaları can ve mal güvenliğini tehdit ederek binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine, yüz binlerce insanımızın yaralanmasına, bazılarının sakat kalmasına neden olurken ülke ekonomisinde milyonlarca lirayı aşan maddi kayıplar meydanda getirmektedir. Ülkemizde nüfus artışının sonucu olarak ortaya çıkan yoğun şehirleşme ve ulaşım ihtiyacı ile bunlara paralel olarak artan sürücü ve araç sayısı trafik sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Bu resim çerçevesinde de bazı ihtiyaçlar gündeme gelmektedir. Yasal düzenlemeler, denetim, ilkyardım, acil müdahale, kurtarma faaliyetleri ve mühendislik hizmetleri gibi fiziki tedbirlerin en üst seviyede alınması gerekmektedir "dedi.

Ülkemiz genelinde bu gün sürücü sayısı 25 milyonu, trafikteki araç sayısı ise 18 milyonu aşmıştır. Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanarak devam ettirilebilmesi amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü " Karayolu Trafik Güvenliği Günü", bu günü takip eden hafta ise " Karayolu Trafik Haftası" olarak değerlendirilmektedir."

250 KİLOMETRELİK SORUMLULUK GÜZERGAHI

"Gümüşhane ve Erzurum illerini bağlayan yolcu ve yük taşımacılığında yoğun olarak kullanılan E-97 karayolu üzerinde bulunmaktadır. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün sorumluluk alanı Erzurum yönünde 42, Gümüşhane yönünde 35, Erzincan yönünde 13 olmak üzere toplam 90 kilometredir. Şehir içinde ise trafik altyapısı şu şekildedir. E-97 karayolunun 10 kilometrelik bölümü 10 km ile karayolu, 40 km ile cadde, 190 km sokak olmak üzere toplam 250 kilometrelik sorumluluk güzergahı bulunmaktadır. "

BAYBURT'TA 18 BİN 752 SÜRÜCÜ, 11 BİN 806 ARAÇ BULUNUYOR

"İlimizde bu gün itibariyle çeşitli sınıflardan sürücü belgesi sayısı 18 bin 752, tescilli araç sayısı 11 bin 806 rakamına ulaşmıştır. Son bir yılda ilimizde sürücü sayısında bin 272, tescilli araç sayısında ise bin 19 artış olmuştur. 2013 yılında toplam 103 yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda bölge trafik sorumluluk alanında 213 vatandaşımız yaralanmış ve 1 vatandaşımız maalesef hayatını yitirmiştir. 2014 yılında ise bu güne kadar meydana gelen 40 yaralamalı trafik kazasında toplam 85 vatandaşımızı yaralanmış ve 4 vatandaşımız maalesef hayatını yitirmiştir. "

"Ülkemizde 2013-2014 yılları 'Emniyet Kemeri ve Hız Kontrolü Yılı' ilan edilmiştir. Bu çerçevede ilimizde 24 saat boyunca trafik ekiplerimizce sabit ve seyir halinde hız, emniyet kemeri, alkol ve okul servis araçları denetimleri başta olmak üzere trafik tanzim ve düzeniyle ilgili diğer denetimler yapılmaktadır. Tüm vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyarak cezai işlemlere maruz kalmamaları kendi menfaatlerine olacağı gibi ilimiz trafik tertip ve düzenine de katkı sağlayacaktır. "

Ardından Şehit Recep Eşiyok Ortaokulunda Trafik Eğitimi Tır Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklarda trafik bilincinin erken yaşta oluşabilmesi amacıyla bir dizi trafik eğitimi verildiği kaydedildi. Vali Ünlüer, burada çocukların trafik konusunda öğrendiklerini dinledikten sonra öğrenciyere Trafikle ilgili boyama kitapları hediye etti.

Diğer yandan 08 Mayıs 2014 günü de Trafik bilincinin aşılanması ve vatandaşlarımızın dikkatinin çekilebilmesi amacı ile resmi kurum araçlarının katılımı ile saat 14.00'da araç korteji oluşturularak il merkezinden geçişleri sağlanacak. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trafikte Bilgili Ol Dikkatli Ol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement