Tmok'tan Şanıvar'a Anlamlı Görev - Son Dakika
Yerel

Tmok'tan Şanıvar'a Anlamlı Görev

Tmok\'tan Şanıvar\'a Anlamlı Görev

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyesi ve Gazeteci Ramazan Şanıvar, TMOK'un "Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu" üyeliğine getirildi.

23.07.2013 12:45

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyesi ve Gazeteci Ramazan Şanıvar, TMOK'un "Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu" üyeliğine getirildi.

Şanıvar 1996 yılında Anadolu Ajansı'ndan 4 kişiyle birlikte olimpiyatları gazeteci olarak izlemek için, ABD'nin Atlanta (Georgia) Kentin'de gerçekleştirilen "26. Atlanta Yaz ve Paralimpik Olipmiyatları"na gittiğini, ardından TMOK'a üye olduğunu söyledi.

Geçen ay TMOK'ta yeni genel kurul yapıldığına dikkat çeken Şanıvar, şöyle devam etti:

"TMOK'ta genel kurulun ardından, eğitim, fair-play, ücretsiz spor okulları, sağlık, dopingle mücadele, spor hukuku, sporcu komisyonu, filateli ve numismatik, Boğaziçi, Kültür ve Olimpik Eğitim ile spor ve çevre gibi tüm komisyonlar yeniden belirlenir. Başta TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener olmak üzere, Genel Sekreter Neşe Gündoğan ve deneyimli, heyecanlı ve çalışkan spor yöneticisi, Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, benim Adana ve çevre illerdeki Akdeniz Oyunları ve Olimpiyatlar gibi konularda 30 kadar okul ve sivil toplum kuruluşunda verdiğim konferansları da yakından takip ederek komisyonda görev almama destek verdiler. Bana güvenen yöneticilere, TMOK'a daha çok zaman ayırarak layık olacağım."

KOMİSYON ÖNEMLİ GÖREV YAPIYOR

Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu'nun önemli görev üstlendiğine dikkati çeken Şanıvar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TMOK Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik sunumlar 'Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu' tarafından 2006 yılından bu yana sürdürülen etkinlikte 300 bini aşkın öğrenciye ulaşıldı. Akademisyenler, çocuk psikologları, komisyon üyeleri işbirliği ile titiz bir çalışmanın ürünü olan proje, profesyonel sunucusu ve çok sevilen maskotu 'Oli' ile spor kültürünü, Olimpiyat oyunlarını ve felsefesini, Fair-Play'i, sağlıklı beslenmeyi, çevre duyarlılığını çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görseller aracılığıyla interaktif olarak anlatılmaktadır. Komisyon, TMOK'un paydaşı olduğu Uluslararası İlham Projesi kapsamında 'Gönüllülük Eğitim Programı' çalışmalarını UNICEF'le birlikte yürütmekte, yurt dışında düzenlenen 'Olimpik Akademi' toplantılarına TMOK'u temsilen katılımcılar göndermektedir. Ayrıca, her sene Denizli'de aralıksız yapılan Aphrodısıas ve Laodıkeia Uluslararası Gençlik ve Kültür Sanat Festivali'ne katkı vermektedir."

Şanıvar, komisyonda kendisinin yanı sıra üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları'ndan (BESYO) öğretim üyeleri, doktor, avukat, mühendis gibi değişik meslek gruplarından oluştuğunu sözlerine ekledi.

Bu arada, Bilal Porsun'un başkanlığındaki yeni komisyon şu isimlerden oluştu:

"Prof. Dr. Atilla Erdemli, Akar Çiçek, Doç. Dr. Ayşe Türksoy, Barbaros Talı, Çiğdem Özkaya, Derya Aydıner, Gürhan Ozanoğlu, Prof. Dr. Hasan Kasap, Necdet Ayaz, Nevzat Gürer, Ömer Demirağ, Serdil Çelikkol, Tuncay Pullu, Yüksel Alkış ve Ömür Sertkaya." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tmok'tan Şanıvar'a Anlamlı Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement