Tekne Kooperatifinden Hanutçu Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Tekne Kooperatifinden Hanutçu Tepkisi

Tekne Kooperatifinden Hanutçu Tepkisi

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, beldede faaliyet gösteren hanutçulara 'dur' diyen olmadığını belirterek, turizmin ve Dalyan'ın geleceği için hanutçularla etkin mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

18.07.2012 11:34

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, beldede faaliyet gösteren hanutçulara 'dur' diyen olmadığını belirterek, turizmin ve Dalyan'ın geleceği için hanutçularla etkin mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Dalyan Beldesi'nde faaliyet gösteren ve hiçbir kural tanımayan Dalyan turizmine olumsuz katkıları olduğu iddia edilen hanutçularla mücadele etmek için yapılan uygulamaların yetersiz kaldığını bildiren Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin; "Hanutçulardan artık bıktık. Hiçbir kural tanımazlar; Dalyan'a gelen yerli ve yabancı turistleri rahatsız ediyorlar. Teknelere binerken başka fiyat, inerken başka fiyat söylerler; böylece teknecilerin adını kirletirler. Dalyan'a gelen turistlerin Dalyan'a geldiklerine pişman ederler ama bunlarla kimse mücadele etmez. Artık yeter. Benim üyelerim isyan noktasına geldi. Son olarak Ortaca Kaymakamlığına ve Dalyan Belediye Başkanlığına dilekçelerimizi verdik. Yasal yollardan hanutçularla mücadele edilmesini istiyoruz. Benim kooperatif üyelerimin ne günahı var? Hepimiz hanutçu mu olalım. Yetkilileri mücadeleye davet ediyorum"dedi.

'YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ'

Kooperatif üyesi tekne kaptanları Ramazan Deniz, Cemil Menteşe, Hamdi Aydın ve Sami Yıldırım ise, yaptıkları ortak açıklamada, "Biz yasal yollardan çalışan kooperatif üyesi teknecileriz.

Hanutçularla mücadele etme gücümüz yok. Kabahatler kanununa göre yetkililerin bunlarla mücadele etmesi gerekiyor. Artık bu iş açık açık yapılıyor. Dalyan'da bu işi yapan 20 kişilik bir gurup. Hiç bir yasal durumları yok. Tam bir kaptı kaçtı. Biz 25 kişi ile tura çıkıyoruz. Şunu açıkça söyleyebiliriz ki belediyemizde çalışan bir zabıta teknesini günlük olarak hangi firmaya kiralıyorsa o firmanın tekneleri 40 kişi ile tura çıkıyorlar.

Kimse bakmıyor. Bu haksız rekabettir. Biz kırk kişi için iki tekne kaldırıyoruz. Yazıktır bize. Yetkilileri göreve çağırıyoruz"dediler.

'BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ'

Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı ise, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Dalyan Belediyesi olarak biz yasalar çerçevesinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu yıl dört hanutçuya ceza yazdık. Kabahatler kanununa göre yakalanan hanutçunun 82 lira cezası var ve biz bunu uyguluyoruz. İmkanlarımız ortada;

her teknecinin başına bir zabıta görevlendirmemiz söz konusu değil. Kontrollerimizi yapıyoruz. Rıhtımda görevli zabıtamız var.

Hanutçulukta sahil bölgelerimizin bir gerçeği. Belki de bu iş en az Dalyan'da oluyordur. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekne Kooperatifinden Hanutçu Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement