Siirt'te Berat Kandili Nedeniyle Mevlit Verilecek - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Berat Kandili Nedeniyle Mevlit Verilecek

Siirt\'te Berat Kandili Nedeniyle Mevlit Verilecek

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, cumartesi gününü pazara bağlayan gece idrak edilecek Berat Kandili nedeniyle Siirt Çarşı Camii’nde mevlit verileceğini söyledi.

20.05.2016 11:08

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, cumartesi gününü pazara bağlayan gece idrak edilecek Berat Kandili nedeniyle Siirt Çarşı Camii'nde mevlit verileceğini söyledi.

Üç aylar içinde yer alan mübarek gecelerden biri olan Berat'ın, günahlardan arınma, Allah'ın affına ve rahmetine kavuşma, Allah katında berat etmek ve temize çıkmak olduğunu belirten İl Müftüsü Arvas, bu gecenin en iyi şekilde idrak edilmesi gerektiğini söyledi. Arvas, "Bu gece pek çok iyiliğin ve güzelliğin yanı sıra, aynı zamanda bir hüküm gecesidir. Kulların her türlü işi bu gece Allah'a arz olunur. Allah'a eş koşanlar, din kardeşine kin ve düşmanlık besleyenler, anne ve babasına karşı gelenler, akrabalarını arayıp sormayanlar, devamlı içki içenlerden bu gece bile tövbe etmeyenlerin dışında diğer günahların bu mübarek gecede bağışlanacağı müjdelenmiştir. Cumartesi gününü pazara bağlayan gece mübarek Berat Kandilidir. Bu münasebetle aynı gece İlimiz Müftülüğünce Merkez Abdulhakim Sancak Çarşı Camiinde yatsı namazından yarım saat önce başlayacak ve yatsıdan sonra devam edecek vaaz, Mevlid-i Şerif ve okunan hatimlerin duasından oluşan bir program icra edilecektir. Bütün halkımız davetlidir" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Berat Kandili Nedeniyle Mevlit Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement