Kerküklü Türkmen Öğretmenlere Erdemli'de Türkçe Eğitim - Son Dakika
Yerel

Kerküklü Türkmen Öğretmenlere Erdemli'de Türkçe Eğitim

Kerküklü Türkmen Öğretmenlere Erdemli\'de Türkçe Eğitim

Irak Türkmen Öğretmenleri Türkçe Kursu'na katılmak için Mersin'in Erdemli ilçesine gelen içerisinde Kerküklü öğretmenlerinde bulunduğu heyet Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe'yi ziyaret etti.

11.07.2012 09:38

Irak Türkmen Öğretmenleri Türkçe Kursu'na katılmak için Mersin'in Erdemli ilçesine gelen içerisinde Kerküklü öğretmenlerinde bulunduğu heyet Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe'yi ziyaret etti.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, "Tabi bu geliş, karşılıklı ziyaretler ilçemiz açısından oldukça anlamlı. Bu ziyaretlerin birbirimizi daha fazla tanımak, kardeşliğimizi soydaşlığımızı pekiştirmek için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Tabi Kargıpınarı belediyemizin düzenlediği Türkçe kursu ve kültürel etkinliklerin Türkçe konuşturmak anlamında faydalı, bölgenin tanınması anlamında da yine yararlı olacağını düşünüyorum" dedi.

Kargıpınarı Belediyesi'nin ve Erdemli'nin misafiri olarak bir eğitim süreci içinde olduklarını belirten Türkmeneli Vakfı Kültür Merkezi Başkanı Dr. Mustafa Ziya da, "Burada 10 gün sürecek Türkçe eğitimi ve eğitime destek programı başlayacaktır. Şimdiden bu misafirperverlik için şahsım ve heyet adına teşekkür ediyorum" dedi.

Vakıf olarak asıl hedeflerinin Türkçe eğitime destek vermek olduğunu ifade eden Ziya, "Eğitimlerin bir kısmını teknik olarak kendi bünyemizde yürütmekteyiz, bir kısmını da bölgede sürekli eğitim merkezi ile sağlanan koordinasyonlarla yürütmekteyiz. Önemli bir bölümü olan kültür mübadelesi kısmını ise Türkiye'de bulunan serbest, kamu ve halk kuruluşları üzerinden yürütmekteyiz" diye konuştu.

Bu tür çalışmaların gelişeceğine ve daha da büyüyeceğine inandığını anlatan Ziya, " Türkiye'yi bütün insanlarımıza tanıtmak, kültürel varlıkları tekrardan paylaşmak, hem de ihtiyaç olunan desteği sağlamak istiyoruz. Biz bu destekleri Bağdat'tan ne yazık ki yetirince alamıyoruz. Bağdat oranın resmi hükümeti olmasına rağmen yeterince destek alamıyoruz, istenin desteği veremiyorlar. Türkçe'yi Türkiye'de öğrenmek lazım. Gidip de İngiltere'de Türkçe öğrenmenin bir anlamı yoktur. Gerçekleştirilen bu çalışmalarda emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin de 10 günlük eğitim ve kültürel etkinliklerin oldukça faydalı olacağına inandığını, çalışmaların gelecek yıllarda daha kapsamlı gerçekleştirilmesi için çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Ziyarete; Türkmen Öğretmenler Birliği Başkanı Abdülselam Bayraktar, Kerkük Genel Eğitim Müdürlüğü Türkmence Bölümü Müdürü Hazım Şükür Dakuklu, Türkmeneli Vakfı Kültür Merkezi Kültür Müşaviri Dr. Şemsettin Küzeci, Sürekli Eğitim Merkezi Kerkük Müdürü Kahtan Vendavi ile Kerküklü Türkçe öğretmenleri katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kerküklü Türkmen Öğretmenlere Erdemli'de Türkçe Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement