Kahta İlçesinden Halep'e Destek Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Kahta İlçesinden Halep'e Destek Kampanyası

Kahta İlçesinden Halep\'e Destek Kampanyası

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Halep için yardım kampanyası başlatıldı.

16.12.2016 18:45

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Halep için yardım kampanyası başlatıldı.

İHH Kahta Temsilciliği tarafından düzenlenen Kahta Kaymakamlığı, Kahta Belediyesi ve bir çok STK'nın destek verdiği yardım kampanyası kapsamında 100. Yıl Parkında yardım çadırı kuruldu. 100. Yıl Parkında kurulan yardım çadırının açılış törenine ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Belediye Başkanvekili Hamza Özer, AK Parti İlçe Başkanı Engin Akel, siyasi parti ilçe başkanları ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yardım çadırın açılış töreni öncesi Kahta Eğitim Bir- Sen Başkanı Mustafa Işık basın açıklamasında bulundu.

Başkan Mustafa Işık, "Dünyada adalet ve huzur ortamı tesis edilince kadar alanlarda olunması gerektiğini belirterek Yezidler, Esedler cirit atarken, biz adalet peşinde, huzur derdindeyiz. Halep'te, Arakan'da, Filistin'de zulüm hüküm sürüyor, Yezidler, Esedler cirit atıyor. Biz, adalet peşinde, huzur derdindeyiz, intifadadayız. Halep yanarken, bombalanırken, analar ve körpe kuzuları Esed'in varil bombalarıyla, Putin'in katil uçaklarıyla katledilirken susanları, kör taklidi yapanları, kulaklarını kapatanları tarih de, insanlık da kaydediyor. Halep'i Kerbela'ya çevirenleri de, gönül coğrafyamızı kan gölüne dönüştürenleri de biliyoruz. Vicdan kapısını kapatanları, dünyayı ve insanlığı zulüm ve vahşetle kuşatanları tanıyoruz.

En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Surların arkasına sığınmış batılıların kahir ekseriyetinin duyarsızlığına Bosna'da, Çeçenistan'da, Afganistan'da, Irak'ta şahit olmuştuk. Fakat ümmet kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz. İçindeki yangını nasıl hissetmez. Nasıl ses çıkarmama korosuna katılır.

Ölen biziz. Ezilen biziz. Toza dönüştürülerek köle edilmek, yok edilmek istenen biziz. İslam ümmeti, adım adım izlenen ve kendisini yok etmeyi hedefleyen stratejiyi neden görmez. Yoksa bu köhne sistemin, bu çarpık düzenin kendisine dokunmayacağını mı zannediyor. Her gün ölen yüzlerce insanın istatistiki bir veri olmanın ötesine geçemediği bu bozuk dünya düzeninde, herkes bilmeli ki bir gün, insanlığın sığınacak yeri kalmayacak. Çünkü bu çarpık ve bozuk düzen, propaganda araçları marifetiyle, bir avuç kapitalistin, birkaç emperyalist devletin çıkarı için şiddeti meşrulaştıracak söylemler üreterek devamlılığını sağlamaktadır.

Halep başta olmak üzere yeryüzünde yaşamını yitiren tüm mazlumlara Allah'tan rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta İlçesinden Halep'e Destek Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement